Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.547
Cevap
73
Favori
550.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vermiş olduğunuz bilgiler için çok sağolun. yurt dışından getirme imaknım yok. Yurt dışı bir sitedende sipariş versem gümrük sorunu cıkabilir. Onun için Şuanda Türkiyede Bulabileceğim. SSD modelleri nedir. Şu şekilde yapalım isterseniz ben aşağıda detayı belirteyim.

    1. Cok Kaliteli Hızlı SDD Önerisi 128GB ve 64GB olarak.
    2. Fiyat performans. Yani Kaliteli fakat fiyatı uygun olan Sdd 128GB ve 64GB.

    Şimdiden teşekürler yardımların için kardeşim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBRooW -- 6 Mayıs 2010; 14:09:55 >
  • türkiyede yaygın bigboy var. kendini ispatlamış. donanım haber ekibide testini yapmıştı
    burada testi izleyebilirsiniz: BIGBOY GII SSD TEST

    64gb ve üzeri ssd lerde yazma hızlarıda, depolama hacimleriyle birlikte artış gösteriyor. 64gb lık normal bir ssdnin yazma hızı 100mb civarında iken 128ve üzeri ssd lerde bu 200- 280 mb arası değişebiliyor. okuma hızlarıda genelde birbirine yakın 280 ila 230 arası

    tr den bigboy alabilirsiniz. hepsiburada'da mevcut. 400tl gibi fiyatı var sanırım. kontrol etmenizde fayda var.
    (hepsiburadayı açmaya kalkınca maviekran veriyor o yüzden bakamadım şuan)

    ayrıca şunuda söylemek isterim herkesin dikkatine: (kendi fikrim. Yoruma açıktır mantık çerçevesinde tabiki)

    i5 + 4gb + 640gb +5650 packard bell fiyatı 1900 - 2000 TL civarı yanlş hatırlamıyorsam
    bunun yerine
    i3+ 3gb+ 320gb + 5650 packard bell fiyatı 1250 - 1400 TL (vatanın world kampanyası ile çok uygun)

    şimdi şu iki bilgisayar arasında performans farkını yaratabilicek etken işlemci ve ram. yine kendi fikrimce araştırdığım kadarıyla i5'in i3'e oyunlarda aman aman fark attığı yok. zaten herzaman söylemişimdir çoğu oyunda p 7*** serisi işlemciler bile yeterli diye. ((GTAIV gibi oyunlar daha çok çoklu çekirdek gereksinimi duyuyo)) diğeri ram demiştik. 3gb ile 6gb arasındaki fark ise i3 i5 arasındaki farktan daha az. oyunun kullanabiliceği ram belli. günlük kullanımda vs yapacağınız işlemler belli. ha 3 olmuş ha 6olmuş inanınki değişen bişey yok. (yine parantez içinde söylüyorum photoshop uygulamalarını, ofis uygulamalarını , renderları vs katmıyorum buna)
    son olarak harddisk. o zaten komik olucak. çünkü içindekini çıkarıp ssd takıcaksın. aldığın makinada 640gb olmuş 320 olmuş bişey değişmez. senin arşivini etkiler.
    böyle olduğu zaman arada vereceğin 600liralık fark oyunlarda veya günlük kullanımda senin oh be iyiki bunu seçmişim diyeceğin fark olmicak. 400tl ye alacağın bi ssd ile 2000liralık makineden daha performanslı hissediceksin. KAT VE KAT. windowsun daha erken açılıcak. daha erken kapanıcak. oyunların 2 3 dk da yüklenicek. bi dosya açmaya kalktığında yine 2 3 saniyede hazır hale gelicek. vs vs

    şunuda herzaman söylemişimdir; kullanmadığımız teknolojiye yatırılan paraya yazık. ihtiyacımız olan kadarını tercih etmeli

    (örnek olarak packard bell verdim yanlş anlamayın. aynı şey diğer markalar içinde geçerli. hatta asusun n61ja sı için çok daha güzel olabilir. ekran kartı 5730. i3 350lik modeli alıp ssd yi takınca herşey mükemmele ulaşabilir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 6 Mayıs 2010; 15:50:28 >




