Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nosfecagri


    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123


    quote:

    Orijinalden alıntı: nosfecagri


    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Yazma hızları kötü intelin. 400 lira verdikten sonra sadece okuma hızına verilmez o kadar para.



    Hocam 1 sayfadır yazma hızının günlük kullanımda neredeyse hiç bir etkisi olmadığını, intelin küçük dosya yazma hızının en az diğerleri kadar iyi olduğunu, dakika başı 10 GB veri yazıp silmeyecekseniz en mantıklı tercihin şu an intel olduğunu anlattıktan sonra bu yorumu okumak açıkçası üzdü beni.

    Çünkü o kadar emeği ( ki vapor arkadaşımızın da emeği var bir sürü, gördüğüm kadarıyla onun da fikri değişti ) sizler paranızı çöpe atmayın, ucuza iyisi varken gidip kazıklanmayın diye verdik.

    Tabi neticede son karar sizin, ama iletilere bir göz atarsanız bence sizin yararınıza olur, saygılar.


    Video edit programları kullananlar için intel x25m nin yazma hızları beni tatmin etmiyor, 1 gb büyüklükteki bir avi dosyasının renderi intel x25 80 gb ssd de 6 dakika sürerken, bigboy g2 64 gb ssd de 3 dakikada bitiyor. Ofisimizdeki bilgisayarda test ettik. Ayrıca render anında intel x25 ssd maksimum 72 mb/s yazmaya ulaşırken bigboy ssd ile 130 mb/s yazmaya kadar çıkıldı, doğal olarak daha hızlı bitti, ayrıca bigboy ssdde 128 mb cache olduğunuda unutmayalım. İntel x25 de 64 mb. İntele o parayı vermem bu sebeplerden dolayı aynı paraya bigboy almak daha mantıklı (bence)

    Sevgiler...


    Aman üstad öyle desenize

    Yine de sizin kullanım senaryonuzun sıradan bir kullanıcı ile örtüşmediğini ve sıradan kullanıcı için Intel'in f/p olarak en iyi seçim olduğunu düşünmekteyim.

    Profesyonel uygulamaları siz daha iyi bilirsiniz elbette, ancak yine de intel'e yazma hızı düşük dediğinizde "profesyonel kullanım için" diye ekleyebilirseniz büyük miktarda kafa karışıklığının önüne geçilmiş olur.

    Saygılar.




    Evet haklsınız kullanım amacına göre aynı fiyattaki bazı ssdler beklentileri karşılamayabiliyor, yoksa intel ssdlerin kalitesi tabiki bellidir, yurtdışı testleri sık sık takip ediyorum erişim süresi ve okuma hızları gayet iyi ve bir ev kullanıcısı için yazma hızı yeterli fazlasına gerek yok ama grafik - video programlarının render işlemleri esnasında tamamiyle yazma ön plana çıkıyor, bazen bir projenin 1 dakika erken bitmesi hayat kurtarabiliyor o yüzden ne kadar yüksek hız o kadar avantaj. Ama intelin yazma hızlarında niye rakiplerinin gerisinde kaldığınıda sorgulamak gerekir, intel çipsetlerle özellikle raid konusunda çok iyi sonuçlar veren intel ssdlerinde tek problem yazma hızları, belkide birçok kişininde vazgeçmesine neden olan bir durum. Ev kullanıcısı için bile olsa, belki o yazma hızlarının 3 te birini bile sürekli kullanmayacak ama o kadar para vermişken hep daha fazlası isteniyor, e müşteride haklı


    Sevgiler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nosfecagri


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

    #nosfecagri arkadaşımızdan hd tune ile değerleri alabilirsek çok faydalı olur. ben araştırmalarımda intelin büyütülcek bi esprisini göremedim. aksine yazma hızı ise 7200lük mekanik harddiskten biraz fazla. 100mb. erişim süresi zaten tüm ssd lerde 0.1ms yada 0.2 ms.

