Şimdi Ara

SSD İle Windows 7 Açılış Süresi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
6
Favori
16.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GoldPunch hocam bendekide sizdeki gibi açılıyor.

aşağıdaki video formda bir arkadaşın ssd si.açılırken 4 renk birleşmeden ve hoşgeldiniz yazısı görünmeden süper bir şekilde açılıyor bilgisayar

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bende de görünmüyor fakat görünüyorsa o registryden bir şekilde kapatılabiliyordur, google'da bir arayın bakalım.
    Benim boot'da en fazla süre kaybım ahci bios ekranında kaybettiği süre. Biosu modlayıp direkt atlayacak hale getirsek herhalde 4 sn'de falan açılacak sistem :)

Bunun yolu var mı cidden

Hp laptoplarda mesela bios direkt geçiyor, Esc ye basmadan bios bile görünmüyor doğru dürüst... Bunun gibi bi bios olsa

Yolu var fakat, bios modifikasyonu ciddi bilgi gerektirir hazırını bulamadığınız sürece. Anakartınızın hazır modlu biosları varsa bir araştırın.
    Dediğim gibi ahci bios test bekleme ekranını kaldırabilmek bile yeterli olacak aslında benim için. Force 3 gt ssd ile windows boot ekranında toplar bir araya tam gelemeden masaüstü geliyor
    zaten bir anda. Hazır modlu bios ben bulamadım benim anakart için, kendim uğraşıp risk de almak istemiyorum.

• GÜzel konu. Takipteyim
  • quote:

quote:

quote:

Bende de görünmüyor fakat görünüyorsa o registryden bir şekilde kapatılabiliyordur, google'da bir arayın bakalım.
    Benim boot'da en fazla süre kaybım ahci bios ekranında kaybettiği süre. Biosu modlayıp direkt atlayacak hale getirsek herhalde 4 sn'de falan açılacak sistem :)

Bunun yolu var mı cidden

Hp laptoplarda mesela bios direkt geçiyor, Esc ye basmadan bios bile görünmüyor doğru dürüst... Bunun gibi bi bios olsa

Yolu var fakat, bios modifikasyonu ciddi bilgi gerektirir hazırını bulamadığınız sürece. Anakartınızın hazır modlu biosları varsa bir araştırın.
    Dediğim gibi ahci bios test bekleme ekranını kaldırabilmek bile yeterli olacak aslında benim için. Force 3 gt ssd ile windows boot ekranında toplar bir araya tam gelemeden masaüstü geliyor
    zaten bir anda. Hazır modlu bios ben bulamadım benim anakart için, kendim uğraşıp risk de almak istemiyorum.

bilgi için teşekkürler hocam

ben google ile hemen "mod bios z68p" diye aradım ve bu sayfa çıktı :http://forums.mydigitallife.info/archive/index.php/t-5863-p-115.html?s=6a5d6b6595baf99982f34b76eb3472e5

buradan modlanmış biosu da indirdim... Kurayım mı

başka bi sitede de bios modu yaparken diğer parçalara göre de yapıldığını gördüm... olayı araştırıyorum şu an...

sizin anakart neydi bu arada ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunun yolu var mı cidden

ben google ile hemen "mod bios z68p" diye aradım ve bu sayfa çıktı :http://forums.mydigitallife.info/archive/index.php/t-5863-p-115.html?s=6a5d6b6595baf99982f34b76eb3472e5

başka bi sitede de bios modu yaparken diğer parçalara göre de yapıldığını gördüm... olayı araştırıyorum şu an...

O bulduğunuz modlar slic 2.1 modları. Benim anakartta da slic modlu bios yüklü şu an. Slic modu Windows 7'yi malum şekilde kullanmak için yapılıyor.
    Bizim istediğimiz amaç için Quick boot/Fast boot/Instant boot modu bulmak lazım. Benim anakart z68x ud7.
    Anakartımda kendinden quick boot özelliği var aslında ama ssd için mecburen ahci bios kullanınca işe yaramıyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 28 Şubat 2012; 13:48:18 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bunun yolu var mı cidden

O bulduğunuz modlar slic 2.1 modları. Benim anakartta da slic modlu bios yüklü şu an. Slic modu Windows 7'yi malum şekilde kullanmak için yapılıyor.
    Bizim istediğimiz amaç için Quick boot/Fast boot modu bulmak lazım. Benim anakart z68x ud7.
    Anakartımda kendinden quick boot özelliği var aslında ama ssd için mecburen ahci bios kullanınca işe yaramıyor malesef.

ben de yeni anladım ne olduğunu

bu işi yapan bir site biliyor musun hocam ?

• Ben de konuyla ilgili aşırı araştırma yapmadım. Sadece custom mod yapanların bloglarını ve youtube video'larını gezmiştim, gerçekten harika iş çıkaranlar var.
    Asrock'ın bazı anakartlarında bu özellik kendinden varmış mesela.

Instant boot bios :
  • quote:

Ben de konuyla ilgili aşırı araştırma yapmadım. Sadece custom mod yapanların bloglarını ve youtube video'larını gezmiştim, gerçekten harika iş çıkaranlar var.
    Asrock'ın bazı anakartlarında bu özellik kendinden varmış mesela.

Instant boot bios :

ben zaten hiç bi zaman biosta bileşenleri saymadan geçen masaüstü pc görmedim. quick boot diye bi seçenek yıllardır her kullandığım gigabyte anakartta mevcut fakat hiç bi işe yaramıyor.

bu aradahttp://www.bios-mods.com/forum/ diye bi site buldum ama bios mod forumlarda hep başka amaçlar için yapılmış sanki.

