Şimdi Ara

Stalin Öldü mü Öldürüldü mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
13.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu ülkede Cübbeli hocaları bile Atatürk' le kıyaslıyorlar. Stalinle kıyaslamışlar çok mu...
  • Bazıları eceliyle ölmeyi hak eder, bazılar değil. Açıkcası öldü mü, öldürüldü mü konusuna da pek girmeyeceğim. Ölen bütün liderlerin ardından bu tür senaryolar yazılır.

Ben sol görüşlü olmama rağmen, Stalin'in faşist bir ruha sahip olduğunu düşünüyorum.
    Bunun sebebini daha önce forumda belirtmiştim. Yaptıkları bellidir. Kendimizi kandırmaya gerek yok.
  • bir belgeselde izlemiştim dönemin bir bakanı stalinin ölmesini sağlıyordu ne kadar doğru bilemicem

http://tr.wikipedia.org/wiki/Lavrentiy_Beria
  • bu kitabı bende okumuştum 17 yıllık hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biridir
    konuya gelicek olursak stalinin o dönemlerde 74 yıl yaşadığını göz önüne alırsak stalinin kendi eceliyle ölmesi daha muhtemel geliyor bana ayrıca glenn meade(kitabın yazarı)diğer kitabınıda okumuştum(sakkaranın kumları)her iki kitaptada inanılmaz bir amerikan propagandası yapıyor bence stalin kendisi ölmüştür
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bu ülkede Cübbeli hocaları bile Atatürk' le kıyaslıyorlar. Stalinle kıyaslamışlar çok mu...

hocam konuyu niye dağıtıyorsunuz?
  • Stalin yahudiydi
  • sonuç olarak: keşke daha önce geberseydi
  • tarihi değiştiren diktatörler kitabında da stalinin ölümü "5 mart 1953 te korumaları içeri girdiğinde stalin i yere kapaklanmış bir şekilde kendi idrarı üzerinde yatarken buldu.yakın çember hemen toplandı ama ilginçtir, hiçbiri lidere yardım etme konusunda aceleci değildi.Stalin öylece yerde yatarken onlar bir yandan ölmesini bekliyor, diğer yandan gücü aralarında nasıl bölüşeceklerini tartışıyorlardı.Kesin olan şuydu hiçbiri onu kurtarmaya hevesli görünmüyordu.hatta daha sonra tanıklık edecek korumalardan biri Beria nın "durum öyle gözüküyorki patron gayet rahat bir şekilde uyuyor panik yapmayın." diyerek doktorların stalin e müdahale etmesini bir süre engellediğini nakledecekti." diye anlatılmış politbüronun ondan kurtulmak için epey hevesli olduğu görülüyor burdan etrafındaki onlarca dostunun nkvd tarafından ortadan kaldırılması sırada olduklarını gösterirken mantıklı olanı yapmışlar sanırım nitekim daha sonraki dönemlerde bunu destekler çünkü ölümünden bir süre sonra sistem tarafından lanetlenip leninin yanındaki mumyalanmış bedeni mozeleden çıkartılıp başka bir mezara defnedilmiştir.kruşçev in staline bir konuşmasında "işkenceci bir katildi" demeside cabası.

• dünyanın en büyük katillerindendi stalin şerefsizdi milyonlarca insanı öldürdü açlıkdan silahla
  • Tam hatırlamıyorum ama NTV deki bir belgeselde Amerikalı bir casus tarafından öldürüldüğünü izlemiştim galiba.İyi ki gebermiş.Yoksa zulme devam edecekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PANZERGENERAL

Stalin yahudiydi

Bu nasıl bir cümledir böyle ?
    Stalin yahudiydi... ???
    Ne kadar eminsin ki bundan senin bile Türk olduğun meçhul aynı şekilde hepimizin ne kökenine sahip olduğumuz meçhul değil mi?
    O kadar emin konuşuyorsunuz ki resmen konuda mesajım bulunsun diye ortaya yorum atıyorsunuz
  • stalin neydi öldürüldümü öldümü bilmiyorum ama onun gelmişini geçmişini s... stalini savunanların da beynisini s.... yaşasın kapitalizm koymuşum sosyalizminize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan.

quote:

Orijinalden alıntı: bingo crepuscule

öldürüldümü öldümü bilmem ama kızı idi sanırım hatıralarında aynen şöyle diyordu son anlarını anlatırken

ölüm sanki babamı boğuyordu (belgeselde vardı sanırım )

çok zalimdi en nihaye hak ettiği şekilde geberdi

Stalin zalim değildi

Devrim düşmanlarını , işbirlikçilerini tasfiyesi ülkenin güvenliğini sağlamaktır. Nazilerle işbirliği yapan Kırım Türkleri sibirya yollarında donarak öldüler , güzelde oldu.Bu bir savaş hali ve ülke 20 milyon yurttaşını kaybetmiş.Siz ne bekliyorsunuz ? Yapmayın , etmeyin demesini mi ?

Staline zalim , diktatör diyorsanız Mustafa Kemal'e de demelisiniz.

Atatürk döneminde şeyhler , şıhlar , rejim düşmanları idam edilmedi mi ? Devlet organlarından kovulmadılar mı ?

Şunu anlayınız ki ; bir devrim yapılıyorsa onu müdaafa etmek için çok şey yapılır.
    Dünyanın her yerinde böyledir

İnsanları açlıktan öldürmek devletin yararına değildir.

Kendini alkışlamadığı için insanları öldürmek devletin yararına değildir.

İşçi sınıfını açlıktan öldürmek devletin yararına değildir.

Stalin zalim bir diktatördü devrimci değil.

• Stalin'in örnek alınacak hiçbir tarafı yoktu da taraflı belgeselleri, kitapları okuyup oradaki yalanları bol bol buraya taşımışlar.
    O zamanlar sovyetler hakkında inanılmaz kara propagandalar yapılmıştır. bu konuda konuşulan çoğu şeyde onun ürünüdür.
  • Kızının tabiriyle kendi pisliğinde geberdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen öldürüldü.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.