Şimdi Ara

SSD TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SataII bağlantısını destekleyen Samsung Rv520 notebook ta kullanmak için uzun zamandır araştırma içersindeyim ama bir türlü karar veremedim, bunca seçenek arasında en stabil en makul ve en dayanıklı olanı bulmak çok zor sizce hangisini seçmeli, hangisi en mantıklı olanı ?

1.SAMSUNG EVO 840 250 GB (400TL)
    2.CORSAİR LS 240 GB (340TL)
    3.CRUCİAL MX100 256 GB (288TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pokuchu -- 30 Aralık 2014; 20:41:38 >

• corsair iyidir daha şikayet edeni görmedim
  • Bence en mantıklı seçim Crucial olur.

http://www.hepsiburada.com/liste/crucial-256gb-mx100-sata-6gbps-25-7mm-ssd-ct256mx100ssd1/productDetails.aspx?productId=bd802364&categoryId=60000010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Isaacs -- 31 Aralık 2014; 11:53:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Isaacs

Bende en mantıklı seçim Crucial olur.

http://www.hepsiburada.com/liste/crucial-256gb-mx100-sata-6gbps-25-7mm-ssd-ct256mx100ssd1/productDetails.aspx?productId=bd802364&categoryId=60000010

SataIII e göre hızım 250MB leri geçmeyecek IOPS değerleri de yarı yarıya olacak onun farkındayım ancak HDD den iyi olacağı kesin değil mi ! Evet bende hepsiburada'daki Crucial'i aldım seçenekler arasına ama hiçbir destek yok gibi Türkiye den bu ürüne. 3 yıl garantili ancak hizmet nasıl bilemedim

• Elbette hdd göre fark olur. Bence iyi bir marka, ama servis konusunda birşey diyemem forumda kullanan arkadaşlar var sana daha iyi yardımcı olurlar.
  • Teşekkürler ilginize
  • Hala tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Crucial M500 240GB al amazonda suan 80 dolar kargoyla max 95 dolar olur sanirim 210 liraya felan denk gelir o da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Isaacs kullanıcısına yanıt
  • Mode03 kullanıcısına yanıt
    Crucial M500 biraz ihtiyarlamış gibi duruyor Crucial MX100'e göre ! Ssd Benchmark sonuçlarına bakılırsa tercih etmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Crucial M500 240GB al amazonda suan 80 dolar kargoyla max 95 dolar olur sanirim 210 liraya felan denk gelir o da

Bişey sorcam amozon.com dan gelen ürünün garantisi nasıl olur?TR de geçermi?
  • hakan-17 H kullanıcısına yanıt
    Bazi urunlerin 1 yil uluslararasi garantileri oluyo fakat burda garantileri yok 2 yil yani amazondan bu ssd yi alsan burdan almis gibi olmaz sanirim
    En iyisi eger garanti kafanda soru isaretiyse almak istedigin esyanin burdaki servisine sorarsan daha iyi bilgi alabilirsin

Crucial servisini bulmak kolay olmayacak..
  • Servis olayini bilemem de ben sandisk I beklemeyi tercih ettim

Sandisk te sorun yok canım, o beklenir
  • Sata II bir laptop a 350-400tl verip 240gb ssd almak israf olur. Mümkünse 120gb lık 150tl yi geçmeyen modellere bakın sonuçta dünyanın en iyi ssd sini de alsanız sata II yüzünden tam performans elde edemiceksiniz.
  • Teşekkür ederim çok doğru yarı yarıya performans kaybı olacak. O kadar para vereceğim, tam randıman kullanamayacağım ama birazda ömrünü düşündüm kapasite arttığı için sorunsuz kullanımın süresi de artar dedim yanılıyormuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pokuchu

Teşekkür ederim çok doğru yarı yarıya performans kaybı olacak. O kadar para vereceğim, tam randıman kullanamayacağım ama birazda ömrünü düşündüm kapasite arttığı için sorunsuz kullanımın süresi de artar dedim yanılıyormuyum ?

SSD nin ömrü biraz kullanıma biraz da şansa bağlı hocam. 500 liraya ssd alıp da 5-6 ay sonra elinde kalan da var 100 liraya 2.elde aldığı ssd yi uzun süre sorunsuzca kullanan da bu tamamen şans. Bütün ssd lerin ömrü üç aşağı beş yukarı aynıdır

• Her elektronik cihazda olduğu gibi diyorsunuz.. Evo 120 uygunmudur peki ? Hoş oda 240/250 TL den az değil ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pokuchu

Her elektronik cihazda olduğu gibi diyorsunuz.. Evo 120 uygunmudur peki ? Hoş oda 240/250 TL den az değil ama..

Evo baya iyidir kullanan bir çok kişi de 500mb üstü okuma ve yazma değerleri alıyor yani ssd nin vadettiği değerleri birebir alıyorsun fakat burada sorun sizin sata II kullanacak olmanız. İleri de daya iyi bir laptop alırım ya da masaüstüne geçerim diyorsanız alabilirsiniz fakat ssd teknolojisi günden güne ilerliyor zamanında 350-400tl ye satılan 120gb ssd ler şuan da 150-200tl seviyesinde ve 2-3 yıl sonra daha da ucuzlayacaklar bunu da düşünmek lazım. Benim tavsiyem aldığınız ssd nin 200tl yi geçmemesi yönünde olacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.