Şimdi Ara

SSD ile RAID 0 yapmak çok mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 240 GB OCZ Vertex 3 kullanmaktayım. Bir SSD daha alıp oyunlarımı ona kurmayı düşünüyorum. Ya da RAID 0 yapmak kapasite kaybetmek uğruna performansa değer mi? O halde aynı SSD'den bir tane daha alacağım. Değmezse, Samsung 840 Evo ya da pro hangisini tavsiye edersiniz? Bir de seçeneklerde Team Xtreem S3 var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Galactus

240 GB OCZ Vertex 3 kullanmaktayım. Bir SSD daha alıp oyunlarımı ona kurmayı düşünüyorum. Ya da RAID 0 yapmak kapasite kaybetmek uğruna performansa değer mi? O halde aynı SSD'den bir tane daha alacağım. Değmezse, Samsung 840 Evo ya da pro hangisini tavsiye edersiniz? Bir de seçeneklerde Team Xtreem S3 var.

ssd ile raid 0 kapasite kaybettirmez hız ve kapasite artışı sağlar
    iki adet 120gb intel ssd ile raid 0 yaptım oyunlarımıda kurdum performans görülmeye değer
    sanada tavsiye ederim ben tüm program ve oyunlarımı ssd ye kuruyorum
     SSD ile RAID 0 yapmak çok mantıklı mı?

• Yanlış demişim, güvenlik olacaktı.Sonuçta bir çöküşte herşey gidecek.RAID 0 yapmak için aynı diskten bir tane daha almam lazım ki eski model olduğu için zor ve de pahalı daha yeni ve iyi SSD'lere göre.Gönül RAID 0'dan yana ama hem güvenlik hem de fiyat düşündürüyor beni.
  • quote:

Yanlış demişim, güvenlik olacaktı.Sonuçta bir çöküşte herşey gidecek.RAID 0 yapmak için aynı diskten bir tane daha almam lazım ki eski model olduğu için zor ve de pahalı daha yeni ve iyi SSD'lere göre.Gönül RAID 0'dan yana ama hem güvenlik hem de fiyat düşündürüyor beni.

önemli verilerini depo diskinde tutarsın çökerse bir kaybın olmaz tek kaybın yeniden kurulumda harcayacağın en fazla yarım saat ben uzun zamandır raid 0 kullanıyorum normal yollardan hiç çöküş yaşamadım
    disklerin aynı model olması gerekmez sadece aralarında çok fazla fark olmasın yeter aynı kapasite olursa kaybın az olur tabi herşeyi aynı olursa daha temiz olur sıkıntı çekmezsin ssd nin eski model olmasına kafan takılmasın zaten okuma yazma oranları iki katına çıkacak benim yayınladığım tabloda tek başına bu hızı veren disk piyasada yok pcı ssd ler hariç bu hıza bir tek raid ile ulaşabilirsin

eskiden mekanik disklerden raid kullanıyordum ssd çıkınca ssd raid e geçtim raid + cf candır donanımları paralel çalıştırmak her zaman daha fazla performans verir

• 240GB OCZ Vertex 3 650 ile 600TL arası,250GB Samsung 840 Evo 478TL.Arada azımsanmayacak bir fiyat farkı var:( Tabii performans için paraya kıyacaksın diyeceksin ama sonu gelmiyor ki.Ben sadece oyunlarım biraz çabuk açılsın,yükleme süreleri azalsın istiyorum .Olmadı 278 TL'ye Samsung'un 128GB'lık modeli var.
  • tek ssd neyine yetmiyor hocam bundan birkaç yıl önce 4 tane diski raid yapıp hız kazanmaya çalışmak gayet mantıklı idi ama tek ssd zaten bu 4 diskin yapamadığını yapıyor hocam, ssd kapasiteyi arttırmak için alınır(mesela 256 gb' dan 512gb' a geçmek) ama ssd raid yapmak de şirket sunucusu değilsen bence fuzuli masraf
  • Peki SSD raid 0 8 saniyede açılan windows u 4 yapıcak mı ? Hoş aradaki aradaki 4 saniyi ne yapıcaksam :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

Peki SSD raid 0 8 saniyede açılan windows u 4 yapıcak mı ? Hoş aradaki aradaki 4 saniyi ne yapıcaksam :D

tek derdin açılış mı
    @dreamblue35
    arkadaş sonuna kadar haklı. eğer böyle birşey düşünüyorsanız depolama sıkıntısı varsa elinizdeki ssd yi satıp 300gb sata 3 veloci raptor dan raid yapın ne diyeyim
  • SSD'yi sadece oyunlarımı yüklemek için istiyorum. Yalnızca oyunlar 200GB'tan fazla tutuyor.Benim kararsız kaldığım kullandığım SSD'nin aynısına dünyanın parasını vermeye değecek mi RAID yaparsam.Yoksa daha az bir parayla daha düşük kapasiteli ve daha yeni bir SSD alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

