Şimdi Ara

SSD Okuma/Yazma Hızı Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar SSD almayı düşünüyorum fakat bu yazma/okuma olayını bilmiyorum konuda belirttiğim gibi bir cok secenek var bunların arasındaki farklar nedir.
    Misal 450'lik aldım Pc 10 saniyede açılsa , 500 lük aldığımda 6 saniyedemi açılacak yoksa cok fark yokmu aralarında ?
    200 TL civarı bir şey alacağım.Eğer derseniz ki aralarında cokda fark yok , hiç 200 lira vermeyeceğim.
    Cok oyun oynayan biriside değilim BF4 tarzı oyunlar oynamıyorum , ufak tefek oyunlar.
    Sistemime nasıl bir SSD almalıyım? Uyum-Boyut farkaları felan varmı? Bu işlerden pek anlamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler iyi forumlar

Sistemim

Anakart=Asus M5A97 DDR3 1866Mhz S+GL+16X AM3+
    İşlemci=AMD FX 4100 3.6Ghz 12Mb 32nm AM3+
    Ekran Kartı=Zotac GT430 SYNERGY 2GB 128Bit DDR3 16X
    Ram=Kingston HyperX 4GB 1600Mhz DDR3 RAM CL9
    Hdd=Seagate 500GB 7200 16Mb SATA3
    Kasa=Xigmatek Asgard T45UB-T51 500W Atx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 1 Haziran 2014; 15:57:51 >

• Sssd lerin amd ile uyumsuzlukları var.

Ama bu uyumsuzlugu testlerde görürsün. Yaptıgın testlerde degerlerin düşük çıkar. Ama testlerdeki düşük değerleri Günlük kullanım esnasında farkına bile varamazsın.

Amd ile uyum içinde çalışan ssd yok. Bu amd nin genel bir sorunu. İstersen yabancı siteleri iyice araştır.

Sana önerebilicegim ssd Samsung 840 Evo'dur. Fiyat performans anlamında çok iyi bir ssd dir.

Bütce sıkıntın yoksa bi kaç sene sonrada intele geçerim dersen kendi kullandıgım 5 yıl garantisi ile Samsung 840 Pro'dur

Edit: Sorunu cevaplamayı unutmuşum
    Testlerde degerler 400-500 çıksada pc nin açılışını kapanışını anlaman çok çok zor. Senin windowsda kurulu olan programlara göre değişecektir.

zaten pc her açılışta kapanışta aynı saniyede açılıp kapanmayacaktır. Devamlı değişecektir.

Adamlar raid yapmışlar büyük dosyaları okuma yazma 950 mb fırlamış ama pc açılış kapanış 1 saniye ne fark etti ne fark etmedi diyorlar.

Ssd lerde en önemli husus erişim süresi ve testlerde gördüğün rastgele 4k okuma yazma değerleri dir. Geri kalan değerler bizim için bir anlam ifade etmemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 1 Haziran 2014; 16:30:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bualix

Merhabalar SSD almayı düşünüyorum fakat bu yazma/okuma olayını bilmiyorum konuda belirttiğim gibi bir cok secenek var bunların arasındaki farklar nedir.
    Misal 450'lik aldım Pc 10 saniyede açılsa , 500 lük aldığımda 6 saniyedemi açılacak yoksa cok fark yokmu aralarında ?
    200 TL civarı bir şey alacağım.Eğer derseniz ki aralarında cokda fark yok , hiç 200 lira vermeyeceğim.
    Cok oyun oynayan biriside değilim BF4 tarzı oyunlar oynamıyorum , ufak tefek oyunlar.
    Sistemime nasıl bir SSD almalıyım? Uyum-Boyut farkaları felan varmı? Bu işlerden pek anlamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler iyi forumlar

Sistemim

Anakart=Asus M5A97 DDR3 1866Mhz S+GL+16X AM3+
    İşlemci=AMD FX 4100 3.6Ghz 12Mb 32nm AM3+
    Ekran Kartı=Zotac GT430 SYNERGY 2GB 128Bit DDR3 16X
    Ram=Kingston HyperX 4GB 1600Mhz DDR3 RAM CL9
    Hdd=Seagate 500GB 7200 16Mb SATA3
    Kasa=Xigmatek Asgard T45UB-T51 500W Atx

hocam ssd daha çok oyunlardaki loading sürelerini azaltır trasfer hızları artar çoğu şey hızlanır

• nmm1716 ve ghost recon advanced'ın ifâdelerine katılıyorum.

Şu iki makâle biraz uzundur, fakat okudukdan sonra bu konuların ekserîsi hakkında sağlam bir fikir sâhibi olabilirsiniz

SSD Nedir, Sunduğu Fayda ve Yenilikler Nelerdir ?

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssd-nedir-sundugu-fayda-ve-yenilikler-nelerdir/

SSD’lerde Performansı Doğru Anlamak

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssdlerde-performansi-dogru-anlama/

• Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim cevap epey bir geç oldu kusura bakmayın.
    Sanırım ufak tefek hız farkları var ama benim anlamayacağım şekilde farklar.
    ''Benim için bilgisayar hızlı açılsın yeter'' kafasındayım açıkçası , o yüzden de bu ürünü almaya karar verdim benim bütçeme de uyuyor var mıdır (-) leri ?
    Ürün = http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html

• quote:

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim cevap epey bir geç oldu kusura bakmayın.
    ''Benim için bilgisayar hızlı açılsın yeter'' kafasındayım açıkçası , o yüzden de bu ürünü almaya karar verdim benim bütçeme de uyuyor var mıdır (-) leri ?
    Ürün = http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html

O ssd tam isabet olur. Fiyat performans ürünüdür.

• quote:

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim cevap epey bir geç oldu kusura bakmayın.

Gayet mantıklı bir seçim. Zaten kapasite artmadıkça daha pahalı bir SSD'ye ortalama bir kullanıcının ihtiyacı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi içime su serptiniz , tamamdır kesin kararım artık bunu alıyorum.

Üşenmeyip cevapladınız yardım ettiniz gerçekten soğolun.
  • nmm1716 ve Dovahkiin 'e katılıyorum

Hâlihazırda Türkiye'de alınabilecek en iyi 120GB katı hâl diskidir Samsung 840 EVO.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.