Şimdi Ara

SSHD'nin SSD bölümünü yanlışlıkla biçimlendirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba Asus k501uw bilgisayar kullanıyorum. Ubuntu 17.04 ve Win10 dualboot kullanıyorum. Windowsa virüs bulaşmasın diye dışardan gelen flash bellekleri ubuntudan açıyorum, dosya transferlerini onun üzerinden yapıyorum. Geçenlerde nasıl oldu çok net hatırlamıyorum ama bir şekilde RAID halde olan sshd'nin ssd kısmı AHCI şeklinde bağlanmış gibi ubuntuda gözüktü. SSD kısım ile taktığım flash bellek aynı boyuttaydı(16GB). Ben de flash bellek zannedip SSD'yi biçimlendirdim.

Bilgisayar sıkıntısız çalışıyor ama SSHD'nin SSD kısmı kullanımda mı bilmiyorum. Cache olarak şu an hala kullanıyor mudur? Olayı farkettikten sonra NTFS olarak biçimlendirdiğim SSD'nin tek partitionunu silip ayrılmamış alan yaptım. Sanırım bu olaylardan önce RAW olarak görüyordu ama emin değilim.

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

• up?
  • Kendi cevabımı kendim vereyim, aratanlar faydalansın.
    Intel® Rapid Storage Technology driverını kurun. Bende en son driver yüklenmesine rağmen harddiski ssdye bağlarken sıkıntı çıkardı o yüzden 14.8.0.1042 sürümünü kullanıyorum. İnternette Intel Rapid Storage Technology nin nasıl kullanılacağı hakkında pek çok rehber mevcut.

sonuç: cache olarak o kadar güzel oldu ki katır kutur harddisk sesinden uyuyamadığım pc en ağır işlerde bile sessiz ve hızlı oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: nhmanas

Kendi cevabımı kendim vereyim, aratanlar faydalansın.
    Intel® Rapid Storage Technology driverını kurun. Bende en son driver yüklenmesine rağmen harddiski ssdye bağlarken sıkıntı çıkardı o yüzden 14.8.0.1042 sürümünü kullanıyorum. İnternette Intel Rapid Storage Technology nin nasıl kullanılacağı hakkında pek çok rehber mevcut.

sonuç: cache olarak o kadar güzel oldu ki katır kutur harddisk sesinden uyuyamadığım pc en ağır işlerde bile sessiz ve hızlı oldu

biraz daha detay yazma imkanın varmı

bende kurdum ama çalışmadı bende
  • Hocam detay verebilir misiniz nasıl yaptınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.