    dediğim gibi kullanan birinin olması çok iyi. testlerini yayınlayabilirsen çok faydalı olur


    Hocam açıkçası laptopumu kullandığım zamanlarda genelde çok vaktim olmuyor program indirmeye felan, ki hd tune değerlerini her yerden bulabilirsiniz sır değil. Ama ben sizin için neden intel seçtiğimi kısaca açıklayayım;

    Artılar:

    + 64 GB parasına 80 GB yer.
    + Rastgele okuma/yazma ( Erişim hızından bahsetmiyorum. ) hızlarında mükemmel değerler.
    + Uygun fiyat ( 424 TL + 4 TL kargo, aldığımda ebay'de 350 lira idi )
    + Güvenilirliği. ( Çok fazla satan bir SSD, dolayısıyla milyonlarca insan tarafından test edildi ve en iyi hale getirildi, hayatımda ilk kez duyduğum bir markaya 500 TL verip sonra bozulunca sokakta kalmak istemedim. )

    Eksiler:

    + Büyük dosyaları yazma hızı.

    Rastgele dosyaları okuma/yazma hızı sizin işletim sisteminizi günlük kullanırken en çok yapacağınız işlemdir. Dolayısıyla bu fiyata bu işlemi bu kadar iyi yapan bir SSD'yi kaçırmak istemedim. Eğer sürekli çok büyük dosyalar yazıp silecek olsam açıkçası intelin bu modelini tercih etmezdim ama o zaman vereceğim para da çok daha fazla olurdu. Yine Intel'in x25-E serisi ya da OCZ'nin bilinen modellerine yönelirdim muhtemelen. Tabi samsung da bir alternatif olurdu kesinlikle.

    Şunu da belirteyim araştırma yaparken hd tune gibi programlardan çok kullanıcı yorumlarına önem verdim. Sonuçta milyonlarca kişi kullanıyor bu cihazları yurt dışında ve benim için önemli olan şey sentetik olarak 10 GB 20 GB dosyayı ne hızda yazdığı değil işletim sistemini ne kadar zamanda açtığı, arada takılma yaşayıp yaşamadığı, oyunlarda load sürelerinin ne kadar düştüğü, örneğin bir Solidworks ile 2000 parçalık montaj açarken ne kadar hızlı olduğu gibi konulardı. Ve intelin beni bütün bu konularda ( verdiğim paraya göre ) FAZLA FAZLA tatmin ettiğini söyleyebilirim.

    Netice olarak böyle bir ürün alacak herkese, 100 MB/sn, 200 MB/sn gibi sentetik şeylerden çok son kullanıcı yorumlarına ve günlük kullanım performansına önem vermelerini tavsiye ederim.

    Umarım faydam dokunmuştur, saygılar.


    Bu post'ta gereken herşey belirtilmiş. Intel'i tercih etme sebebi, artıları ve eksileri. Üzücü olan bu mesajdan sonraki konuşmalarda geçen "o yazma hızına ben para vermem" gibi laflar. Sequential yazma hızına önem veren insanlar, profesyonel uygulama kullanan kişilerdir ki onlarda zaten yorumlarında kullandıkları programları yani kullanım amacını belirtirler.
    kuyuya taş atar gibi üstü kapalı kötülemeler sadece KONU'nun ciddiyetini sarsmakta. En korktuğum şey sayfanın ati-nvidia konularında olduğu gibi atışmalarla dolması.
    Kullanım amacını belirterek yapılan yorumlar çok daha ciddiyetle okunacak ve fikir vericektir diye düşünüyorum. katılan katılmayan -en azından okuyan- herkese teşekkürler

    Şuan için yorumlarımızda hedef kitle "ev kullanıcıları" olduğundan İntel'i tahta oturtmak çokta subjektif yorum sayılmıcaktır kanaatimce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 22 Mayıs 2010; 2:31:04 >