  • Kardeşim. Bilgilerin için Cok Sağol. Alıcam Bitane SDD başka yolu yok.
  • Konuyla ilgisi olmayan bi de bilgi vermek istiyorum. yılın ikinci yarısında (haziran ve sonrası) nvidia dx11 destekli mobile gpu larını duyurmayı planlıyor. Kısmen yeni teknoloji herzaman iyidir. lakin dx 11 destekli oyunlarda dx11 aktif iken masaüstü pc ler dahi zorlanabiliyor. kaldıki notebookların gücü masaüstü ile kıyaslanamaz. aynı isimli kartları bile yüzde 20 düşük performans gösteriyo çeşitli sebeblerden. ati'nin dx11 patlaması piyasada dengeleri bozdu evet. ama asıl soru; dx11 i doya doya kullanabilicek bi laptop alabilicekmiyiz. yada corei5li 5650 li sistem dirt2 de dx11 i açınca ne kadar rahat oynatabiliyo. tabi bu dirt2 dx11'in kutlamasıydı. ilk oyundu test amacıyla belkide. Yani bundan sonra çıkıcak olan dx11 destekli oyunları dx11 aktif iken akıcı oynayabilcekmiyiz ?? ben pek umutlu değilim bu konuda.

    bir ikinci konu: optimus teknolojisi şu sıralar nvidianın gözdesi.

    Optimus Nedir?

    Optimus teknolojisiyle Nvidia, 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan entegre grafik özellikli mobil işlemcileri gözüne kestirmiş durumda. Bilindiği gibi Intel'in yeni nesil işlemcileri, HD Graphics isimli entegre grafik birimine de sahipler. İşte bu noktada devreye giren Optimus teknolojisiyle Nvidia'nın 2D işlemleri, merkezi işlem birimindeki entegre grafik birimine, 3D işlemleri ise kendi GPU'larını yaptırmayı planladığı konuşuluyor..

    yani 2010 yılında ati kart sattı nvidia teknoloji yaptı dx11 in cazibesi bence notebooklar için çokta fazla yok.

    sözün özünden uzaklaşmadan konuyu yine SSD'ye çeviricem tahmin edebilceğiniz gibi dx11 destekli kartlara fazladan yatırılabilicek yüzlerce liraları ssd alımı için ayırabilirsiniz

    * nvidia kaptırdığı karimazsını bence bu sefer daha uzun süre kalıcı olarak geri alıcak nvidia dx11 i çıkarınca ati alabilmemiz için bi sebeb kalıcak mı?

    herşey boş. forever ssd diyip sözü bitireyim




  • Windows 7' nin SSD leri daha hızlı çalıştırdığı bir yalandan ibaret.
    Geçen yıl 2 adet 60GB Vertex alıp Raid0 da kullanıyordum. O zamanlar Vista kullandığım için sadece sistem kurulumunda özel bir kaç ayar yapmam yetiyordu.
    Bir hevesle Win7 ye geçtim ama sistemde hızlanma felan yok. Sadece o ayarları yapmadan sistem kurabildim. Ne Windows puanı değişti, ne de program yükleme süreleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Windows 7' nin SSD leri daha hızlı çalıştırdığı bir yalandan ibaret.
    Geçen yıl 2 adet 60GB Vertex alıp Raid0 da kullanıyordum. O zamanlar Vista kullandığım için sadece sistem kurulumunda özel bir kaç ayar yapmam yetiyordu.
    Bir hevesle Win7 ye geçtim ama sistemde hızlanma felan yok. Sadece o ayarları yapmadan sistem kurabildim. Ne Windows puanı değişti, ne de program yükleme süreleri.



