Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3502#ov

Arkadaşlar anakartım Sata 3 destekliyor mu emin olamadım bakar mısınız linke?

6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices

sata3 desteklemiyor kart .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 20 Ağustos 2015; 18:38:58 >
  • Teşekkürler hocam. Peki Sata 3 desteklemediği için, Ssd almaya değmez mi sizce? Bildiğim kadarıyla Sata 2'de nerdeyse yarı yarıya düşüyor Ssd'nin.

Seneye bilgisayarı komple değiştirmeyi düşünüyorum, şimdilik sadece Windows 10 ve WoW'u atacağım alacağım Ssd'ye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    SSD yi düşünmeden alıp sisteme takmanı öneririm . Sata 2 dede 0,01 ms tepki süresi olduğundan yine müthiş bir fark hissedeceksin . Sadece dosya aktarımında 500 yerine 250 MB/s gibi hızlara ulaşırsın . ileride sata3 destekleyen anakart aldığında ssd yi kullanmaya devam edersin .
  • sandisk için kötü deniyor devamlı ama sata 2 kullanıcılarını da etkileyen bir kötülük mü bu yoksa sata 3 için mi performansı zayıf?

5 senelik laptopum için sandiskin en ucuz ssd'lerinden birini almayı düşünüyorum, fazla bütçem yok. kolay arıza yapmasın yeter benim için. windows açılışının da çok hızlı olmasına gerek yok programlar, tarayıcı vs. hızlı açılsın yeter.

bi de benim alet çok açık kalıyor, işim olmadığı zamanlarda da çoğu zaman kapatmıyorum uyku modunda duruyor. bunun bi zararı olur mu ssd'ye?
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Malesef Sata3 desteklemiyor fakat RAID yaparsanız Sata3 hızına ulaşabilirsiniz aklınızda bulunsun.
  • Azazil88 kullanıcısına yanıt
    Uyku modunda SSD'ye okuma yazma olmayacağı için sorun olmaz.Zaten SSD'ler uyku moduna sahiptir ve uyumludurlar.Sandisk'in ortanca serisi olan ultralardan edinmeye bakın düşük serileri(standart olanlar) pek bir işe yaramıyor.Başka markaların ortanca ve hesaplı serilerinede bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Uyku modunda SSD'ye okuma yazma olmayacağı için sorun olmaz.Zaten SSD'ler uyku moduna sahiptir ve uyumludurlar.Sandisk'in ortanca serisi olan ultralardan edinmeye bakın düşük serileri(standart olanlar) pek bir işe yaramıyor.Başka markaların ortanca ve hesaplı serilerinede bakabilirsiniz.

teşekkürler. fazla bütçem olmadığı için şunu alacağım muhtemelen:http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_SANDISK-128-GB-2-5-in%C3%A7-SATA-SDSSDP-128G-G25,103452,832067.html?langId=-14

dediğim gibi üst düzey bir performans beklentim yok, zaten sistem eski olduğu için, yakın bi zamanda da değiştirmeyi düşünmediğim için tam verim alamayacağım.

• brev kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, küçük bir tavsiyeye ihtiyacım var.

Sata 3 destekli olan ama bu aralar biraz ağırlaşan bilgisayarım için Sandisk Ultra II 120gb ssd aldım. Fırsat bulursam hafta sonu kurulum yapacağım. Fakat windows 7 mi yoksa 8.1 mi kursam bilemedim. Açıkçası bilgisayarda yaptığım ve performans gerektiren yegane iş witcher 3 oynamak. O da haftada 3-4 saati geçmiyor.

Normalde ssd'nin oyun anlamında sadece yükleme süresini kısaltacağını biliyorum fakat yine de 7 ile 8.1 arasında normal kullanımda yada oyun performansı vs anlamında ciddi bir fark olur mu diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum :-)

Sistem ise aşağıdaki gibi:
    İşlemci amd phenom x4 955be 3,6ghz
    Anakart gigabyte 880gma-ud2h
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gma-ud2h_20
    8gb ddr3 ram

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    İki işletim sistemide büyük bir fark yaratmayacaktır tek mesele uyumluluk olabilir fakat her iki sistemde güncel yani oyunu hazırlayanlar uyumsuzluğu göze alamazlar ve her iki sistem içinde sorun olmaz açıkcası ihtiyacınıza göre siz karar verin hatta oyun windows 10 ile uyumlu ise ON a geçin,gerçi 10 yeni çıktı biraz daha updateleri beklemekte fayda var.
  • quote:

İki işletim sistemide büyük bir fark yaratmayacaktır tek mesele uyumluluk olabilir fakat her iki sistemde güncel yani oyunu hazırlayanlar uyumsuzluğu göze alamazlar ve her iki sistem içinde sorun olmaz açıkcası ihtiyacınıza göre siz karar verin hatta oyun windows 10 ile uyumlu ise ON a geçin,gerçi 10 yeni çıktı biraz daha updateleri beklemekte fayda var.

