Şimdi Ara

SSD Ömrü ve HDD Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iyi forumlar
    bildiğiniz üzere ssd'ler yazma ömrü konusunda hdd'lere göre daha hassaslar. benim sistemimde 250gb bir ssd var 1tb bir hdd ile desteklemeyi düşünüyorum. şöyle bir düşüncem var. tarayıcılarımı, dosya indirme konumlarımı, torrent hedeflerimi vs. internet üzerinden pc'me aktarılan veriler için (mesela tarayıcıdan film izliyorsun senin ssd'nin üzerinden 2gb geçiyor bu sürekli böyle) hdd'mi hedef olarak göstersem. bu veriler hiç ssd'ye uğramadan direk hdd'ye yazılır mı?

    yani işletim sistemim ssd'de yüklü olduğu için her halukarda ssd'ye uğrayacaksa o veriler bu açıdan pek bir getirisi olmaz yani.

    ethernet kablosundan gelen veri hangi güzergahı kullanıyor? önce ram'e sonra cpu'ya gelip sonra ssd'ye mi gidiyor? umarım anlatabilmişimdir. bilen varsa anlatabilir mi acaba. teşekkürler



  • indirme işlerini hdd ye yap. filzleme ve sistem programları konusunda ssd yi dert etme. sonuçda çok 1petabatyta kadar veri yazılıp siline biliyor. yani 1024 terabay veriyi ssd ye yazadan da silecende ömrü bitecek. senin ömrün biter onun ömrü bitmez normal internette girip film izlemekle. ama hergün 40gb lık torrent indirmesini ssd ye yaparsan elbette biter.
  • teşekkürler peki indirme için hdd'yi hedef göstersem işletim sistemi vs. ssd de kurulu olduğu için önce ssd'ye indirip ordan kopyalama işlemi mi yapıyor acaba bu konuda bir fikriniz var mı peki?
  • kullandığın torrent programının ayarlarında temp klasörünü değiştirebiliyorsun. hdd nin klasörünü belirtirsen ssd yi kullanmadan kayıt etmesini sağlayabilirsin.
  • teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.