    windows 7 dışındaki işletim sistemlerinde, SSD Tweaker adlı program gerekli ayarları yapıyor. win7 ise ssd sisteme bağlandığında bunu otomatik yapıyor olay bu. performans konusunda birşey diyemicem.
  • #Batuhan Bayazıt
    Teşekkür ederim konuya dahil olduğunuz için. en azından kullanan birinin yorumlarını okumak daha faydalı ve gerçeğe yakın olucaktır. objektif yorumlarınızla bilgilerinizi paylaşırsanız memnun oluruz. okuma yazma hızı değerleriniz güzel. ürünü yurtdışından mı getirdiniz?
    bize fikir vermesi açısından küçük sorularla rahatsız etmek istiyorum.
    #Kullandığınız işletim sistemi
    #Windows açılış ve kapanış süresi
    #Örneğin 10gblık bir klasörü taşırken ne kadar sürede işlem tamamlanıyor.
    #Oyunların loading süreleri ve install sürecinin ortalama ne kadar sürdüğü

    bu tarz günlük kullanımı ve oyunlarla ilgili bilgileri bizlerle paylaşırsanız konuyu daha çekici hale getirebiliriz. teşekkürler şimdiden




  • Bende bigboy ssd sini almayı düşünmüştüm ama özelliklerinde TRIM desteği yazmıyor peki bu işi nasıl çözücez?
  • Benim şu anki bütcem taşı ikiye bölsem bu 2 şıktan başkası olamaz ama sizce nasıldır?
    aradaki 30 tlye değermi sizce benim gözlemim 1tanesin tirim özeiği ve cache yok galiba!
    Tercih 1

    Tercih 2




  • @bind35

    quote:

    Orijinalden alıntı: bLind35

    Bende bigboy ssd sini almayı düşünmüştüm ama özelliklerinde TRIM desteği yazmıyor peki bu işi nasıl çözücez?



    quote:

    Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

    Forumda ssd kullanan bir arkadaşla pm'den yazışmıştım. burada paylaşmak istedim. win puanıda 5.6-5.8 den 7.0 - 7.4 arası bir değere yükseliyor

    1.

    Öncelikle merhaba.Ben bigboy g-II serisi ssd'sini kullanıyorum.Okuma hızı oldukça yüksek neredeyse alalı 1 ay oldu.Bir düşme yok.Normal hhd'ler en fazla 20-50mb/s okurken İyi bir ssd 240mb/s okuyor.Yani aradaki farkı siz anlayın.Diskbirleştirme ve benzeri programların kapatılması gerekir ssd ömrü için.Lakin Windows 7 ssd'yi otomatik algılıyor ve gereken her şeyi kendi kapatıyor.Burada en önemli nokta TRIM desteği.Bu özellik sadece windows 7'de var.Şu anlama geliyor.SSD bu özellik sayesinde 2 kat hızlı çalışıyor.Dosyaları daha hızlı düzenliyor.Tabi Windows 7'nin verdiği bu TRIM desteğini SSD'nin anlaması lazım.Yani SSD'nin TRIM desteği olması lazım.Yoksa bir işe yaramaz zamanla performans kaybı olur.Bu özellik benim kullandığım SSD'de mevcuttur.1 aydır da sorunsuz çalışmaktadır.Wİndows 7 seagate 500gb 7200 devir hhd'imde 42 sn'de açılırken ssd'im ile sadece 15 sn'de açılıyor.Dierk zaten içine takıyorsunuz.SSD'ler sata-2 girişli.Hiçbir sorun çıkarmıyor takarken.Başka yardımcı olabileceğim konu varsa sorun cevaplarım.Ayrıca ssd kullanacaksanız mutlaka WİNDOWS 7 kullanın.



    Bigboy gII 64gb kullanan bir arkadaşla pm'leşmiştim. ve trim desteği olduğunu belirtmişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 7 Mayıs 2010; 0:31:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEANDARTEL

    Benim şu anki bütcem taşı ikiye bölsem bu 2 şıktan başkası olamaz ama sizce nasıldır?
    aradaki 30 tlye değermi sizce benim gözlemim 1tanesin tirim özeiği ve cache yok galiba!
    Tercih 1

    Tercih 2




    iki üründe TRIM destekli. 64mb cache bellekli. tercih edilebilir sistem kurulumu açısından. fakat depolama için hiç uygun değil. 15gb gibi işletim sisteminin kapladığı alanı düşünürsek win7de. + 32gb = 32X0,93= 29GB. yani asıl 29gb lık alanı kullanabiliceksiniz.
    ocz nin yazma hızı 170mb okuma hızı 70mb denilmiş. mekanik (HDD) disklere oranla çok iyi değer. fakat 128lik bir ssd den yarı yarıya düşük denebilir. farkı çok büyük şekilde hissedebilirsiniz yinede. hepsiburada nın ürünün yorumlar kısmında yazılanları okudum. herkes memnun. fiyatıda çok uçuk değil.

