Şimdi Ara

staj yapmış arkadaşlar buraya bakabilirler mi acaba (bilgisayar bölümü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
55.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kurumsal şirketlerde staj yaparsan fotokopi çekersin. Çok küçük işletmelerde yaparsan çay götürürsün yer silersin. Bankada yaparsan kredi kartı sattırıyolar bankasına göre. Kimse sana bankanın bilgi işlem bölümünü bırakmaz. Sözleşmende öyle yazar ama o işi yapmazsın. Lüleburgazda birsürü alan var. Ayrıca öyle kısıtlama staj yapabilceğin yerleri git efese form bırak. Birsürü cam fabrikası var bi o kadarda tekstil fabrikası var bunların hepsinde bilgi işlem bölümü var. Ben bi iş görmek istemiyorum sadece stajımı yapayım geçeyim gitsin diyosan bilgi işlem bölümü olmayan bi küçük firmaya bilgi işlem şefi olarak girebilirsin. Ayrıca şunuda unutma artık her işletmenin web sitesi olmak zorunda 1 temmuzda yasa geliyo dikkat et sen çalışırken siteyi bedavaya getirmesinler

• bende sağlık meslekte okuyorum bölüm hemşirelik hastanede staj yapıyorum . ticaretten arkadaş çalısıyo hastanede hep şu kagıdı suna ver sunu şu doktora imzalat yada fotokobi çek diye çalıştırıyolar.Bankada ise tam bilmiorum ama gördugun 1-2 kişi bankada boş boş oturuyodu.fabrika ile bi fikrim yok ama herkez fabrika demiş
  • Bahsettiğin sektörelerde en çok fabrikada iş çıkar sana. En çok fabrikada öğrenirsin. Sonra da hastane. belediyeydi bilmem neydi devlet kurumlarında akşama kadar yatarsın. Millet seni habire " internete giremiyorum" " bu müzük açılmıyor" gibi abuk subuk şeylerle sağa sola koştururlar. Özel sektörde en çok hamallığı çekeceğin yerde işi öğrenirsin. O da dediğim gibi fabrikalar olur. ha yok benim işi öğrenme derdim yok diyorsan gir belediyeye keyif yap.
  • Okulun tavsiye ettiği yerlere git yoksa başın çok ağrır ayrıca stajda okulda gördüğün dersleri yapıcaksın diye bir şey yok
  • Ben suan staj goruyorum ben programcıyım ama bı sırkettın bılgı ıslemındeyım program harcı hersey var bılmedıgım seyler onları ogrenıyorum suan da tek basıma keyıf yapıyorum odada 270 lira maas var tanıdık yer bıde sız sız olun tanıdık yerde yapmayın basınız cok agrır
  • Ben de Bilişim Teknolojileri mezunu olarak lise stajımı 2010da İl Özel İdaresi'nde yaptım

fabrika ve hastanelerde iş yoğun olur görmediğin şeyleri görürsün ama okul staj üniversite hazırlık üçlüsü burada zor olur

devlet dairesinde staj yapmaya bak, bilgisayarcılarda falan yapma derim

ama parçalar hakkında bilgin yoksa neyin nasıl olduğunu öğrenmek istersen yada bilgisayarcı kazıklarını, oralarda çalış derim

devlet dairesini neden dedim

yatmak için demiyorum hem işlerin nasıl yürüdğünü görürsün memuriyette gözün açılır

zaten fazla iş yaptırmazlar fotokopi çekeceksin imzalara gidersin o tür ufak tefek işler

bilgisayar tamir falan ettirceklerini düşünme

öyle yerlerin teknik servisi oluyor sorunlara onlar bakıyor
  • Ben şuan İzmir'de Eshot ta staj yapıyorum.Bende aynen bilgisayar bölümüyüm sunu soyleyeyimki gerçekten birşeyler öğrenmek istiyosan özel yerde yap stajını ama büyük bi şirket olsun küçük biyer olursa güvensiz olur paranı vermezler amelelik yaparsın hayatı bezdirirler sana.Yada yok ben üniversiteye ağırlık vercem çalışcam dersen belediyeye gir hem güvence hem çalıştırmazlar fazla anca fotokopi çekersin kasayı acıp takarsın filan yoksa özelde anandan emdiğin sütü burnundan getirirler arkadas hamallık yapıyo parasınıda geç alıyo sen karar ver yani
  • Eğer 10. sınıfsan bana bir halt öğretmedi okulum diyorsan daha kasayı parçalayıp takamam format atamam vs diyorsan git normal bir bilgisayar işletmecisinde yap....

