Şimdi Ara

SSD ve HDD Performanslarım Normal Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arada çok fazla fark olması beni endişelendirdi. Bu normal mi? Ve tekli düşünürsek performansları nasıl? (SSD 850 Evo 250GB.) (HDD Seagate ST1000DM010 1TB.) Teşekkürler.

SSD ve HDD Performanslarım Normal Mi?SSD ve HDD Performanslarım Normal Mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB4AC4DEB -- 27 Mart 2019; 14:22:41 >

• Ssd bilgisayar bileşenlerinde zorunlu birşeymiş gibi gösteriliyor bence en son alınacak parça hiçbirzaman bütçemi buna ayırmam gider başka bişe alırım yada yükseltirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartınız sata II desteklidir. Sata II de 300 Mb/s üzerine çıkamazsınız.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Umarım en kısa sürede ssd kullanmak ve hdd/ssd arasında ki bariz farkı anlamak size de nasip olur
    Size katılmıyorum. Yaklaşık 1 yıldır SSD'li kullanıyorum bilgisayarımı ve arada bariz bir şekilde fark var. HDD ile çalışan herhangi bir bilgisayar kullandığımda farkı daha iyi anlıyorum.

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Hocam yani iyi mi değerler. Ne diyorsunuz. Evet anakartım SATA II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB4AC4DEB -- 27 Mart 2019; 15:42:24 >
  • Normal hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Ssd bilgisayar bileşenlerinde zorunlu birşeymiş gibi gösteriliyor bence en son alınacak parça hiçbirzaman bütçemi buna ayırmam gider başka bişe alırım yada yükseltirim.
    Bilmiyorum kuklanıyor musunuz daha önce kullanmamış gibi bi haliniz var ama birkaç ay önce bilgisayarıma ssd aldım okadar fark ettiki açılma hızı ve uygulama açmada vs düğmeye bastıktan 5-6 saniye sonra her şey kendine gelmiş şekilde beni beklemiş oluyor.Pubg vs hdd varlken genelde dünya yüklendiğinde etraf yuvarlak yuvarlak olurdu bu arada hdd 7200Rpm Wd bir hdd ssdye geçince dünya yüklenir yüklenmez herşey yerinde.Yani kısaca SSD şart

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Ssd bilgisayar bileşenlerinde zorunlu birşeymiş gibi gösteriliyor bence en son alınacak parça hiçbirzaman bütçemi buna ayırmam gider başka bişe alırım yada yükseltirim.
    ssd almayanlarda gözüken kronik sorun disk %100, bilgisayarın kendisine gelmesi 5-10 dakikayı buluyor genelde ssd siz windows 10 da

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    10 saniye bekliyecek kadar sabırlı biriyimdir işlemciye soğutucu alırım yinede ssd almam.

• quote:

10 saniye bekliyecek kadar sabırlı biriyimdir işlemciye soğutucu alırım yinede ssd almam.
    sabırla ilgili değil mantıkla ilgili, banada ssd alma gerek yok demişlerdi, ama kullanınca farkı rahat anlıyoruz, ssd aldığım için hiç pişman olmadım, ama almasaydım pişman olurdum

• SSD kullanan biri bi daha mekanik diske Windows kurmaz. Benzer şekilde 144hz monitörü deneyimlemiş biri 60/75hz monitörü bi daha kullanmak istemez.
  • 120gb ssd ler ilk çıktığında 1tb hdd kadar pahaliydi şimdi Baltaş gibileri ballandira ballandira bu ssd leri anlatti ben 30 küsür oyun birton video resim pc de yüklüyken ssd si olan birtane lol anca yüklüyordu .

SSD'ler ucuzladıkça daha da kullanılır olacaktır. Bunun Recep Baltaş ile alakası yok. HDD, SSD'den nasıl hızlı oyun yükleyecek? Yeni teknolojilerden kaçmayalım:D
  • quote:

5 saniye beklemeye tahammül edemem.
    Oyunlarım bile SSD'de yüklü +400gb
  • sata II de bu değerler normal hocam
  • 120gb ssd bayağı iyi oluyor sistem için ayrıca sistemin ekstra yükünüde hdd den alıyor oyunlar vs. gerisi hdd de olabilir sorun değil oyunlarda yüklenme süreleri benim için o kadarda önemli değil...(Ayrıca oyunlar daha çok sıralı okumayı kapsıyor tabi oyunu oynama sırasında yükleme yapan oyunlarda var onları dahil etmezsek)

Kısaca her pcde en az 120gb ssd şart gibi bişi bi ara bende vardı güzeldi yani (şuanda yok)

Ayrıca sanal ram olarakta bayağı iyi kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 29 Mart 2019; 0:54:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A

SSD kullanan biri bi daha mekanik diske Windows kurmaz. Benzer şekilde 144hz monitörü deneyimlemiş biri 60/75hz monitörü bi daha kullanmak istemez.
    Katılıyorum buna nokta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.