    Sadece işletim sistemi kurmak için düşünüyosanız alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 7 Mayıs 2010; 0:32:51 >




  • 32 gb da çok az:( bence ayrıca ocz neredeyse 300 lira 100liradaha fazla verip daha hızlı daha fazla kapasiteli 64gb lık bir model almak aklıma daha çok yattı ayrıca bigboyun 64gb lık modelinin kendi sitesindeki açıklamasında bile TRIM desteğinden bahsetmemiş böyle önemli bir özelliği neden yazmazlar anlamış deilm ayrıca 64gb lıgın yazma hızı 120mb diyor donanımhaberde 140mb olarak test etmişler bu olaylar biraz kafamı karıstı :(

    Kendi sitesindeki değerleri

    Bigboy Solid-State Drive (SSD), NAND flash tabanlı bir depolama çözümüdür. Bu yeni nesil depolama çözümü; içerisinde hareketli manyetik disklerin bulunduğu sabit disklere oranla, daha düşük güç tüketimi, yüksek dayanıklılık, hafiflik ve performans artışı gibi özelliklere sahiptir. Tüm cihazlara uyum sağlayabilmesi için, cihazlarda kullanılan HDD ile aynı ara yüze sahip modelleri üretilmiştir.

    SSD sistemi, üzerinde NAND flash bellek, denetleyici ve iletişim devrelerinin bulunduğu bir baskılı devre levhasından oluşmaktadır. Ve dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar gibi taşınabilir tüm cihazlarda kullanılan sabit disklerin yerine kullanılabilir. Ağırlığı sıradan sabit disklerin yarısı kadardır, bu da taşınabilir sistemlerin daha hafif olmasını sağlar. Cihaz çalışır durumda iken 0.5W, bekleme durumunda 0.01W güç kullanmaktadır. Günlük kullanımda okuma-yazma, çalışma-bekleme durumları değerlendirildiğinde SSD, sıradan sabit disklerin onda biri güç harcamaktadır. Bu da kullanıcılara kullanım sürelerinde artış sağlamaktadır.

    - Başarım : Yüksek çıktı, düşük erişim zamanı (1ms den az), Gecikme yok
    - Dayanım : Darbe (1500G), Titreşim (20G), Sıcaklık (-25°C , 85°C arası)
    - Güç : Çok düşük güç tüketimi (0.5W/0.1W)
    - Veri Güvenliği
    - Hareketli parça içermediği için bozulma olasılığı çok düşük veri saklama ortamı
    - Hatalı veri düzeltme işlevi desteği
    - Çevre : Gürültü, titreşim ve ısı üretimi yok
    - Ağırlık ve boyut : Çok hafif ve daha küçük boyut

    KAPASİTE: 32/64GB
    HIZ DEĞERLERİ: 128-256GB: 220MB/s okuma hızı, 200MB/s yazma hızı
    64GB: 220MB/s okuma hızı, 120MB/s yazma hızı
    BOYUTLAR: 100.2x70x9.5(mm))
    AĞIRLIK: 73g
    ARAYÜZ: SATA : 22pin
    KULLANIM YERI: Dizüstü / taşınabilir bilgisayarlar , küçük boyutlu dizüstü bilgisayarlar
    (sub notebook PC), tablet PC

    Ayrıca buroşüründeli okuma yazma değerlerindede 60mb okuma 40mb yazma diyor nedir bu ya:D

    SİTESİNİN LİNKİ:http://www.bigboy.com.tr/v1.5/index.php?option=com_subcont&task=detail&id=24&subid=64&itemid=35&type=SSD%20%DCr%FCnler-SATA

    BUROŞÜR:http://www.bigboy.com.tr/v1.5/condocs//urunler/endustri/slc_25_sata15_datasheet.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 7 Mayıs 2010; 0:49:28 >