  • simdi bana intelin 80gb lık modelini mi, kingston 64gb modelini mi yoksa samsung 64gb modelini mi tavsiye ediyorsunuz? bende ev kullanıcısıyım ama photoshop vs. uygulamalar da kullanıyorum oyun da oynuyorum, benim için acılıs ve yukleme sureleri asıl onemli olanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peace_346

    simdi bana intelin 80gb lık modelini mi, kingston 64gb modelini mi yoksa samsung 64gb modelini mi tavsiye ediyorsunuz? bende ev kullanıcısıyım ama photoshop vs. uygulamalar da kullanıyorum oyun da oynuyorum, benim için acılıs ve yukleme sureleri asıl onemli olanlar


    Kingston 64GB V Serisi fiyatı 423TL (Hepsiburada.com)

    Intel X25-M G2 80GB fiyatı 445TL (Tanbul.com)

    iki ürünü kıyaslamak gerekirse kullanıcı olarak değil firmanın vaat ettiği değerler ve yerli-yabancı forumların yayınladığı testlerle yardımcı olmaya çalışayım.
    Bi kere depolama alanı olarak 16GB fazlası var Intel'de. 500GB lık bir diskte 16gb devede kulak kalabilir ama bütünü 80 yada 64 olan bir birimde 16, %20 gibi bir alana tekabul ediyo. Ciddiye alınılması gereken faktörlerden biri bu.
    İkincisini yazma-okuma hızlarına baktığımızda görebiliyoruz. Üstteki mesajlarda Kingston'a ait bi test mevcut. Firma taahhüdü ile açık ara fark var eksi yönde.
    Üçüncüsü ve en mühim olanı küçük dosyalardaki rastgele erişim sürelerinde Intel, değil Kingston en kaliteli OCZ'leri dahi geride bırakabiliyor. Erişim sürelerinin hepsinin 0.1ms olduğunuda hesaba katarsak, fiyatıda eşit gördüğümüz ürünlerde Intel daha mantıklı seçim gibi duruyor. Üstelik firmware güncellemesi ile 80mb olan yazma hızı 100mb ' a ulaşmış.

    ------------------------------------------------

    Bilgi: Intel SSD ailesini isimlendirmede E,M ve V harflerini kullanmış. Araştırmalarınızda kafa karışıklığına sebeb olmaması için;
    X25 - M : MLC tipi ( Multi Level Cell ) yonga kullanır.
    X25 - E : SLC tipi ( Single Level Cell ) yonga kullanır.
    X25 - V : MLC tipi ( Multi Level Cell ) yonga kullanır. Yazma hızı daha düşük olan bu model biraz daha düşük fiyatıyla dikkat çekiyor.

    MLC ve SLC yonga tipi nedir : Single-level cell ya da kısa adı ile SLC flash bellek her bir hücrede 1 bit veri saklar. Multi-level cell ya da kısa adı ile MLC flash bellek her bir hücrede 3 ya da daha fazla bit veri saklar.

    SLC tabancı ürünler daha kısıtlı depolama alanı sağlarken , yüksek performans sunar.
    MLC tabanlı ürünlerin ise hacimleri SLC tabanlı ürünlere göre daha geniş fakat performans olarak daha düşüktür.

    tabi buradaki performansın düşük yada yüksek olması HDD ile kıyaslanıcak ölçüde değil
    Şahin'le Ferrari'yi , HDD vs SSD olarak düşünürsek, MLC vs SLC, Lamborghini vs Ferrari denebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 22 Mayıs 2010; 2:33:45 >




  • Intel x25-M G3 !

    Intel bu yılın son çeyreğinde, çok daha yüksek kapasiteye sahip olan SSD'leri piyasaya sunmayı planlıyor.

    Intel, bir süredir hız ve enerji tüketimi açısından daha verimli olan 25 nm MLC NAND flash yonga tabanlı SSD'ler üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Şirketin, 2010'nun son çeyreğinde bir sürpriz yaparak bu SSD'leri piyasaya sürmesi bekleniyor.