Hocam SSD'ler windows 8.1'le windows 7'ye oranla daha bir uyumlu performans gösteriyorlar ayrıca TRIM özelliği windows 8.1'de otomatik olarak yapılıyor yani kullanıcıya bırakılmıyor ki bu güzel bir şey ve dediğim gibi genel olarak 8.1 ile hız / performans olarak daha iyi bir uyum mevcut.

Bir de hocam uyku moduyla ilgili şunu söyleyeceğim uyku modu SSD'nin ömrü açısından çok az bile olsa sakıncalı bir durum şöyle bir resim atayım daha iyi anlarsınız;

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

Yani uyku modundayken hiberfile.sys isminde bir dosya oluşturur ve sistemi uyku esnasında arkaplanda her an hazır tutmaya yarıyor ve böylece SSD'ye ekstra yazma gücü oluşturuyor.

• 850 evo kullanıyorum almasaydım da olurmuş:D
  • Uyku moduyla hibernasyonun pek alakası yok hibernasyon yapmadanda sistem uyku moduna girer güç ayarlarından ayarlanabiliyordu sanırım sizin kullandığınız yazılım SSD ile ilgili ayarlamaları otomatik yapmış güncel işletim sistemleri bu işlemleri SSD için otomatik yapıyor zaten Windows 7 otomatik TRİM özelliğini destekler SSD taktığınız anda otomatikman TRİM desteğini aktifleştirir windows 7 öncesi sistemlerde sizin açmanız veya otomatik optimizasyon yapan yazılım kullanmanız gerekir.Wİndows 7 kullanım açısından bir sorun yok yıllardır SSD ve windows 7 kullanıyorum sıkıntı yok windows 10 biraz olgunlaşsın ON'a geçeceğim, sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azazil88

quote:

teşekkürler. fazla bütçem olmadığı için şunu alacağım muhtemelen:http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_SANDISK-128-GB-2-5-in%C3%A7-SATA-SDSSDP-128G-G25,103452,832067.html?langId=-14

dediğim gibi üst düzey bir performans beklentim yok, zaten sistem eski olduğu için, yakın bi zamanda da değiştirmeyi düşünmediğim için tam verim alamayacağım.

bu ssd hakkında yorum yapabilcek var mı arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_SANDISK-128-GB-2-5-in%C3%A7-SATA-SDSSDP-128G-G25,103452,832067.html?langId=-14

• Sevgili dostlar

Hepsiburada'dan Sandisk Ultra II 120gb'lık ssd'yi aldım. Bugün pc'ye bağlayıp kurulumu yaptım. Fakat değerler çok acaip düşük çıkıyor. Gerçi bilgisayarın açılması-kapanması yada programların tepki süreleri gayet yerinde ama neden test sonuçları bu kadar düşük çıktı anlamadım.
    http://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-ii-120gb-550mb-500mb-s-sata-3-ssd-sdssdhii-120g-g25-p-BD801661

Anakartım gigabyte 880gma-ud2h, sata 3 ve achi desteği mevcut.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gma-ud2h_20

Windows kurulumundan önce achi ayarlamalarını yaptım yada yaptığımı sandım. Sonrasında kurulumdan sonra testler bu kadar düşük çıkınca ve AS SSD programında bağlantı tipinde amd sata OK yazınca sanırım achi olarak kurulum yapamadım dedim. Bu sefer alttaki linklere bakarak regedit'ten bağlantı tipini achi yapmaya çalıştım ama AS SSD'de hala amd sata OK diye gösteriyor.
    http://www.ssdlabs.net/ssc/isletim-sistemini-ide-uzerine-kurdum-windowsdan-ahci-moda-nasil-gecirebilirim/
    http://www.softwareok.com/?seite=faq-Windows-8&faq=136

İşletim sistemim windows 8.1. Bağlantı tipini achi yapmak için ayarlamam gereken başka bir şey var mı? Yada amd anakartlarda achi bağlantı bu şekilde mi gösteriliyor?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

Sorun anakartın Güney Köprüsünün AMD SB850 olmasından kaynaklanmaktadır. Amd nin sata kontrolcülerinde (AMD SB850) ssd ler ile hız sorunu var. nette biraz araştırma yaparsan çıkar. Gerçi forumdada uzun uzun tartışılmıştı.
  • Bende daha eski anakart var SB600 olandan onda da sorunludur galiba değil mi?
  • Arkadaşlar sistemimin sadece c sürücüsünü klonlamak istiyorum sdd ye. nasıl yapabilirim bunu?
  • Amd sistemlerin ssd'ler ile ilgili sorun yaşadığını bende okumuştum. Fakat bu denli bir fark olacağını düşünmemiştim. İşin ilginç yanı problemin adı var ama adam gibi bir test sonucu ve çözüm önerisi de yok gibi yada ben bulamadım.