  • BIGBOY GII TEST 64GB

    web sayfalarında yazılan bilgiler yanlş eksik olabiliyor. böyle olduğu içinde zaten en altlarda minicik karakterlerle baskı hatalarından firmamız sorumlu değildir diye ibare konuyor üstte donanım haberin bizzat yaptığı test var. okuma yazma hızlarıda test edilmiş. daha güvenilir olan bence bu testtir. çünkü asıl mesele kullanıcı testidir yurtdışı imkanı var ise 400 tl ye 128lik getirtebilirsiniz. okuma hızı 250 yazma hızıda 200lere varan ssdler mevcut bu fiyattan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vapor.Experience


    BIGBOY GII TEST 64GB

    web sayfalarında yazılan bilgiler yanlş eksik olabiliyor. böyle olduğu içinde zaten en altlarda minicik karakterlerle baskı hatalarından firmamız sorumlu değildir diye ibare konuyor üstte donanım haberin bizzat yaptığı test var. okuma yazma hızlarıda test edilmiş. daha güvenilir olan bence bu testtir. çünkü asıl mesele kullanıcı testidir yurtdışı imkanı var ise 400 tl ye 128lik getirtebilirsiniz. okuma hızı 250 yazma hızıda 200lere varan ssdler mevcut bu fiyattan

    Yurt dışı imkanı yok videoyu izlemiştim videodada trım desteğinden bahsetmemişler bakalım 1 hafta içinde alıcam bende birtane 64lük ozaman bende konuya katkıda bulunurum :)




  • Hoca ben ince hesaplar peşindeyim şimdi 115 tl vatan pcden alacağım var hdd iade oldu yaniii 19 mayıs geliyor önümüz bayram acaba diyrum 23 nisandaki %20 lik vatan pc indirimi tekerür edermi 250 tlye oczyi kapatabilirmiyim




  • Vapor.Experience Kardeşim. Bide aşağıda link ve modeli vericem Okuma hızı 260MB/sn* Yazma hızı 260MB/sn * Okuma ve yazma iyi duruyor fiyatıda iyi geldi bana sanki.. Bide dikkat etmem gereken en önemli şeyler neler Okuma Yazma Hızları iyimi olmalı. Yazma Hızı düşük olsa okuma hızı Yüksek olsa Windows acılırken Uygulamaları açarken oyun loading`leri filan dolarken okuma hızımı önemli yazma hızımı

    http://www.bayinet.com.tr/katalog/katalog2.asp?kod=AD120OCZ00
    http://www.hepsiburada.com/ocz-colossus-lt-120gb-cift-kontrolculu-128mb-cache-35-sata-ii-ssd-oczssd2-1clst120g/ProductDetails.aspx?productId=bd87033&categoryId=114814



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBRooW -- 7 Mayıs 2010; 8:30:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AaXRoNn

    Vapor.Experience Kardeşim. Bide aşağıda link ve modeli vericem Okuma hızı 260MB/sn* Yazma hızı 260MB/sn * Okuma ve yazma iyi duruyor fiyatıda iyi geldi bana sanki.. Bide dikkat etmem gereken en önemli şeyler neler Okuma Yazma Hızları iyimi olmalı. Yazma Hızı düşük olsa okuma hızı Yüksek olsa Windows acılırken Uygulamaları açarken oyun loading`leri filan dolarken okuma hızımı önemli yazma hızımı

    http://www.bayinet.com.tr/katalog/katalog2.asp?kod=AD120OCZ00
    http://www.hepsiburada.com/ocz-colossus-lt-120gb-cift-kontrolculu-128mb-cache-35-sata-ii-ssd-oczssd2-1clst120g/ProductDetails.aspx?productId=bd87033&categoryId=114814



    ürün 3.5". yani masaüstü hdd leri boyutunda. notebook için değil masaüstü için bu ssd. ayrıca fiyatıda çok fazla.
    verdiğiniz ürünün fiyatı 1200lira. notebook için değil. ve 120 gb
    bakın burada :