11.sınıf iseniz (demek oluyorki uzmanlık seçmişsinizdir) isterseniz kendi uzmanlık alanına gidiniz yada diğer uzmanlık alanına da bakın derim ...

Kendim And.Teknik 12. sınıf öğrencisiyim kendi staj yerlerim ulsular arası havaalanı It data intern olarak yaptım ,hayatımda görmediğim cihazlar nasıl kullandıkları programlar ,veritabanları,ağ sistemleri,(Benim dalım veritabanı) orada router switch programlama öğrendim birazda oracle gösterdiler,diğer stajere ayak işleri yaptırdılar fotokopi malzeme diz falan filan, bu biraz sana kalmış bişey kendini hissttirirsen emin ol birşeyler öğrenirsin... banada 4 gün kadar evrak işi verdiler sonra bana bişey öğrettiler...

1. stajımı macos programlama üzerine yaptım çünkü yeni diller ve işletim sistemleri gördüm ,kullandım... Bana avantajı ilerde benim önüme bunlardan birisi gelirse bilmiyorum demiycem,en azından bilgim var bazışeyleri halledebilirim...

Bazı arkadaşlar devlet dairelerinde yap demiş k.bakmayında orada bırak bilgisayar öğrencisi olmayı ayak işi yaparsınız ama derseniz ben ordakiler gibi olmayı seçiyorum,sizin seçiminiz Vesselam ...

Emin ol hiçbirşey bilmeyen mühendis stajerleri geliyor sinir olman çok mümkün sırf senden kıdemli olduğu için onu başınıza geçirebilirler (Allahtan benim başıma hiç gelmedi),Staj demek cevre edinmek yeni birşeyler öğrenmek adına güzel bişey tabi referans içinmi yoksa işi öğrenmek adına mı yapıyorsun bilemem...

Sen eğer kendine bilgisayar öğrencisi diyorsan, Teknik serviste bilirsin,web tasarımda...

Başarılar,eğer takıldığın bişey olursa pm ile ulaşabilirsin... İyi günler...

• arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim

ben galiba belediyeyi seçicem çünkü maaşını doğru düzgün veriyorlar ve üniversiteye hazırlanıcam

arkadaşlar belediyeyi seçicem diyorum ama acaba orda çok ayak işleri filan yaptırırlar mı? yada ordan geç çıkıyormuyuz kaçta gidiyoruz yada belediye dışında daha rahat yerler var mı? çünki benim ygs ye hazırlanmam gerekiyor ve stajı pek kafama takmamam lazım saatler filan önemli dershaneye filan gidebilirim çünki
  • up
  • Benim bildiğim bazı belediler yemek + yol felan vermıyorlar ama, bazı belediyeler bunun ücretini veriyor,lüleburgaz belediyesi veriyor mu onuda araştır
  • up
  • Arkadaşlar lise ve üni yıllarımdaki stajlardan öğrendiğim birşey var eğer iş öğrenmek istiyorsanız paraya bakmıyacaksınız nerede güzel iş öğrenirim ona bakın derim ben ben lisede staj yaparken cebimden para çıktı ama iş öğrendim üni geldim başka bir şehirde staj yaptım kirada kaldım stajdan para almadım ama işi öğrendim ve bu benim çok çok işime yaradı şimdi işim hazır diyebilirim size illa ayak işi yaptıracaklar size ama konuşun işi öğrenmeye çalışın ayrıca benim tavsiyem belediye değil özelde staj yap emin ol özelde işi daha iyi biliyorlar tabi naylon yapmıyacaksan stajını
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.