Şimdi Ara

SSD Varken HDD Takmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimi yeni topladım. 120 GB SSD var fakat "lazım olmaz" diyerek HDD eklemedim. Şimdi de depolama alanım yetersiz gelmeye başladı.

1 TB HDD alsam, direkt bağlayabilir miyim? Herhangi bir sorun çıkartır mı? Veya bağlarken neye dikkat etmeliyim?

EDİT: Yarın alıyorum HDD'yi. Şimdi C'de kurulu olan Steam'i nasıl D'ye aktarabilirim? Oyunları silmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varlıklıfakir -- 1 Ocak 2015; 20:12:36 >

• Sata3 portuna bağlamanız yararınıza olur. Wd cavair blue 1tb depolama için idealdir. Sorun çıkmaz bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Alper -- 22 Aralık 2014; 20:49:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanın içi toplanırken yanında değildim. Anakarttan ve güç kaynağından gelen kablolar vardır değil mi?
  • Aldığın Hdd'nin kutusundan sata 3 kablosu çıkar zaten. Alıcan onu takıcan sata 3 portuna. Ayrıca güç kaynağından gelen bir kabloyuda hdd'ye takacan. Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 22 Aralık 2014; 21:29:46 >
  • Sanıyorum sonrasında sistem algılayacak, biçimlendirmesini yapacağım. Peki SSD'de bulunan dosyalarımı en önemlisi Steam'i direkt HDD'ye atsam dosya sistemini etkiler mi? Yoksa silip yeniden mi yüklemem gerekecek oyunları falan.
  • Flash diski usb girişe nasıl takıyorsan bir güç bağlantısı ve 1 sata kablosu ile takıp bilgisayarı açıyorsunuz, bilgisayar tanıyor hemen.
  • Varsayalım o işlemi yaptım ki yaparım zaten. İşletim sistemi C'de yani SSD üzerinde olacak. Ben Steam, Adobe gibi programları nasıl D üzerine taşıyacağım? Steam'den indirilen oyunların nasıl D üzerine kurlumasını sağlayacağım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Steam i direk d ye kuracaksınız. oyunları da dırek d ye indirecek.

• Komple sileceğim Steam'i, oyunları falan silip D'ye kuracağım öyle mi?
  • varlıklıfakir V kullanıcısına yanıt
    Steamin ayarlar menüsünde depolama alanını değiştirme şansınız var. İlla silip kurmanız gerekmiyor.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. HDD aldığımda güncelleyeceğim yapamazsam size dönerim tekrar.
  • updullah
  • Yada önce tüm oyunları yrdekle sonra steami sil hddye kur

• quote:

Orijinalden alıntı: Murt82

Yada önce tüm oyunları yrdekle sonra steami sil hddye kur

Onu bir şekilde sağlarım.

Şimdi C diski yani SSD'de işletim sistemim kurulu.
    D Diski yani HDD'de ise depolama yapacağım.
    C'deki işletim sistemi dışında kalan dosyaları nasıl aktarabilirim problemsiz bir şekilde? Yani silip D'ye kurmak işin uğraştıran kısmı. Silmeden, format atmadan Photoshop, Dreamweaver gibi programlarımı nasıl taşıyabileceğim?
  • Bazi programlar aynı şekil kopyala yapştr yaptığın zamanda çalşablyor ama en güvnlsi denetüm masasından silip yeniden hddye kursan saha garanti olur steam işini söyledim saten yedekleme yap

• Denetim masasından sonradan yüklenen ne var ne yok silmek diyorsunuz yani. Bir arkadaşımda format at diyor ama yeni topladım sistemi açıkçası her şey için format atılmasını uygun bulmuyorum ben.

Her şeyi silip D üzerine kurarsam problem kalkmış olur yani. Steam, Origin gibi programlarda da indirilen kütüphaneler değiştirilebiliyor diye duymuştum. Umarım yarın sorun olmaz.
  • Hem oyynları neden hddye taşıyorsunuzki bende 250 gb samsung ssd var sadece hdd feln yok steam origin toplamda 1 tblik oyun vardır ama oynamadıpım oyunu siliyorum enson titanfalı sildim uzun zamandır oynamıyon kafayı bu aralar diabloya taktım çok rahat yetiyor bana ama müzik film arşiviniz varsa bilemem

• 120 GB SSD'm var. 60 GB boş şu anda. Oynamadığım oyunları falan sildim. Sadece CS:GO var. BF4 yükleyeceğim, oda minimum 30 GB boş alan istiyor. Kaba tabirle cartı curtu 35-40 GB bulur. SSD'nin arızalanması en son isteyeceğim şey. Ne olur ne olmaz korkusu yani.
  • Aldım bugün, sorunsuz bağladım. Sata 3 kablosu çıkmadı, alırken de sordum neden yok diye cevap vermediler. DVD'nin Sata 3 kablosuyla bağladım.

Steam'i silmeden, oyunlarımı silmeden taşıdım.

Problem yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.