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    Yeni SSD'ler 160 GB, 300 GB ve 600 GB kapasiteye sahip olacak. 25 nm'lik SSD'lerin mevcut ikinci nesil 34 nm X25-M flash yongalı sürücülerini gölgede bırakması bekleniyor. Intel'in, yeni SSD'lerini piyasaya çıkarmasından kısa bir süre sonra da 1.8 inç iterasyonlu 300 GB'lık modelleri piyasaya süreceği söyleniyor.

    Intel her iki SSD modelinin de satışına devam edecek. Bahsi geçen 1.8 inçlik modellerin daha çok kameralar ve Blu-ray oynatıcılar gibi ev eğlence sistemlerinde kullanılması bekleniyor.

    Kaynak: Yahoyt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 25 Mayıs 2010; 23:59:06 >




  • 30 gb lık ssd ler performans açısından nasıllar??? ssdlerde kapasite arttıkça hızında arttığını duymuştum... bu durumda 30 gblık versiyonları sistem kurulumu için fayda sağlar mı??? piyasada bulunana iki farklı seri ocz ssd disk mevcut bunardan hangissi daha iyidir??? son olarak bir kaç forumda ssd kullananların sistemlerinde ssdye bağlı donma olmuş bu gibi buglar ı var mı???
  • şimdi marka model vermemişsin sadece 30gb demişsin. her markanın farklı ürünü farklı performanslar veriyor. gigabyte üzerinden yorum yapamayız. ama dersen ki şu şu ürünler nasıldır. bilgimiz varsa paylaşırız. yinede 64gb ve altı ürünleri tavsiye etmem. performans olarak çok düşük oluyor genelde.

    donma problemi ilgili hiç yazı görmedim ben. o konuda bişey söyleyemiyorum. şayet böyle bi durum yaygın olsaydı; araştırdığım yüzlerce sitede forumda karşıma çıkardı diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 26 Mayıs 2010; 0:06:35 >
  • İntele çamur attım önceki mesajlarda ama kişisel bilgisayarım için intel x-25m almaya karar verdim, yurtdışı incelemeleri youtube videolarını falan izledim son firmware ile bazı sistemlerde 100 mb/s yazma hızlarına ulaşanlar varmış, Okuma hızına zaten diyecek birşey yok özellikle rastgele okuma hızları birçok pahalı diski eziyor, ara sıra video convert yapıyorum belki yazma açısından yine tatmin etmeyebilir beni çünkü şu andaki 7200 rpm 2.5 seagate diskimde yazma hızı 90 mb/s civarı. Ama yine buna rağmen imzamdaki sistemde sık sık takılmalar oluyor, disk sürekli okuma yazma yapmaktan yeni komutları alamıyor ve tıkanıyor, inşallah sistemimi frenleyen hareketli diskten 2-3 gün içinde kurtuluyorum.

    Ama şansımız dolar yükseldi 2 gün önce tanbul da intel x-25 m 80 gb 419 tl idi, şimdi olmuş 462 tl, daha fazla uçmaz umarım dolar. Alternatif olarak webdenal.com da 451 tl.
  • ben kingston'ın 2. jenerasyon V+ SSD sinden sipariş verdim 128gb, laptopumda kullanacağım

    TRIM desteği var
    okuma yazma hızları yüksek ve güç tüketimi çok düşük, fiyat/performans olarak iyi geldi bana

    http://www.amazon.com/Kingston-SSDNow-2-5-Inch-SNVP325-S2-128GB/dp/B00358V5LW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1274861929&sr=8-2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Arthur

    ben kingston'ın 2. jenerasyon V+ SSD sinden sipariş verdim 128gb, laptopumda kullanacağım

    TRIM desteği var
    okuma yazma hızları yüksek ve güç tüketimi çok düşük, fiyat/performans olarak iyi geldi bana

    http://www.amazon.com/Kingston-SSDNow-2-5-Inch-SNVP325-S2-128GB/dp/B00358V5LW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1274861929&sr=8-2



    Hayırlı olsun. testlerini inceledim. güzel sonuçlar vermiş V+. Bilgi açısından burada rakiplerininde bulunduğu test sonuclarını yayınlıyorum.