Peki SSD raid 0 8 saniyede açılan windows u 4 yapıcak mı ? Hoş aradaki aradaki 4 saniyi ne yapıcaksam :D

raid 0 yapınca açılış süresi kısalmaz hatta hiç değişmez
  • raid 0 yapmanın getirisi hızı ve kapasiteyi artırmak elinizdekini satıp daha yüksek kapasite satın almak sadece kapasiteyi artırır belki birazda hızı fakat satarken edeceğiniz zararı ve büyük kapasite disklerin fiyatınıda düşünürseniz çok getirisi olmaz
  • quote:

240 GB OCZ Vertex 3 kullanmaktayım. Bir SSD daha alıp oyunlarımı ona kurmayı düşünüyorum. Ya da RAID 0 yapmak kapasite kaybetmek uğruna performansa değer mi? O halde aynı SSD'den bir tane daha alacağım. Değmezse, Samsung 840 Evo ya da pro hangisini tavsiye edersiniz? Bir de seçeneklerde Team Xtreem S3 var.

değmez yer sıkıntısı varsa bi tane 128 lik alın oyunları ona kurun öle çok performanlı bişey olmasına gerek yok zaten windows yüklenmicek kingston v300 hyper 3k falan olailir
  • Mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

değmez yer sıkıntısı varsa bi tane 128 lik alın oyunları ona kurun öle çok performanlı bişey olmasına gerek yok zaten windows yüklenmicek kingston v300 hyper 3k falan olailir
    +1907

ya da bir 840 pro alıp sistemi ona kurun. eski ssd de oyun deposu olsun. biraz sistem kurmakla uğraşırsınız ama bu daha mantıklı bence.

• Samsung'larda ucuzluk vardı.840 evo 250GB aldım.Bazı yerlerde farklı modelleri RAID 0 yapabileceğimi okudum.Doğru mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

+1907

ya da bir 840 pro alıp sistemi ona kurun. eski ssd de oyun deposu olsun. biraz sistem kurmakla uğraşırsınız ama bu daha mantıklı bence.

bu daha mantıklı

• En iyisi büyük kapasite ssd almak.

Raid yaptığında windows'un en sevdiği yer olan 4K ve küçük dosya okumada hiç bir getirisi olmuyor.

sıralı okumalar 800-900 MB'lara vuruyor ama bunun sana getirisi yok.

En iyisi 250 GB samsung evo almak 4K ve küçük dosya okumada mükemmel.
  • Galactus kullanıcısına yanıt
    raid 0 güzel bişe gibi ben yapmadım ama mantıklı olmak gerekrse

elbette hızlanmalar olacak ama açılış denildiği gibi değişmez gibi

bence gerçekten hız istiyorsanız tek ssdde performansa bakın ocz revodrive alın kurtulun açılışta hızlanır herşey hızlanır

güvenlik demişsiniz bu konuya kimse değinmemiş

anakartınız yanarsa aynı anakarttan almanız lazım ancak o şekilde açarsınız
  • SSD almamın sebebi daha önce yaptığım RAID 0 disklerinden birinin bozulması ve herşeyi kaybetmemdi.Allah'tan kurtarma yazılımlarıyla resimlerimin falan çoğunu kurtarabildim. İlk SSD'yi aldığımda 2 gün boyunca Windows'u kuramadım.Meğerse bozukmuş.Belki de ben bozdum ama o zaman çok nazik aletler fiziksel bir hasar vermedim çünkü.Diski değiştirip Windows'u kurduğumda bir kaç saniyede açılıyordu. Sonra anakartın sürücülerini güncelledim.PC 5 dakkada açılır oldu.Neyin tıkanma yaptığını bir türlü çözemedim. Depo olarak kullandığım disklerden veri transferi uzadı.Exe file'ları değiştirmeme izin vermemeye başladı. Kısaca SSD'nin nimetinden şu zamana kadar pek faydalanamadım.
  • Galactus kullanıcısına yanıt
    istersen yere at ssdde nezakete gerek yok senin problemin sanırım driver+sata performansı ama yazılımsal bi hatada mevcut bence sen daha önceki sürüme dönmeyi dene bende problemler neticesinde eski biosu geri yükledim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.