Şimdi Ara

ssd testing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu gün ilk defa SSD aldım biostan achi mod aktif yaptım regeditten ayarınıda yaptım. win7 ilk açılış 10sn kapanış 2 sn sürdü sonra test programı ile test ettiğimde aşağıdaki değerleri aldım bana biraz düşük gibi geldi, bu değerlerden anlayan bir arkadaş bana bu durum hakkında bilgi verebilirmi acaba?

Forumda ilgili konuları okudum eksik veya bilmediğim birşey kaldıysa bilmiyorum...

ssd testing

• değerler çok düşük çıkmış.
    sataIII'e bağladığına emin misin?
    anakartın ve ssdnin modeli nedir?
  • Atto ile test yapmaya dene .
  • quote:

değerler çok düşük çıkmış.
    sataIII'e bağladığına emin misin?
    anakartın ve ssdnin modeli nedir?

Sata3 bağlantısını doğru yaptığıma eminim
    Hardware Information:

Disk on port 0
    Port location: Internal
    Status: Normal
    Type: Solid-state drive
    Size: 119 GB
    Serial number: A60244125570130361
    Model: TS128GSSD320
    Firmware: 5.0.4
    System disk: Yes
    Password protected: No
    Disk data cache: Enabled
    Native command queuing: Yes
    SATA transfer rate: 6 Gb/s
    Physical sector size: 512 Bytes
    Logical sector size: 512 Bytes

Ana kartım: GA-B75M-D3V =http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-b75m-d3vrev_10/specs/

SSD: TRANSCEND 128GB 320 =http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/transcend-ts128gssd320-128gb-320-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--530mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=62128

quote:

Atto ile test yapmaya dene

Atto testing:
     ssd testing

ssd testing

• Sonuçlar diske göre normal.Günlük kullanımda bir sıkıntı yoksa kafaya takmayın. Fiyatıda baktım da şimdi ,280 tl çok fazla bu diske.Asenkron bir disk edecegi en fazla 200 tl. Keşke danışsaydınız almadan önce.Bu fiyata, hatta bundan ucuza daha iyi diskler alınabilirdi.
  • Aslında pek bir sıkıntı yok. Her şey eski hdd ye göre çok daha hızlı çalışıyor. Açılış kapanış çok hızlı. Bende zaten bunun için yani windowsu hantallıktan kurtarmak için aldım. Belki ilerde satar daha iyi bir ürün alırım...
  • Bu ürünü geri verebilirim. Aynı fiyata başka bir ürün verirler veya üzerine biraz daha para katıp daha pahalı birşey alabilirim..
    Şu ürünlerden 120 gb ne önerirsiniz??

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/products.aspx?L2=OEMSSD&qs=|9=120
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartindan kaynaklaniyor olmasin beinm ud4 z77 anakartin 4 sata 3 portu var marvell sata olanlar 200 mb hiz verirken intel 422 mb veriyor
     ssd testing
  • quote:

Orijinalden alıntı: Datamaniazz

Bu ürünü geri verebilirim. Aynı fiyata başka bir ürün verirler veya üzerine biraz daha para katıp daha pahalı birşey alabilirim..
    Şu ürünlerden 120 gb ne önerirsiniz??

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/products.aspx?L2=OEMSSD&qs=|9=120

Daha ucuza Force Gs makbul olur

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5546

• buda benim değerler team s3 120.
     ssd testing
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

anakartindan kaynaklaniyor olmasin beinm ud4 z77 anakartin 4 sata 3 portu var marvell sata olanlar 200 mb hiz verirken intel 422 mb veriyor

SSd yi sata 0 girişine taktım 6gb/sn gösteriyor zaten orda bir sıkıntı olduğpunu sanmıyorum. Sanırım OneTreeHill dediği gibi asenkron sorunu var bu ürünün :S

ssd testing

ssd testing

• Tekrar merhaba...

Bu gün vatana gidip aldığım ürünü geri verdim ve Corsair Force GS 128gb ssd aldım. yaptığım test sonucu aşağıda görüldüğü üzere çok çok daha iyi :)
    Emeği geçen herkese teşekkürler...

ssd testing

Bilgi paylaşıldıkça çoğalan bir hazinedir.

ssd testing

• buda benim ssd testim güncellenmemiş hali gerçi nasıl güncelleştirceğimide bilmiyorum ya neyse :)
     ssd testing
  • Selam. Bende de aynı ürün var. Transcend 128gb 320 serisi. Ben de atto benchmark'den olumsu 520mb okuma 480mb yazma gibi sonuç alırken gerçekte 5 gb lık bir dosyayı aynı diskte farklı bir lokasyona kopyaladığımda 70mb civarı yazma hızlı alıyorum. Yapmadığım deneme kalmadı. Şöyle ki; Sata mode'u biostan AHCI'ye aldım. Aldıktan sonra bir kaç kez Windows 8 kurdum, hatta özellkle 7 kurarak denedim. Win 8 pro'da AMD Sata Controller, Stor ahci ve win 7'de msahci driverlarını kullandım. Trim desteğini kontrol ettim ve ssd özelliklerinden write cache özelliğinin açık olduğunu teyitledim, hatta yabancı forumlarda; write cache özelliğini kapatın sonra tekrar açın gibi yorumlar vardı onları da denedim. Herşeyden önce ssd'yi taktığım makine yeni almış olduğum asus-n56dp-s4032h marka/model laptop. Amd chipsetine sahip ürünün sata 3 desteği var. Artık çaresiz kaldığımı düşünerek üründe hiçbir kusur olmadığından Vatan Bilgisayar'dan değişim talebi isteyeceğim.

Aynı ürünü kullanan ve sorun yaşayan arkadaş Corsair marka ssd ile istediği sonuçlara ulaştı. Peki gerçekte dosya kopyalama yaptığınızda da bu hızlara çıkıyor mu? ben de Corsair veya Intel alacağım sanırım. Umarım benim sorunum da çözülür:)

• 70mb seviyesinde dosya aktarmasının sebebi, işletim sisteminin 4k erişimde çalışmasından diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

70mb seviyesinde dosya aktarmasının sebebi, işletim sisteminin 4k erişimde çalışmasından diye düşünüyorum.

Merhaba. Biraz daha acabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin dediğiniz gibi ssd'nin performansı düşük olabilir veya işletim sisteminin dosyalara eriştiği biçime bağlı olabilir. Eğer öyleyse 4k hızı çok farklı değil diğer ssdlerin de, 100mb/saniye hızdan fazla pek aktarım olmuyor takip edebildiğim kadarı ile.
    Bence siz 4kb dosya aktarım hızına bakın, mekanik sürücülerden en büyük fark ve ssdlerin arasındaki en büyük sınırlayıcı faktör de o diye düşünüyorum.
  • Küçük dosya aktarımında 60-70mb olabilir, aslında çok kötü değil harddiskten yine teknolojik olarak avantajlı. Kesintisiz tek dosya aktarımı olmadan o en yüksek değerlere ulaşamayabilirsin.
  • Buda benim sonucum arkadaşlar.Cihaz full olarak eski hdd den clonlandıktan sonra test edilmiştir.Ayrıca yazılım güncellemesi yapılmamış halidir.
    Asus 3317u i5 işlemcili ultrabookta kullanıyorum.

ssd testing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZodiaK123 -- 18 Nisan 2013; 11:11:07 >
  • 120 gb senkron ssd tavsiye edermisiniz sandisk extreme düşünüyordum ama Corsair Force GS burda görünce fiyat ve kapasite olarak bana iyi geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.