Şimdi Ara

SSD'im sizlere ömür! (Adata SP900) (Ürün değiştirildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2,5 ay önce aldığım ssd bugün bozuldu. Laptopta kullanıyordum, bilgisayar donunca kapama tuşuna basılı tuttum, bilgisayarı kapattım, yeniden açınca no bootable media dedi ve açılmadı. SSD'yi masaüstü bilgisayarda sata üzerinden, harici disk kutusuyla usb üzerinden denedim ama görünmedi. Disk yönetiminde falan da görünmüyor ki format atayım.
    Uygulayabileceğim başka bir şey var mı? Servise göndereyim mi?

Ekleme 04.03.2014: Firmayı aradım ürünü yenisiyle değiştirip kargoya vermişler. Daha elime geçmedi ama paylaşayım, konu yarım kalmasın dedim. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 4 Mart 2014; 17:43:27 >

• ssd yani katı hal sürücüsü ram vari bir tasarıma sahip olup bu tarz işlemlerde hasar görme ihtimalleri normal hdd lerden genellikle daha yüksek. tavsiyem ubuntu üzerinden (sürümü tam hatırlamıyorum ancak internet üzerinden usb diskten ubuntu ile veri kurtarmak tarzı şeyler yazarsan ayrıntılı açıklamalar bulursun) göstermeyi denemen ancak muhtemelen servise gidecek gibi
  • Sağ olun hocam deneyeyim bir de bu yöntemi. Olmazsa servise gider. İyi akşamlar.
  • Merhabâlar Ozan,

SSD'niz bilgisayara SATA kablosu üzerinden ikincil disk olarak bağlıyken masaüstünde şu yazılımları çalıştırarak birer ekran görüntüsü alma imkânımız var mıdır ?

SSDLife Pro – v2.3.56

http://www.ssdlabs.net/gerecler/ssdlife-pro-v-2-3-56/

Crystal Disk Info – v6.0.1

http://www.ssdlabs.net/gerecler/crystal-disk-info-v-6-0-1/

• Maalesef hocam iki program da ssdyi görmediği için herhangi bir veri sunmuyor. Tüm sata portlarını denedim görmedi.
  • Garantiye gonder fazla zaman kaybetmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün servise ulaşıp göndereceğim. Datastar'mış firma umarım yardımcı olurlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede SSD var benim masaüstü bilgisayarda 2-3 ayda bir donar , bilgisayar donunca kapama tuşuna basılı tutup kaparım , bilgisayarı kapatıp, yeniden açınca no bootable media der ve açılmaz bilgisayarı kapatıp fişini çekip fişi takılı değilken açma tuşuna basıp 1-2 dakika fiş takmadan bekledikten sonra açınca düzelir ve windows başlar. Bilginiz olsun. Varmı benim sorunumun ne olduğunu bilen ? Her 2-3 ayda bir böyle olur.
  • Hapocod'un de belirttiği gibi vakit kaybetmeden garanti işlemlerini başlatmak isâbetli olacaktır, zan ediyorum ki kontrolcü devre dışı kalmış.

@srabonn

Yukarıda linki geçen yazılımlar ile birer ekran görüntüsü alabilir miyiz acabâ ?
  • Aradım servisi, İstanbul'daymış. Yurtiçi kargo ile gönderin dedi. Sormadım karşı ödemeli mi göndersem, onun için mi firma belirttiler. Datastar firmanın adı.

Edit: Bu arada arkadaşın dediği yöntemi denedim işe yaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 18 Şubat 2014; 17:38:55 >
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    başka makineye takınca daha önce takılır diğe hdd yi(leri)ayırın..ve mümkünse "ahci"modda kurulum gerçekleştirin...
  • Hocam dün masaüstündeki hddyi söktüm sadece arızalanan ssdyi taktım anakartım Asus M5A97 EVO R2.0 bios CSM (Compatibility Support Module) hatası verdi seçenekleri her türlü konuma getirdim yine de ssdyi görmedi, yoksa oradan kurulum yapacaktım.

Şimdi yine ahcı mode enabled yaptım ama sata slotlarına ssdnin bağlı olduğunu görmüyor. Windows kurulumu disk seçim ekranına kadar geliyor disk görünmüyor.
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    slotları boşaltıp sadece DVD wr.ve ssd kalsın..ssdyi ilk porta takın.o veya 1..birde bios pilini çıkarıp taksanız..önerebileceklerim bunlar.kolay gelsin.
  • Slotlar boşta, dvd rw yok, biosu da defaulta getirmiştim, olmadı. Önerileriniz ve yardımınız için teşekkür ederim. Yarın gönderceğim bakalım ne olacak.
  • Ekleme 04.03.2014: Firmayı aradım ürünü yenisiyle değiştirip kargoya vermişler. Daha elime geçmedi ama paylaşayım, konu yarım kalmasın dedim. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • Benzer sorun bilgisayarı uyuttum uyandırdığımda aygıta ulaşamadığı için windows başlatılamadı kontrol ettim SSD görmüyor pc. Benim SSD'de 3 senenin sonunda gitti corsair FORCE kullanıyordum. bu sefer Samsun evo sipariş ettim. elimde kaldı diğeri öle bakıorm önümde duruyor : )
  • Merhabâlar Ozan,

Yeni SSD'niz hayırlı olsun dilerim, konuyu devâm ettirmeniz diğer arkadaşlar için de güzel olmuş

@J.Jrousseau

Geçmiş olsun hocam, ıykudan uyanamama durumu hâsıl olmuş sanırım.

Katı hâl disklerinin neden bozulduğu, ortalama ömürlerinin ne kadar olduğu, kararlı modellere yönelirken nelere dikkât etmemiz gerektiği husûsunda kaleme alınmış şöyle bir makâle vardır:

Verîleriniz Ne Kadar Ehemmiyetli ?

http://www.ssdlabs.net/makaleler/verileriniz-ne-kadar-ehemmiyetli/

• maalesef 3 – 4 gün sıkıntısız çalışan disk ilk donmada reset ile açıldığı zaman hatalar veriyor ve restore kısmına gidiyor. Sonuçta ne yaparsanız yapın ancak yeni format ile düzeliyor .Buda baya zaman alıyor.
    İlk SSD datastar’a gönderdim ,sağ olsunlar değiştirdi ler .Fakat değişen disk te aynı hataları vermeye başladı.

Her seferinde yeni işletim sistemi kurmak çok korkunç...buna göre bir program varmı yoksa bu seri komple bozuk mu....
  • ucuz etin yahnisi olmasın buda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Nisan 2014; 3:22:55 >
  • fasto F kullanıcısına yanıt
    Sen tekrar gönder . 3. gelen üründe de aynı sorunları yaşarsan , bir üst modelini talep etme hakkın var diye biliyorum. Sen yine bir araştır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.