Şimdi Ara

SSD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Asus X550JK-X0O12D i5-4210H işlemcili bilgisayarıma 480 GB SSD almayı planlıyorum. Gerek kalitesi olsun,gerekse de yazma/okuma hızı açısında F/P ürünü önerileriniz nedir? Bir diğer sorum da yedek olarak duran LG R590-U AAH1BT kodlu 1. nesil i5 için de 240 GB lık SSD alacağım ama onda çok yoğun işlemim olmayacak. Bu cihaz için de tavsiyelerinizi bekliyorum







  • Merhaba,

    Linkteki video da güncel birçok SSD'nin hızlarını karşılaştırdım. Belki size fikir verebilir.

  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Aklımdaki markalardan birisi de Toshiba idi. Crucial ya da WD nasıl?
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    İncelemenizi önceden de izlemiştim. 2 Ssd için toplamda 700 lira gibi bir bütçe ayırabiliyorum zira eski harddiskleri de kullanacağım için 2 tane harddisk caddy ve 1 tane de harici dvd okuyucu almam gerekecek.
  • Evo 860 al rahatına bak kafan rahat olur dames donkey ve adata diyenleri aldırış etme forumlara bakarsan görürsün zaten biranda ssd nin gitmesi adata ve James donkey ucuz olan malları kalteisz ve uzun ömürlü değil hızlarda belli süre kullanımdan sonra dusuyor
  • Bugün 4 yaşındaki bilgisayarıma tosshiba tr 200 240 gblık modelini tatbik ettim. Webde gezinme, video izleme, office programları ve Ets 2 için kullanacağım. Yani çok program ve video arşivim vs yok. Dolayısıyla 240 gb işimi görecektir diye düşündüm.

    Şu anda gayet güzel çalışıyor. 3 yıl garantisi var ve okuma yazma oranları ile (555MB Okuma / 540MB Yazma)samsung evonun giriş seviyesine yakın bir performans sunuyor. BiCS FLASH Teknnolojisi ile daha dayanıklı ve vaad edilen okuma yazma hızlarını yakalayabileceğinden bahsedilmiş. Tabi günlük kullanıma etkisini ,benim gibi standart kullanıcıların anlaması imkansız olsa da yeni teknolojiye sahip bir ssdyi bu fiyata almak memnuniyet verici. Bu arada Vatan bilgisayardan kampanya dahilinde 226 tlye aldım. Linki aşağıya bırakıyorum, en ucuz vatanda görünüyor, mağazalarda da aynı fiyattan satılıyor bu arada.
    https://www.vatanbilgisayar.com/ocz-240gb-tr200-serisi-sata-3-0-ssd-555mb-okuma-540mb-yazma-.html




  • Aslında windows kullanımında hangi SSD'yi kullanırsanız kullanın hızda müthiş bir hız hissedeceksiniz. İşin içine video rendering, photoshop, oyun gibi yoğun disk kullanımı olan uygulamalar girdiğinde disklerin üzerindeki yüksek yazma hızlarına daha çok ihtiyacınız oluyor. Normal kullanıcıların ceplerine uygun, kaliteli ve garanti yönünden başlarını ağrıtmayacak herhangi bir diski almaları yeterli olacaktır.
  • 240 GB lık SSD yi dün Vatan'dan aldım. Crucial BX 500 serisi 209 liraya düşmüştü kaçırmayım dedim. 480 lik için de konuştuğum birkaç kişi Crucial'ın Toshiba'dan daha verimli olduğunu söyledi. Dün Vatan'da 480 liği olsaydı onu da alırdım ama yokmuş. 480 istememdeki sebep de başta Matlab,Vivado ve CST olmak üzere mühendislik ile ilgili birçok tasarım ve simülasyon programı kullanıyor olmam. Marka-model olarak başka ne önerirsiniz?
  • teknokolik71 T kullanıcısına yanıt
    Evo 860 al geç dostum crucial da iyi markadir
  • Crucial da 2 seri var BX500 ve MX500 diye. MX in BX den iyi ya da kötü olduğu noktalar neresi bilemedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknokolik71

    Crucial da 2 seri var BX500 ve MX500 diye. MX in BX den iyi ya da kötü olduğu noktalar neresi bilemedim
    Mx500 serisi Bx500 den daha iyi ve performanslidir zaten fiyattanda belli ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.