Dünden beri amd sb850 ve ssd kullanan birilerinin test sonuçlarını paylaştığı bir mesaj arıyorum (ki anandtech, tom's vs gibi bir çok yabancı foruma da baktım) ama herhangi bir test sonucu bulamadım. Windows 7 ile paylaşan var ama o da ne yaptığını tam anlatmamış.

Bir de dün regedit'ten storachi, amdsata vs gibi kısımlardaki reg_dword kısımlarındaki startoverride ve errorcontrol kısımlarının değerlerini 0 yapıyorum fakat sistemi tekrar başlattıktan sonra yine 3 oluyor. Ayrıca bios'tan baktığımda da achi açık gözüküyor. Valla anlamadım bu işi :-) Ki daha önce diğer intel i3 ve h81 anakart temelli bilgisayara ssd kurulumu yaparken sorun yaşayınca öğrendiğim üzere preinstall achi driverını da aynı usb disk içine attım. Gerçi kurulum yaparken hanım çağırınca içeri geçtim ve F6'ya basmadım ama sanırım driverı bulup kurmuştur diye düşünüyorum.

Aklıma takılan şey ise; biostan achi açıkken kurulum yapıp sistem açılıyorken, bu regedit'teki 0 olması gereken startoverride kısımları 3 olunca cihaz hangi modda çalışıyor?

Durum bu şekilde :-) Konu hakkında fikir verebilecek birileri varsa haberdar edebilirse sevinirim.

• Arkadaşlar merhaba

Sorunu alttaki linkteki 126 nolu mesajın sahibi Fernando isimli şahısın önerisi ile çözdüm.
    http://www.win-raid.com/t29f25-Recommended-AHCI-and-RAID-Drivers-8.html

Yöntem Amd tarafındaki achi driverlarının eski olmasından dolayı Windows'un daha güncel olan achi driverını yükleyerek SATA 3 portlarına bağlı olan ssd'leri Windows driverı ile yönetilmesini baz alıyor.

AMD SB 850 güney köprüsüne sahip anakartlarda Windows 8 ve 8.1'i ssd üzerine kurmak isteyenler aşağıdaki adımları izleyerek ssd performansını arttırabilirler.

1- Aygıt yöneticisinden IDE ATA / ATAPI yöneticileri kısmını tıklıyoruz.
    2- Burada Standart Sata Controller seçeneğinin üzerine gelip sağ tıkladıktan sürücü güncelleyi seçiyoruz.
    3- Sürücü güncellemesi için bilgisayarımı tara deyip benim seçmeme izin ver diyoruz. Burada uyumlu cihazları göster seçeneğinin işaretli olduğundan emin olmamız gerekiyor.
    4- Sonrasında listede gözüken Standart SATA ACHI Controller'ı seçip devam (ileri) diyoruz. Bu şekilde windows kendi achi driverını yüklüyor. Ondan sonra da yaptığınız değişikliklerin geçerli olması için bilgisyarı yeniden başlatmanız lazım diyor. Evet deyip, pc'yi yeniden başlattığınızda artık SSD'niz storachi.sys tarafından kontrol edilmiş oluyor ve değerler aşağıdaki resimlerde olduğu gibi düzeliyor.

Gerçi bu değerlerin gündelik hayata ne kadar yansıdığına dair pek bir fikrim yok. Çünkü ssd normal hızına gelir gelmez çözümü paylaşmak için foruma döndüm :-)

For any copyright issue, I wanted to thank you Fernando from the win-raid forum. I have solved my achi driver problem about an AMD motherboard with your suggestion. Best Regards

---quatation---
    Open the "IDE ATA/ATAPI Controllers" section of the Device Manager, right click onto the listed device named "AMD SATA Controller" and choose the options "Update Driver Software" > "Browse my Computer..." > "Let me pick..." and make sure, that the option "Show compatible devices" is checked. Then choose the listed "Standard SATA AHCI Controller".
    After the next reboot all drives, which are connected to any of the AMD SATA ports, are managed by the generic MS AHCI driver named STORAHCI.SYS.
    ---quatation---

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

Hocam gerçekten bravo. AMD deki sata kontrolcü sorununu çözmüşsün. Günlük kullanımda fark yaratacaktır. Nasıl dersen 4k değerlerin yükselmiş. Forumun hdd bölümüne ilgili sorun için konu açıp paylaşmalısın. Burada arada kaynar gider. Bu sorun yüzünden bir çok ssd kullanıcısı mağdur durumda.
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.