    Bigboy:
    http://www.hepsiburada.com/bigboy-ssd-2.5-64gb-solid-state-drive-g-ii-sataii-flash-disk/productDetails.aspx?categoryid=114814&productid=bd84220

    bigboy un 128gb , notebook için (2.5inc). ve fiyatı 900. çok daha mantıklı seçim olur. 64lüğü ise 440lira. sistem kurulumu için gayet ideal.
    benim pm'leştğim arkadaş, yukarıda da mesajlarından ikisini yayınlamıştım; trim desteği olduğunu söyledi. bakıyorum da öyle bişey göremedim. net bişey söyleyemiyorum o yüzden.
    Ayrıca şunuda belirtmek isterim trim desteği olmayan ssdlerde firmware ile trim desteği sağlanabiliyor
    --------------------------------------

    bu ikincisi kingston . trim desteği içeriyor. fiyatıda 714lira. bu daha güzel bir seçim olabilir. yine 128gb depolama imkanı sağlayabilen bir ürün.

    Kingston V series:
    http://www.hepsiburada.com/kingston-128gb-ssdnow-v-serisi-flash-disk-snv425-s2bn128gb/productDetails.aspx?categoryid=114814&productid=bd85072

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 7 Mayıs 2010; 11:47:16 >




  • Ben Zaten Masaüstü Bilgisayarımda kullanıcam Notebook`da değil orda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Ama Yinede Masaüstünde Kulanacaksan Bile. Kingston V Serisini al yoksa bigboy`mu al diyorsun. Ayrıca Dediğim gibi uygulamaları çalıştırmak ve oyunlardaki Loading kısımlarının hızlanması için Okuma hızımı önemli Yazma Hızımı. Bu Durumda Kingston V serisi doğru secim olucakmıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBRooW -- 7 Mayıs 2010; 11:46:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AaXRoNn

    Ben Zaten Masaüstü Bilgisayarımda kullanıcam Notebook`da değil orda bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Ama Yinede Masaüstünde Kulanacaksan Bile. Kingston V Serisini al yoksa bigboy`mu al diyorsun. Ayrıca Dediğim gibi uygulamaları çalıştırmak ve oyunlardaki Loading kısımlarının hızlanması için Okuma hızımı önemli Yazma Hızımı. Bu Durumda Kingston V serisi doğru secim olucakmıdır..


    Notebook için 3.5 inc olmaz. sadece 2.5". ama masaüstü sistemler için ikiside sorun çıkarmaz. kutulardan masaüstüne monte edilebilmesi için aparatlar çıkıyor. yani masaüstüne 2.5" alınabilir. 3.5" olanın yani sizin verdiğiniz linkteki ürünün tek cazip yönü 128mb önbelleği olması. ama 64mb önbellek ilede bütün işleriniz mekanik harddisklere oranla çok daha hızlı hallolucaktır.
    yani kafanıza takmayın rakamları.
    ben kingston ı öneririm. hem 128gb. hem trim destekli.
    çoğu insan rakamlara aldanıyor. sahip olmadığı ürünü sadece internette yazılan, broşürlerde ifade edilen rakamlarla test ediyor kendi kafasında. bu yanlış. sonucta performansından tatmin olmak için kullanmak gerekli. ve bu platform sayesinde biz bu imkana erişebiliyoruz. kingston diyorum ben
    ssd fiyatlarının çokta fazla olmadığını söylemiştim. şu pozisyonda sistem kurulumu için kullanıldığında 64lük yetebilir. 400lirada verilebilir. ama 1200lira şahsen ben vermezdim

    sorunuzu atlamışım hemen cevaplıyım. yazma hızı dosya kopyalarken veya oyun, program kurulumları sırasında önemlidir. okuma hızı ise erişmek istediğiniz dosyalarda, açtığınız vs.. oyunların loading süreleri okuma hızı ile alakalıdır. erişim süresi ise herzaman 0.1ms
    yani okuma hızı 200 yazma hızı 150 olan ssd ler hayli hayli yüksek performansı hissettirebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 7 Mayıs 2010; 11:59:03 >




  • Vapor.Experience Yorumların için çok sağol. Çok Yardımın Dokunda fikir sahibi oldum böylelikle. Ozaman birtane Kingston almak gerek. Alıncada burada incelemesini yazıcam işallah..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.