Şimdi Ara

SSD Kurulumla ilgili Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, yakın zamanda SSD alacağım. 1 hafta içinde elimde olur ancak bazı sorularım olacak. Şuan 1tb harddisk mevcut elimde. 970gb :C sürücüsü 30gb ise :D sürücüm. Şimdi ben bilgisayara format atıcam bu format aşamasından sonra disk paylaşırken nasıl paylaştıracağım? SSD'yi C: yapıp geri kalan 1tb'ı :D sürücüsü mü yapacağım? Eğer öyleyse sonraki format atışımda :D sürücüsünü yani harddisk'i yedekleyebileceğim ama SSD'yi tekrar formatlayacağım değil mi?

Ek olarak bazı arkadaşalrı gördüm örneğin SSD aldıktan sonra Chromeda sayfalar 5 snde açılırken şimdi 1 snde açılıyor falan demişler bunun için sadece Windows'u SSD'ye kurmak yeterli mi yoksa Chrome'u da kurmalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raydr1c -- 27 Aralık 2014; 23:17:01 >

• Raydr1c kullanıcısına yanıt
    SSD C: olsun dediğiniz gibi. Diğer harddiski D: yapın. Ben öyle kullanıyorum. İlk formatta ikisini de biçimlendirdim. Sonra ise sadece SSD' yi biçimlendirip HDD' ye dokunmadım. Yani format atarken yedeklerinizi D: ye alabilirsiniz.

Sadece Windows' u kurmak yetmez. Chrome da SSD ye kurulması lazım. Yani hangi programı hızlandırmak istersen onu SSD' ye kur.
  • hocam programları ssdye kurarsanız iyi olur. öbür türlü herhangi bir fark göremezsiniz
  • SSD'yi Sata 1'e HDD Sata 2 ye takıyoruz değil mi? Önceliği SSD'ye veriyoruz? Ayrıca Dvd Writer var onuda 3e takıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

SSD'yi Sata 1'e HDD Sata 2 ye takıyoruz değil mi? Önceliği SSD'ye veriyoruz? Ayrıca Dvd Writer var onuda 3e takıcam.

hocam o fark etmez.windowsu hangisine kurarsan öncelik onda olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spellforce37

hocam o fark etmez.windowsu hangisine kurarsan öncelik onda olur.

Boot önceliğini vermek adına sıralamayı verdiğim şekilde takıcam, hayırlısıyla uçucak bilgisayar.
  • Hocam senle aynı sisteme sahibiz bende ssd almayı düsünüyorumda faydasını gördünmü memnunmusun ? Ve aldigin ssdnin linkini atabilirmisin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram Kullanımı İle İlgili Tweak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ulud49 U kullanıcısına yanıt
    Samsung 850 Evo 250gb. Gayet memnunum, ciddi fark ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulud49

Hocam senle aynı sisteme sahibiz bende ssd almayı düsünüyorumda faydasını gördünmü memnunmusun ? Ve aldigin ssdnin linkini atabilirmisin ?

Hocam konunun tarihine bakmanı tavsiye ederim...

Soruna cevaben durman hata, benim sistem diskim ssd sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum eğer yükseltirsem 500 gb ilk ssd alıp bütün oyunlarımı ona kurmayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.