Şimdi Ara

Ssd oyun performansini arttirirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yeni bir bilgisayar aldim icerisinde ssd barindiran pclerin performansinin ucuk oldugunu biliyordum fakat butcem ona yetmedi. Suanda 16 gb ram 4 gb Nvidia gf 750m 128bit paylasimsiz bir asus laptopum var. Aslinda hicbir oyunda performans olarak sorun yasamadim. Fakat blade and soul oynadigimda cok buyuk fps sorunlariyla karsilastim. Oyundaki herkeste olmasina ragmen bu kapasitede bir pc ile o sorunlari yasamak aklimda soru isarerleri olusturdu. Bende eger ssd olsa ve sistem dosyalarini ssd diske ve onun yaninda oynadigim oyunu ssd diske atarsam fpsem ve performansim artarmi diye dusundum. Biraz arastirdim oyle biseyler soyleyen insanlar var. Fakat emin olamadim simdilik pcnin garantisinin gecmesini bekliyecegim fakat ssd takmaya karar verirsem eger nelere dikkat etmeliyim ? Dedigim gibi sistem dosyalariyla oyniyacagim oyunu ssdyetasirsam aktarim hizi artacagi icin performans olarak artis elde edebilirmiyim? Eger ssd alirsam nelere dikkat etmeliyim? Multi ve single olan cesitleri oldugunu biliyorum hangisini tercih etmeli performans icin? Ayrica soyledigim pcimde (bence) hakettigim performansi alamamam dogalmi yoksa bu harddiskimin pcmi kisitlamasindan dolayi bi dusuklukmu bilenlere danisayim dedim. Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arttirmaz.

• Blade and soul oynayan turk pek yok ya :)

Oyun da Türk yok tek başıma lvl kasıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabadayi -- 1 Ocak 2015; 22:09:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun bekle süresini etkiker sadece loading yazan yerlerde

• Dolum süresi bakımından olumlu etkiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kabadayi

Blade and soul oynayan turk pek yok ya :)

Oyun da Türk yok tek başıma lvl kasıyorum :)

Zaten eu serveri gelmedigi icin private serverlerde takiliyoruz ama russian privatesi var orda turk boldur. Birde yeni tayland serveri acildi orayi bilmiyorum bayadir yokum oyunda sinavlardan dolayi. Turk forumu var oraya bakarsan oynayan bol.

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Dolum süresi bakımından olumlu etkiler.

Dolum suresini olumlu etkilemesi fpsyide etkiler diye dusunuyordum . Peki o arttirma isi icin dedigim sekilde sistem dosyalariyla birlikte oyunudami o diske tasimaliyim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop ile kac fps alirim
    10 yıl önce açıldı
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • berkodino B kullanıcısına yanıt
    Evet oyunuda ssd ye kurmalısın.

• berkodino B kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda 1 fps bile artirmaz yok oyle bisey. Sadece oyun acilirken ve kapanirken yukleme surelerini ve windows acilis, dosyalar arasi gezinme hizlarini etkiler ssd.

• Mertolozzi kullanıcısına yanıt
    Hocam okuma/yazma hizi 100-110mb/sn olan hdd den oyun oynarken donma yapar mi bu hizlar yeter mi yeni nesil oyunlarin boyutlari fazla da gta 5 i ya da o tarz boyutu buyuk oyunlari buna yuklesek fps de dusme donma takilma vb. Olur mu ?

• Daha hdd sebebiyle kasma yaşatan bir oyun oynamadım şu güncel oyunların tümü de dahil.SSD sadece load ekranlarında etkisini gösterir.Onun dışında akıcılıkta bir fark oluşturmaz.Ama ssd her zaman tavsiye ederim pc hak ettiği şeyi alıyor resmen,ama amaç fps ise yanlış bir seçim.
  • Mode03 kullanıcısına yanıt
    Denildiği gibi yüklenme süreleri hariç oyunu oynamanda hiçbir etkisi yok hdd'nin hızlı olmasının. O dediğin hızlar da hdd için kötü sayılmaz. İstediğin büyük oyunu yükle sistemin geri kalanı iyiyse takılma donma yaşamazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.