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    Kingston 128GB V+ Series SNV325-S2
    *Intel X25-M 160GB G2
    *OCZ Vertex 128gb
    *Corsair P128 128GB
    *Samsung Spinpoint 1TB HDD


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

    Kingston 128GB V+ Kullanılabilir alan 119GB. (0.93 ile çarpılınca reel hacmini bulabilirsiniz bütün hdd yada ssd'lerde)

    --

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

    Kingston 128GB V+ Windows 7 Derecelendirmesinden 7.0 puan almış (Intel X25-M 'in amazon ve ebay'deki bazı satışlarındaki yorumlarda 7.4 ve 7.3 aldıklarını okumuştum

    --------------------------------------------------------------------------------

    Test Sistemi:

    * Intel Core i7 920 (operating at 2.83GHz – 21x135MHz) - TurboBoost and power saving states disabled.
    * Gigabyte X58A-UD7 motherboard (Intel X58 with ICH10R southbridge, USB 3.0 and Marvell SATA 6Gbps)
    * 3x 2GB Corsair XMS PC-1333 memory
    * Nvidia GeForce GT 240 512MB
    * PC Power & Cooling Silencer 750W PSU
    * Windows 7 Home Premium x86-64
    * Nvidia Forceware 196.21 WHQL
    * Stock Windows AHCI driver (msahci.sys)

    ----------------------------------------------------

    AS SSD Sequential Read ( Sıralı Okuma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    AS SSD Sequential Write ( Sıralı Yazma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    AS SSD Access Time : Read ( Erişim Süresi : Okuma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    AS SSDAccess Time : Write ( Erişim Süresi : Yazma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 4KB Sequential Read ( 4KB Sıralı Okuma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 4KB Sequential Write ( 4KB Sıralı Yazma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 64KB Sequential Read ( 64KB Sıralı Okuma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 64KB Sequential Write ( 64KB Sıralı Yazma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 1,024KB Sequential Read ( 1,024KB Sıralı Okuma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 1,024KB Sequential Write ( 1,024KB Sıralı Yazma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    IOMETER Random Read ( Rastgele Okuma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    IOMETER Random Write ( Rastgele Yazma )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Windows 7 64bit Boot Time ( Açılış Süresi )
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    -------------------------------------------------

    Kaynak : Bit-Tech



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 26 Mayıs 2010; 13:37:06 >




  • test sonuçları için teşekkür ederim, intel'in sonuçları etkileyici gerçekten.
  • Okuma konusunda intel ssdlere rakip bulmak çok zor olacak anlaşılan.
  • Gözdemiz Intel'e sağlam bi rakip getiriyorum (Agility).
    Testler etkileyici gerçekten.

    OCZ Vertex 60 GB Detaylar

    * Available in 30GB (32), 60GB (64), 120GB (128), 250GB (256) capacities
    * 64MB Onboard Cache
    * Seek Time: <.1ms
    * Slim 2.5" Design
    * 99.8 x 69.63 x 9.3mm
    * Lightweight 77g
    * Operating Temp: 0C ~ 70C
    * Storage Temp: -45C ~ +85C
    * Low Power Consumption: 2W in operation, .5W in stand by
    * Shock Resistant 1500G
    * RAID Support
    * MTBF 1.5 million hours
    * 3 year warranty
    * Read: Up to 230 MB/s*
    * Write: Up to 135MB/s*
    * Sustained Write: Up to 70MB/s*


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    ================================================

