Şimdi Ara

Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığım SSD, SANDISK 120GB EXTREME SATA 3.0 SSD (OKUMA 550MB / YAZMA 510MB) Ancak bi test ediyim dedim gözle görülür performansı var.Fakat bana biraz düşük geldi.Programla tarattım.Okuma yazma verileri düşük geldi.İnternette ssd performansı arttıracak konulara takıldım.Windows Search özelliğinin kapatılması,Dizin oluşturmayı devre dışı bırakma,Disk birleştiricisini kapatma,Sistem geri yüklemeyi kapatma felan bu ayarları uyguladım ssd nin performansına etki eder diye düşünüyordum ancak okuma yazma verileri pek tatmin etmedi.Ahcı modu felan format atmadan önce açıktı onlar açık sata sürcüleri felan güncel.

ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHZ(O.C.) SATA3.0 USB3.0 ANAKART

Anakart da iyi onda da sorun yok.Pc açılış 15 saniye sürüyor.hoşgeldiniz yazısı gelmeden önceki windows logosunda en az 5 saniye bekliyor.Hoşgeldiniz yazısını görmeden açıyor. ama bana pek hızlı gelmedi. daha iyi performans vereceğini düşünüyordum.Burdan ayarlanabilecek ayarlar felan varsa halledebilirim.Anlayan kişiler yardım ederse sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murobjk35 -- 15 Temmuz 2013; 20:04:02 >

• allahtan belanı mı istiyorsun diyecem de küfredeceksin
    üstad 0,130 küsur ms ping var 15sn de pc açılıyor daha ne

ayrıca test yazılımları tam değer çıkarmayabiliyorlar. yazılan değerler de max değer olduğundan o değerler zor oluyor
    son olarak daha yüksek gelmesi gerek sandiskin gerçekten iyi ssd dir. sata 3 e taktığına eminsin deme

• günlük kullanım ile test sonuçları arasında 2-3 kat fark olabiliyor.
  • Valla Ne diyim montaj konusunda pek anlamadığım için en iyisi kasanın içini açmamak.Yani 15 sn normal diyorsun ama açılış süresi değişiyor.Kapanıs 2-5 saniye arası yeniden başlatma 20 saniye.Ne biliyim.SSD nin daha iyi çalışması lazım.Sata 3 kablosunuda bilemeyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murobjk35 -- 30 Haziran 2013; 0:20:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murobjk35

Valla Ne diyim montaj konusunda pek anlamadığım için en iyisi kasanın içini açmamak.Yani 15 sn normal diyorsun ama açılış süresi değişiyor.Kapanıs 2-5 saniye arası yeniden başlatma 20 saniye.Ne biliyim.SSD nin daha iyi çalışması lazım.Sata 3 kablosunuda bilemiyicem.

değerler normal dediğim gibi de yine de kablo sormuştum anakartınıza baktım hepsi sata 3 yuvası yanlış takma olasılığınız yok
  • değerler normal bence, kötü değil.

sandiski de vertex 4 ile neutron gtx ile kıyaslamayın puanlarda. onlar 1000 civarı puan alıyor ama onlar 300 liralık ssd sandisk 200 liralık ssd.
    300 e sandisk aldıysanız hata etmişsiniz zaten. 200 e aldıysanız puanınız güzel fiyatına göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

değerler normal bence, kötü değil.

sandiski de vertex 4 ile neutron gtx ile kıyaslamayın puanlarda. onlar 1000 civarı puan alıyor ama onlar 300 liralık ssd sandisk 200 liralık ssd.
    300 e sandisk aldıysanız hata etmişsiniz zaten. 200 e aldıysanız puanınız güzel fiyatına göre.

Evet %30 indirimden aldım vatandan.fiyatı yine 300 liraydı,değişmedi diye hatırlıyorum.200 liralık ssd markasına göre önermediler.Bende bunu aldım.Değerler normalsa sıkıntı yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murobjk35 -- 30 Haziran 2013; 10:07:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Değerler normalsa sıkıntı yok..

Sandisk Extreme 120 Gb Sata 2 anakart da kullanıyorum :) senin değerlerle karşılaştır normal diyorsan sen bilirsin :) büyük ihtimalle bir kaç kez üst üste format atmışsın test edeceğim diye ... değil mi ? kaç kere format attın :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 30 Haziran 2013; 11:07:14 >
  • Atto disk benchmark ile de test edin.
    Raid0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 30 Haziran 2013; 13:01:57 >
  • sıralı okuma ve yazma değerlerinde problem var. diğerleri normal.
  • quote:

Valla Ne diyim montaj konusunda pek anlamadığım için en iyisi kasanın içini açmamak.Yani 15 sn normal diyorsun ama açılış süresi değişiyor.Kapanıs 2-5 saniye arası yeniden başlatma 20 saniye.Ne biliyim.SSD nin daha iyi çalışması lazım.Sata 3 kablosunuda bilemeyecem.

ne demek bilemeyecem bileceksin sata3 ün rengi farklıdır beyazdır büyük ihtimalle ve 2 tanedir sata2 4 tane . mutlaka kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Değerler normalsa sıkıntı yok..