• Laptop videolarında da modlu bios kullanılıyor. Hp laptoplarda da custom bios mod olayı var mesela.
    Masaüstü anakartlarda dediğin gibi fazla uğraşan olmadı sanırım. Ya da model/çeşit çok olduğu için bulunma şansı az olabilir.
    Asrock anakartların bioslarında bu özellik(instant boot) kendinden var mesela.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Extreme4
  • OCZ Vertex 3 120 gb ilk kuruluştan sonra denedim benim de 4 ışık birleşmeden masasütüne geliverdi.
    Hoşgeldinizi bırakın yeşilimsi sayfayı bile görmedim.
    Anakart veya sata3 portuyla ilgili olduğunu sanıyorum.
    Çünkü daha önce BOOTRACER den Samsung 502 HJ ile de 13 sn logon 21 sn de masaüstüne giriş alıyordum.

Başlangıca ie koymuştum açıldığında nete girişi görülsün diye ama okadar hızlı ki ethernet henüz bağlanamadan açılıyor.Kenarda bembeyaz olan ie sayfası aslında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 1 Mart 2012; 11:37:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uğur.Türkben

OCZ Vertex 3 120 gb ilk kuruluştan sonra denedim benim de 4 ışık birleşmeden masasütüne geliverdi.
    Çünkü daha önce BOOTRACER den Samsung 502 HJ ile de 13 sn logon 21 sn de masaüstüne giriş alıyordum.

Çok güzel hocam

• quote:

OCZ Vertex 3 120 gb ilk kuruluştan sonra denedim benim de 4 ışık birleşmeden masasütüne geliverdi.

Başlangıca ie koymuştum açıldığında nete girişi görülsün diye ama okadar hızlı ki ethernet henüz bağlanamadan açılıyor.Kenarda bembeyaz olan ie sayfası aslında :)

hocam açılışın anakartın satat3 portuyla ilgili olacağini sanmıyorum.

çünkü yukarıda @hitachi arkadaşımızında anakartı sizdekiyle aynı ve bunları yazmış

@hitachi - Üstatlarım ssd min markası corsair force 3 ustte belirttiğim gibi bir hıza sahip,1 oyun ve driverlar kurulu asus maximus IV gene-z/gen3 anakarta sahibim fakat acılıs ve kapanıs surelerim cok yavas 30 sn nin altına inemedim acılısta ,12 ile 10 sn lerdede kapanıs surem var sorun ne anlayamadım.Bu 2.format atısım.İşletim sisteminden oldugunu sanmıyorum,bu hızdaki ssd de bu performan biraz yavas geldi bana.

• 3 oyun yükledim OCZ doldu.30 gb boş yer kaldı.2 tane de HDD taktım azcık yavaşladı sanırım.:)

Samsung 500 gb HDD yi söktüm eskisi gibi oldu.OCZ yi doluluk değilde pc ye takılı parçalar etkiliyor demekki.

Samsung 500 gb hdd + Flash ram + Bluetooth bağlıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 1 Mart 2012; 13:35:04 >
  • @Uğur.Türkben
    hocam sizin pc de acma kapama tusuna basmanızla bios ekranı hemen geliyormu yoksa bir elektrik akısı meydana geliyor bi 15 sn falan sonramı bios ekranı geliyor benim o sekilde cunki psu nun ozelliğimi anakartın ozelliğimi bilemiyorum bir video paylasırmısın hocam
  • quote:

3 oyun yükledim OCZ doldu.30 gb boş yer kaldı.2 tane de HDD taktım azcık yavaşladı sanırım.:)

Samsung 500 gb HDD yi söktüm eskisi gibi oldu.OCZ yi doluluk değilde pc ye takılı parçalar etkiliyor demekki.

Samsung 500 gb hdd + Flash ram + Bluetooth bağlıydı.

hocam şu programı denermisin kaç saniyede açılıyor windows?

http://www.greatis.com/bootracer/

• Bootracer ile samsung 502 hj ile 13 logon 21 sn desktop alıyordum.ssd ile nerelere gelecek bakarım.ama daha sonra olsun.

Flood olmasın diye cevabı bu mesajı editleyerek yapıyorum.

quote:

gene-z benimde geç açılıoyr ama 15 sn lerde değil powere basınca 6-7 sn sonra beep deyip açılmış oluyor daha sonra da hiçbir ekran göremeden direk 4 ışıktayım.Sonrası malum.:)

demiştim ya çok yalancıymışım özür diliyorum.15 sn de beep sesi gelip 20 nci sn de 4 ışığa geliyor.28 nci sn.de masaüstünde oluyor.Dışarıdan 3 kere kronometre tutarak denedim.

ssd ile bootracer sonucu vede yanına samsung 502hj nin sonucunu ss olarak ekliyorum.hdd ile ssd arasında 11-12 sn farkediyor.

SSD İle Windows 7 Açılış Süresi
     SSD İle Windows 7 Açılış Süresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 2 Mart 2012; 14:13:31 >

• o.c yaptınmı peki
    bios ayarlarında negibi oynamalar yaptın bukadar hızlı acılıyor bende corsair force 3 ssd var
    ram 2x2 gskill 2200 mhz ram var
  • Bende 15 saniye
  • quote:

Bootracer ile samsung 502 hj ile 13 logon 21 sn desktop alıyordum.ssd ile nerelere gelecek bakarım.ama daha sonra olsun.

Hocam raid miydi samsung tek parça mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Bootracer ile samsung 502 hj ile 13 logon 21 sn desktop alıyordum.ssd ile nerelere gelecek bakarım.ama daha sonra olsun.

Hocam raid miydi samsung tek parça mı?

Tek parça raid felan yok sadece ahci açık.Aida64 ün ayrıntısında mevcut zaten tek 502 ve 750 lik hdd mevcutken almıştım o ss ı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 3 Mart 2012; 12:37:43 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.