    OCZ Agility 128GB Detaylar

    * Available in 30GB (32), 60GB (64), 120GB (128) capacities
    * 64MB Onboard Cache
    * Seek Time: <.1ms
    * Slim 2.5" Design
    * 99.8 x 69.63 x 9.3mm
    * Lightweight 77g
    * Operating Temp: 0C ~ 70C
    * Storage Temp: -45C ~ +85C
    * Low Power Consumption: 2W in operation, .5W in stand by
    * Shock Resistant 1500G
    * RAID Support
    * MTBF 1.5 million hours
    * 3 year warranty
    * Read: Up to 230 MB/s*
    * Write: Up to 135MB/s*
    * Sustained Write: Up to 80MB/s*


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    ================================================

    OCZ SSD Ailesi

    * Summit Series - MLC based (128Mb cache). Business professionals, enthusiasts and entry-level enterprise
    * Vertex EX series - SLC based (64Mb cache). High-end/Performance
    * Vertex Series - MLC based (64Mb cache). Performance users and enthusiast.
    * Apex Series - MLC based (no cache) with Internal RAID 0 - Mainstream and performance
    * Agility Series - MLC based (64Mb cache). Mainstream and performance
    * Core Series V2 - MLC based (no cache) with mini USB. Mainstream.
    * OCZ SSD SATA-II - SLC based (no cache). Entry level
    * Solid Series - MLC based (no cache). Value


     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

    Tabloda Agility 2 Serisi, Firmanın yeri ürünleri. Testteki ürün Normal Agility'dir.
    ================================================

    OCZ Vertex 60GB ve OCZ Agility 120GB 'ın içinde bulunduğu testler.


    Test Sistemi:
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    SSD'ler:

    # G.Skill Titan 256 GB SSD (FM-25S2S-256GBT1)
    # G.Skill 64GB SSD (FM-25S25-64GB)
    # Intel 80 GB SSD X25-M
    * OCZ Vertex 60GB
    * OCZ Agility 128GB
    # Patriot 128GB Warp SSD
    # SuperTalent UltraDrive (FTM28GX25H) 128 GB


    HDD'ler:

    # Seagate Barracuda LP 2TB
    # 2 WD VelociRaptor's 300GB (In single and Raid 0)
    # WD 160 GB SATA 2
    # Maxtor 160 GB SATA 2
    # WD & Maxtor in Raid 0


    ================================================

    ATTO 512K Read

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark 512K Write

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!



    --

    ATTO 1024K Read

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    ATTO 1024K Write

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark 4K Read

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark 4K Write

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark 512K Read

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark 512K Write

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark Sequential Read

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Crystal Disk Mark Sequential Write

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    ================================================
    ================================================

    Sonuç:

    OCZ Vertex 60GB

    * Performance 8
    * Value 7
    * Quality 10
    * Warranty 9
    * Features 8
    * Innovation 8

    8/10: Testi yapan grup Vertex'e ortalama 10 üzerinden 8 Puan vermiş.

    Artılar :

    + Good Performance (Yüksek Performans )
    + Low Power Consumption ( Düşük Güç Tüketimi )
    + Great Transfer Speeds ( Başarılı Transfer Hızı )
    + No Moving Parts
    + Reliability ( Güvenirlik )
    + OCZ Name And Quality Behind It (OCZ isim ve kalitesini bir arada taşıması )

    Eksiler :

    - Expensive Per GB Cost ( Gigabyte / Fiyat orantısı yüksek )

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    OCZ Agility 128GB

    * Performance 8
    * Value 8
    * Quality 10
    * Warranty 8
    * Features 8
    * Innovation 8

    8.5/10: Agility ise 10 üzerinden 8.5 Puan almış.