Sandisk Extreme 120 Gb Sata 2 anakart da kullanıyorum :) senin değerlerle karşılaştır normal diyorsan sen bilirsin :) büyük ihtimalle bir kaç kez üst üste format atmışsın test edeceğim diye ... değil mi ? kaç kere format attın :))

2 kere format attım.İlk attıgımda yanlıs oldu ssd yi tanımadı tekrar format attım.Format atılması ssd nin performansına etki ediyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murobjk35 -- 30 Haziran 2013; 19:38:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Valla Ne diyim montaj konusunda pek anlamadığım için en iyisi kasanın içini açmamak.Yani 15 sn normal diyorsun ama açılış süresi değişiyor.Kapanıs 2-5 saniye arası yeniden başlatma 20 saniye.Ne biliyim.SSD nin daha iyi çalışması lazım.Sata 3 kablosunuda bilemeyecem.

ne demek bilemeyecem bileceksin sata3 ün rengi farklıdır beyazdır büyük ihtimalle ve 2 tanedir sata2 4 tane . mutlaka kontrol et.

Anakart da sadece sata 3 girişi var yanlıs takma olasılığı yok.
  • quote:

2 kere format attım.İlk attıgımda yanlıs oldu ssd yi tanımadı tekrar format attım.Format atılması ssd nin performansına etki ediyormu?

Bu hataya sakın düşme formatla eski veriler kaybolmuyor leke gibi yapışıp kalıyor ssd disklerde...
    windows kurmadan önce diski mutlaka hdderase aracı ile temizle 2-3 saniye sürüyor ama diskte kalan eski verileri resmen kazıyor :)
    Konusu burada bu şekilde yaptıktan sonra büyük ihtimalle disk kendine gelecektir ...
    http://forum.donanimhaber.com/m_45495938/tm.htm
  • SSD'yi erase programlarıyla temizleyip win 8 64 bit kurun hocam.windows 8 64 deneme diye aratıp microsoft un sitesinden deneme sürümünü yükleyebilirsiniz.Ardından aşağıdaki sandisk SSD toolkit yazılımı ile firmware güncellemesi yapınız

http://mp3support.sandisk.com/SSD_toolkit/ssdtoolkit_installer.exe
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

SSD'yi erase programlarıyla temizleyip win 8 64 bit kurun hocam.windows 8 64 deneme diye aratıp microsoft un sitesinden deneme sürümünü yükleyebilirsiniz.Ardından aşağıdaki sandisk SSD toolkit yazılımı ile firmware güncellemesi yapınız

http://mp3support.sandisk.com/SSD_toolkit/ssdtoolkit_installer.exe

Aradan 1.5 ay geçti ama ssd hızım hala düşük, geçenlerde format atıp windows 8 64 bit kurdum.ama hız değerleri yeterince iyi değil Test sonuçlarım;

Gördüğünüz gibi bad sector yok.Şimdi hız değerlerine bakalım.

HDTUNE Test Sonuçları,

Atto Disk Benchmark test sonuçları,

SSD Benchmark test sonuçları

Bundan başka cohannan kardeşim firmware güncellemesini sormustun.R211 son sürüm kurulu.Alttaki resimde gördüğün gibi

Ahci modu etkin.Format atmadan önce etkinleştirdim.

Anakartım Crosshair Formula Z 8 tane sata 3 girişi var.Ssd sata 3 e takılı.Yalnış takma olasılığım yok.

Bundan başka ssd optimasyon ayarlarıyla fazla uğraşmadım.Sadece disk birleştirmeyi kapattım.Geri kalan ayarlar bana lazım oluyor sistem geri yükleme gibi.Virüs vs sistemde hata meydana gelince sistem geri yükleme yapıyorum.Evet yapabildiklerim bu kadar.Ssd için silebileceğim kadar programı sildim.Ama hızını yansıtmıyor.Ayarları geri almamın yöntemi varmdır yada bundan sonra ssd yi nasıl kullanıcağımla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması Ssd okuma yazma verilerinin düşük olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murobjk35 -- 14 Ağustos 2013; 15:57:53 >

• Ssd yi alalı 2 ay olmadı.Acaba garanti kapsamına girermi 2 yıl garantisi var.
  • güncel
  • Ssd amd kontrolcüsünün sata portuna mı takılı yoksa anakartın üstündeki diğer kontrolcünün (asmedia) portuna mı?
    SATA6G_E1 ya da E2'ye takılıysa üstteki portlardan birine al, mesela SATA6G_1'e.
  • quote:

Ssd yi alalı 2 ay olmadı.Acaba garanti kapsamına girermi 2 yıl garantisi var.

garanti kapsamında problem olmaması lazım. benim kullandığım ssdde de problem oldu. ssd sistem açılışı yapmıyordu. usb den bağladığımda da ssd bölümlerine ulaşılamıyordu. gold bilgisayardan almıştım ama direkt Türkiye distribütörüne gönderdim. dün aradılar. ellerinde o ssd den yokmuş 3 hafta sonra gelecek ister bekleyin ister parasını iade edelim dediler. güzel bir dille derdinizi anlatırsanız problem çıkacağını sanmam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.