Şimdi Ara

SSD Life Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Türkçeye çevirebilecek varmı burdakileri bazılarını anladım ama 2023 ten bahsediyor orayı anlayamadım 2023 te ssd lerim bozulacak mı ?
     SSD Life Pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 27 Aralık 2014; 14:23:22 >

• up
  • evet ssdlerin bir ömrü var ve bu ömür yazma silme işlemi ile belirlenmektedir. basit anlamda anlatırsam yazma-silme ile birlikte ssd içerisinde ki bitler duyarsızlaşıyor ve bu sürecin sonunda tekrar yazılamaz hale geliyor. bu sebepten dolayı her ssd nin saat ömrü yanında yazma-silme ömrüde vardır. örnek olarak şu an kullandığım hyper x 3k nın 3000 defa yazma silme ömrü var yani ssd yi 3000 defa doldurup boşaltırsam muhtemelen yarısından daha az ya da hiç kullanılamaz hale gelecektir. bu sebeple ssd nin ömrünün uzaması için olabildiğince büyük almak gerekir. örnek olarak bende ki ssd için 240gb x 3000 = 720 TB lık yazma ömrü var demek oluyor. bu ömür kesin midir diye sorarsan bence değil söylenenden daha fazla dayanan ssd ler mevcut ama daha az dayanana pek raslamadım. neredeyse bir yıl oldu daha 3 TB yazmışım ssd ye örnek olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

evet ssdlerin bir ömrü var ve bu ömür yazma silme işlemi ile belirlenmektedir. basit anlamda anlatırsam yazma-silme ile birlikte ssd içerisinde ki bitler duyarsızlaşıyor ve bu sürecin sonunda tekrar yazılamaz hale geliyor. bu sebepten dolayı her ssd nin saat ömrü yanında yazma-silme ömrüde vardır. örnek olarak şu an kullandığım hyper x 3k nın 3000 defa yazma silme ömrü var yani ssd yi 3000 defa doldurup boşaltırsam muhtemelen yarısından daha az ya da hiç kullanılamaz hale gelecektir. bu sebeple ssd nin ömrünün uzaması için olabildiğince büyük almak gerekir. örnek olarak bende ki ssd için 240gb x 3000 = 720 TB lık yazma ömrü var demek oluyor. bu ömür kesin midir diye sorarsan bence değil söylenenden daha fazla dayanan ssd ler mevcut ama daha az dayanana pek raslamadım. neredeyse bir yıl oldu daha 3 TB yazmışım ssd ye örnek olarak.

Çok teşekkürler şimdi anladım. SSD'ler download için iyi değil. Zaten fiyat/gb olarak pahalı olduğu için büyük hafdızalı almıyoruz ve HDDlere dl yapıyoruz. Haliyle sıkıntı olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MacBook Pro SSD RAID Konusu Hk.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.