    Artılar :

    + Good Performance ( Yüksek Performans )
    + Low Power Consumption ( Düşük Güç Tüketimi )
    + Slightly Lower Per GB Cost Than the Vertex Line ( Gigabyte/Fiyat oranı Vertex Serisine Göre Daha Ucuz )
    + Performance Rivals Higher Classed Drives ( Üst Düzey SSD'lere Yakın Performans )
    + Reliability ( Güvenirlik )
    + OCZ Name And Quality Behind It (OCZ isim ve kalitesini bir arada taşıması )

    Eksiler :

    - SSD Costs Are Still Higher Than Platter Drives (SSD fiyatları halen HDD'lere oranla yüksek)

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    * İki üründe de eksi puan verilen etkenler, ürünlerin performansıyla ilgili değil. Zaten 64gb ve üzeri SSD'lerin hepsi GB/Fiyat olarak HDD'lerle yarışamıyor. HENÜZ! Hızla fiyatlarının düşüceğini tahmin ediyorum. Yıl sonu Intel G3 ü piyasaya sürünce, rakipleride cevap vericektir. Böylelikle testlerde harikalar yaratan G2 SSD'lerin fiyatları inişe geçicek.
    Sırf eksi puan vermek için yazılmış bana kalırsa

    -------------------------------------------------------------------------------------------

    Kaynak : Bjorn3D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 27 Mayıs 2010; 1:34:01 >




  • Krallar Sahnede

    Sandforce 1200 ve 1500 kontrolcüleri ortalığı yakıp yıkmış!

    OCZ Agility 2 ! - VERTEX LE ve Corsair Force

    2MB Sequential Read (Sıralı Okuma)
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    2MB Sequential Write (Sıralı Yazma)
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

    --

    4KB Random Read (Rastgele Okuma)
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    4KB Random Write (Rastgele Yazma)
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Güç Tüketimi
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    --

    Güç Tüketimi 2MB Sequential Write (Sıralı Yazma)
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Kaynak : Anandtech



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 22 Haziran 2010; 12:36:37 >




  • Fiyatlarıda kraldır kesin bunların :)
    Yanlız intel x25 ler 4 mb ve 4 kb sıralı okumada yine fena değil arada dağlar kadar fark yok bir tek 4 mb sıralı okumada sata 3 olan disk biraz farkı açmış. Onun haricindede yazma hızları arasında farklar bariz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Fiyatlarıda kraldır kesin bunların :)
    Yanlız intel x25 ler 4 mb ve 4 kb sıralı okumada yine fena değil arada dağlar kadar fark yok bir tek 4 mb sıralı okumada sata 3 olan disk biraz farkı açmış. Onun haricindede yazma hızları arasında farklar bariz.


    360 - 400 dolar arası fiyatı var. Yurtdışı. agility'nin olsun intel'in olsun.

    Benim Favorim intel. lakin crucial m225in değerleride hiç yabana atılcak cinsten değil. daha evvel paylaşmıştım. yineliyorum:

    quote:

    Crucial M225 128GB
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    ----------------------------------

    Küçük bi fiyat araştırması
    Almanya için.
    (idealo.de)

    OCZ VERTEX TURBO ( 120GB ) = 350€ - 380€

    OCZ VERTEX 2 ( 100GB ) = 350€ - 375€

    OCZ AGILITY ( 120GB ) = 300€ - 330€

    OCZ AGILITY 2 ( 100GB ) = 330€ - 360€

    INTEL X25-M G2 ( 80GB ) = 180€ - 190€

    INTEL X25-M G2 ( 160GB ) = 360€ - 380€

    CRUCIAL M225 ( 128GB ) = 300€ - 340€

    CORSAIR NOVA V ( 128GB ) = 300€ - 315€

    KINGSTON V SERIES ( 128GB ) = 220€ - 240€

    KINGSTON V+ SERIES ( 128GB ) = 260€ - 290€



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 27 Mayıs 2010; 1:25:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Fiyatlarıda kraldır kesin bunların :)
    Yanlız intel x25 ler 4 mb ve 4 kb sıralı okumada yine fena değil arada dağlar kadar fark yok bir tek 4 mb sıralı okumada sata 3 olan disk biraz farkı açmış. Onun haricindede yazma hızları arasında farklar bariz.


