Şimdi Ara

Stabilite için A10 7870K vs X4 840 + R7 250

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 monitörde kullanılacak stabilite odaklı sistem in A10 Pro 8700B ( Pazara sürülmemiş HP'nin hazır sistemlerinde kullanılmış fakat aliexpressde satılıyor sahip olduğu teknolojilerle aklımı çeldi performansı 7870K dengi iken TDP 65W) yoksa X4 840 + R7 250 2GB GDDR5 mi? Sistem linux ile kullanılacak ve A88X anakart ile toplanacak. Başka öneri istemiyorum merak ettiğim hangisi daha stabil olur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci sıkıntılı oluyor bendede x4 840 +gt1030 var ama ayarları low yapsam dahi bir çok oyunda fps sorunları yaşıyorum önerim 7870k ancak bununda gpusu düşük gelecektir ileride gt1030 alma şansın olur hiç olmazsa çünkü x4 840 gerçekten kötü bir işlemci
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    7870K ve X4 840 aynı Cpu'ya sahipmiş. Bu sistem oyun değil stabilite amaçlı kullanılacak Linux platformunda iki monitör ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    o zaman daha az enerji harcaması için 7870k
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    selam stabiliteden kastınız nedir? bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın. az ısınmalı az güç tüketmeli çünkü 7/24 çalıştırıcam falan mı diyorsunuz doğru mu anladım? belki bende toplayabilirim o yüzden bilgim olsun istedim hangi parçaları toplayacaksınız zahmet olmaz ise yazabilir misiniz ? fiyat performans bir sistem mi oluyor bu yoksa daha çok profesyonel bir sistem mi?
  • emrekaya413 E kullanıcısına yanıt
    Hocam linux ile kullanılacak ve iki monitörle kurulacak bu sistem bu yüzden grafik birimi sıkıntı çıkarmasın istemiyorum, sistemde oyun oynanmayacak 3d modelleme yapılmayacak bu yüzden güçlü ekran kartı ve işlemciye gerek yok. Stabilite de en önemli parça bence anakarttır mosfetleri ve vrm leri sağlam olmalıdır ve mutlaka mosfet soğutucusu olmalı aksi takdirde mosfetler aşırı yüklendiğinde işlemci kendini yavaşlatıyor ucuz anakartlarla FX işlemci kullananlar bu sorunla kafayı yediler. Anakart 7/24 stabilite amaçlı kullanılacak sistemlerde bence en dolu modellerden olmalı ve ATX olmalıdır bu yüzden A88X kaliteli bir anakart tercih edeceğim. Stabilite de ısı da çok önemlidir her zaman düşük ısılarda tutulmalıdır ki işlemci kendini yavaşlatmasın. Bios ayarı da çok önemlidir stabilite de ne için kullanılacaksa sistem ona göre ince ayar çekilmelidir. Psu'da çok önemlidir 7/24 çalışcak sistemlerde EVGA, COUGAR, FSP gibi markaların 80 Plus Bronze modelleri tercih edilmeledir şahsen ben EVGA 500B kullanmayı düşünüyorum. Ram'lerin tepki süreleri düşük olmalıdır ki bu benim tercihim. Bir önemli detay da kaliteli SSD kullanılmalıdır, ben Samsung Pro modellerini tercih ediyorum. Anakart işlemci ve Ram ikinci el tercih edilebilir lakin PSU ve depolama birimleri kesinlikle sıfır olmalıdır. Ben sadece çok daha fazla teknolojisi olan Apu Pro model tercih mi edilmeli yoksa X4 840 + R7 250 mi tercih etmeliyim kararsız kaldım X4 840 alırsam stabililte için tasarlanmış ekstra özelliklerden vazgeçicem lakin harici ekran kartının daha stabil bir deneyim yaşatıcağını düşünüyorum lakin bir türlü karar veremedim. Sistem orta yollu olacak bütçe 2000.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amd apuları linuxta turbo boostsuz çalışır, dikkat edin.
    Hiçbir linux dağıtımı amd nin turbo boostunu desteklemez, kafadan 700 mhz çöpe atarsınız. hesabınızı buna göre yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 16 Ağustos 2018; 19:20:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a12 ve msi a320 ile ddr4 2400 mhz 2 adet ram alarak uygun fiyatlı ve iyi bir sistem toplayabilirsin. ekran kartı da olsun dersen r7 250 oc senin için iyi bir seçim olabilir.
  • start_system kullanıcısına yanıt
    Msi a320'nin stabil bir deneyim yaşatmıyacağına eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stabil çalışır ama üst seviyeye hitap etmez. bileşenler uyumlu ve kaliteli marka olursa potansiyeli yakalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.