Şimdi Ara

Ssdler gercekten gereklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 yıl omru var sızce gereklı mı ve cok pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence gerekli.
    Makine jet gibi açılıyor ve yüklemeler hızlı oluyor.
    En az 120GB olmak üzere, fiyatı size uygun olanını alabilirsiniz.
    İlla da alınması gerek değil yani.
    Tercihinize kalmış alıp almamak.
  • 5 yıl ömrü olduğunu ilk defa sizden duydum. Benim bildiğim, içeriği ve yapısı itibarıyla sabit disklerden çok daha uzun ömürlüler; ama yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin.

Gerekli olup olmadığı kişinin beklenti ve ihtiyaçlarına göre değişir. Şahsen, sıradan bir PC kullanıcısı olarak sırf bilgisayar açılma ve veri aktarma hızı sebebiyle SSD'den vazgeçebileceğimi sanmıyorum.
  • Kullanima gore ömrü degisiyor . Benim ssdler 2,5 yillik ve henüz nandlar 100% den düsmedi . Daha uzun yillar var önlerinde . Ayrica ssd siz bilgisayar kullanamayi dusunemem bundan sonra . 5 yildir ssd kullanmaktayim . önceki 2 ssd yi sata 2 den sata 3 gecisinde degistirdim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 15 Kasım 2015; 14:48:09 >
  • Ssdlerde kullanim suresi yok hucrelere sorunsuz yazilabilir veri miktari var 950 pro serisi 10 yil garantilidir
    Ssd kulkaninca niye almadim daha once diye kendine kizarsin okadar gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 15 Kasım 2015; 14:48:29 >
  • Ssd'den kesinlikle 7200 rpm harddiske geçmeyin. Bilgisayarı bozulmuş zanledersiniz. Abi ssd neymiş be. Leptop 10 saniyede dh 'ye girebiliyor. Basıyorum direk açılışta chrome'yi açtırıyorum.

Ssd'den normal harddiske geçince olanlar:

Güncellemeler hayatımı karartabilir oldu.
    Dosya taşıma işkence.
    Antivirüs kapanacakken tarama yaparsa ...tık diyorum.
    Oyuna tıkladığımda gta 5 'e girerken saniyeler içinde giriyordu. Şimdi ihtiyaç giderebiliyorum o arada.
    Bf4 'te hep ilk girenlerden olurken tam süre başladığında giriyorum.

Tabi harddiskinde iyi tarafı var. O da.

Param cebimde ve daha çok bilgi depolayabiliyorum.

• 10 yıl garantili Samsung ssdler var.5 yıl omru var diye kim soyledi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • INCOMING kullanıcısına yanıt
    sahsen ben windovs programlar oyunlari ssd ye multimedya dosyalarini 6 tb lik 2 hdd var onlara kopyaliyorum hiz ve depolama cozumlerim busekilde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 lik ssd bakiyorum 2 ci bir kasa yapacagin tavsiye varmi

• Valla benim 4 senelik hdd em var st 500gb 2.5inclik butun uygulamar baslangic oyunlar tik diye aciliyo ne bad sector var ne smart sorunu siz nabiyonuz bu hdd lerede bu kadar yavasliyo anlamadim arkadasta sddli pc var benim kinden pek fark yok.
    Bu arada yazma ve okuma hizim 120 vi varinda arkadasin ise 300 lerde

• SSD olmayan bilgisayar, bilgisayar değildir.

Kesinlikle gerekli. İşini kolaylaştırıyor.

• Hangi ssd bu 5 yılda kullanım ömrü dolan bundan yıllar yılı önce transcend ssd almıştım 5 yılı geçti ama hala ilk günkü performansından ödün vermiyor yine 6sn de açılıyor yine programlara erişimim oldukça hızlı aynı şekilde ailemin kullandigi laptopada 2 sene önce siliconpower ssd almıştım ucuz diye hala sorunsuz ben bilgisayarı kurdugum günkü kadar hızlı üstelik benim laptopumda ailemin laptopuda sürekli yere düşüp kalkıyor hdd olsaydı eminim en azından şuan 3.hdd mi degiştiriyordum.

• black modern kullanıcısına yanıt
    silicon marka ssd iops degerleri nedir ve yazma okuma

• Hocam eskiden bilgisayara format atardım. Kurması guncellemesi derken saatler sürerdi bu işlemler. Ama ssd ile format atmak bile çok hızlanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal kullanimda bariz fark var ama ssd olmasada olur asiri bi kayip olmaz yani bikackere ssd den hdd ye hdd den ssd ye gecmis biri olarak.

• Yani nerdeyse 2.5 sene oldu ailemin bilgisayarında zaten ben kullanmıyorum siliconpowerlı laptopu elimin altında degil ne yazık ki n11 den almıştım zaten hatırladıgım kadarıyla 280mb/s filandı okuma hızı ama kullanımdaki hızı üzerinde yazan degil yoksa hemen hepsinin üzerinde 450 yazıyor ama hdd ye oranla gerçekten tatmin edici onu garanti ederim

• biraz tercih meselesi, dar bütçeyle oyun için makine kuracak adama ekran kartından kısıp ssd al denmez ama bütçe ayırabilenler bence mutlaka almalı. bir tanıdığın 7 yıllık laptopuna ssd taktık yeni laptop almaktan vazgeçti makinelere can verdiği durumlar da oluyor böyle.
  • Ömür konusunu defalarca kez yazdık, belki biraz bilinç oluşur sanıyorduk ama hala dh gibi bir forumda 5 yıl sonra ssd nin çöpe atılacağını zannedenler var, yorum yok araştırmayı hiç sevmiyoruz maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Kasım 2015; 22:27:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.