    360 - 400 dolar arası fiyatı var. Yurtdışı. agility'nin olsun intel'in olsun.

    Benim Favorim intel. lakin crucial m225in değerleride hiç yabana atılcak cinsten değil. daha evvel paylaşmıştım. yineliyorum:

    quote:

    Crucial M225 128GB
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    ----------------------------------

    Küçük bi fiyat araştırması
    Almanya için.
    (idealo.de)

    OCZ VERTEX TURBO ( 120GB ) = 350€ - 380€

    OCZ VERTEX 2 ( 100GB ) = 350€ - 375€

    OCZ AGILITY ( 120GB ) = 300€ - 330€

    OCZ AGILITY 2 ( 100GB ) = 330€ - 360€

    INTEL X25-M G2 ( 80GB ) = 180€ - 190€

    INTEL X25-M G2 ( 160GB ) = 360€ - 380€

    CRUCIAL M225 ( 128GB ) = 300€ - 340€

    CORSAIR NOVA V ( 128GB ) = 300€ - 315€

    KINGSTON V SERIES ( 128GB ) = 220€ - 240€

    KINGSTON V+ SERIES ( 128GB ) = 260€ - 290€



    319 USD ye 128 GB Kingston SSDNow V+ Series aldım, 1 haftaya kadar elimde olacak. Acaba yanlış seçim mi yaptım

    benim incelediğim testlerde fiyatına göre performansı iyi gibiydi çünkü, bir de SDD yi ASUS N61J notebook'umda kullanacağım. 640 GB 5400rpm yi söküp SSD takacağım.

    http://www.thinkcomputers.org/kingston-ssdnow-v-128gb-solid-state-drive-review/4/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 27 Mayıs 2010; 15:52:29 >




  • İçiniz rahat olsun. V+ serisi küçük dosya yazma okumada problemsiz. Normal V serisinde 4k yazma sürünüyo. V+ bu konuda ödenen parayı hakediyor. Sıralı okuma / yazmalarda da 230mb / 155mb güzel değerler. 600 EURO 'ya agility yada vertex almanın manası yok diye düşünüyorum . çünkü profesyonel uygulamalar için bile şuanki g2 ssd ler yeterli. ihtiyacımız olan teknolojiye para verme taraftarıyım.
    Güle güle kullanın şimdiden.

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 27 Mayıs 2010; 17:26:42 >




  • teşekkür ederim, ssd yi taktıktan sonra oluşan farkı burada paylaşırım.
  • http://www.anandtech.com/bench/Product/125?vs=126

    Bu linkte SSD Benchmark listesi var. İstediğiniz ürünün 2mb yazma okuma yada 4kb yazma okuma değerleri dışında daha bir sürü test sonucuna ulaşabilirsiniz.

    Corsair Force F100 (100GB)
    Corsair Nova V128 (128GB)
    Corsair P256 (256GB)
    Crucial Real SSD C300 (256GB)
    G.Skill Falcon (256GB)
    G.Skill Falcon II (128GB)
    Intel X25-E (64GB)
    Intel X25-M G1 (160GB)
    Intel X25-M G2 (160GB)
    Intel X25-M G2 (80GB)
    Intel X25-V (40GB)
    Kingston SSDNow (40GB)
    Kingston SSDNow V Series (128GB)
    Kingston SSDNow V Series (30GB)
    Kingston SSDNow V+ Series (128GB)
    OCZ Agility (128GB)
    OCZ Agility 2 (100GB)
    OCZ Agility EX (64GB)
    OCZ Vertex (128GB)
    OCZ Vertex 2 (100GB)
    OCZ Vertex EX (128GB)
    OCZ Vertex LE (100GB)
    OWC Mercury Extreme (100GB)
    OWC Mercury Extreme (50GB)
    Western Digital SiliconEdge Blue (256GB)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 29 Mayıs 2010; 15:11:10 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.