Şimdi Ara

SSD ile ilgili sorunum ve tavsiye tarama programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün 2.el 120gb SANDISK ssd aldım elime ulaştı ve AHCI mode da windows 7 ultimate 64bit kurdum. windows açıldıktan sonra chrome , winrar vs. gibi programlar kurarken pc birden kilitlendi. tepki vermemeye başladı. reset attım, pc açıldığımda kurduğum programlar vs. hepsi gitmişti , pc windows ilk kurulduğundaki anına dönmüş. Neyse tekrar kurdum programları şimdi ve kurmaya devam ediyorum.

SSD yi 2. el satış yapan bir site üzerinden aldım ve satan kişi benden onay beklemekte , acaba ssd nin %100 hatasız olduğunu tam olarak anlayabileceğim bir tarama programı varmıdır ? tavsiye edebileceğiniz? SSD-Life diye bişey yükledim %100 health göstermekte ama , hücre hücre tarama yapmak istiyorum. HDD lerdeki bad sector tarzı tarama yapan bişey

• tüm windows güncellemelerini yaptım tüm driverları kurdum. hala dakka başı ssd kapanıyomudur nedir bi 10-15saniye hiçbişeye tepki vermiyo. sonra hiçbişey olmamış gibi devam ediyo. sürekli oluyo bu daha hiç aksatmadı.

hddtune error scan yaptım , quick scan dede slow scan dede hiç bad sector bulmadı. tüm programlar %100 sağlıklı gösteriyo sorunsuz vs. diyo tüm testlerden geçti alet ama niye bunu yapıyo anlamadım. böyle bişey başına gelipte çözebilen oldumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kogane

Merhaba arkadaşlar,

Bugün 2.el 120gb SANDISK ssd aldım elime ulaştı ve AHCI mode da windows 7 ultimate 64bit kurdum. windows açıldıktan sonra chrome , winrar vs. gibi programlar kurarken pc birden kilitlendi. tepki vermemeye başladı. reset attım, pc açıldığımda kurduğum programlar vs. hepsi gitmişti , pc windows ilk kurulduğundaki anına dönmüş. Neyse tekrar kurdum programları şimdi ve kurmaya devam ediyorum.

SSD yi 2. el satış yapan bir site üzerinden aldım ve satan kişi benden onay beklemekte , acaba ssd nin %100 hatasız olduğunu tam olarak anlayabileceğim bir tarama programı varmıdır ? tavsiye edebileceğiniz? SSD-Life diye bişey yükledim %100 health göstermekte ama , hücre hücre tarama yapmak istiyorum. HDD lerdeki bad sector tarzı tarama yapan bişey

Hd Tune Pro v4.60 programıyla Error Scan yaptırın bulduğunuz sonuçları Health sekmesiyle birlikte SS olarak atın inceleyelim.

• health sekmesindeki kutucukların hepsi yeşildi. şu anda sorunsuz çalışmakta. bios güncelledim ve bios ta "load default settings yaptım" tekrar ahci moda getirdim. şimdi sorunsuz çalışıyor. umarım sorun çıkarmaz
  • quote:

health sekmesindeki kutucukların hepsi yeşildi. şu anda sorunsuz çalışmakta. bios güncelledim ve bios ta "load default settings yaptım" tekrar ahci moda getirdim. şimdi sorunsuz çalışıyor. umarım sorun çıkarmaz

İnşallah..
  • quote:

health sekmesindeki kutucukların hepsi yeşildi. şu anda sorunsuz çalışmakta. bios güncelledim ve bios ta "load default settings yaptım" tekrar ahci moda getirdim. şimdi sorunsuz çalışıyor. umarım sorun çıkarmaz

anakart marka model nedır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASUS M4785G TD-V EVO, bu sabah aynı şey tekrar oldu 1 kereliğe mahsus olmak üzere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk ile ilgili 1 sorunum ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ASUS M4785G TD-V EVO, bu sabah aynı şey tekrar oldu 1 kereliğe mahsus olmak üzere.

ssd de sorun olabilir baska pc de ssd deneyebilirmisiniz
  • walla para transferine onayda verdim artık.. garantisi falan varmış ama umarım garantilik bi işi çıkmaz. bide başka pc de deneme şansım yok ne yazıkki
  • quote:

walla para transferine onayda verdim artık.. garantisi falan varmış ama umarım garantilik bi işi çıkmaz. bide başka pc de deneme şansım yok ne yazıkki

bence baska pc de bir deneyim tanıdıgınızın olmazsa servise gönderin arızalı olabilir ben 2 önce vertex 4 aldım sıfır ürün geldi pc taktım hd tune ile baktım bad sector cıktı hemen geri gönderdin teknik servis inceledi ve ürünü yenisi ile degiştirmişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 22 Eylül 2012; 11:50:32 >
  • bu sorunu yaşayan olursa diye yazayım , sandisk in kendi forumlarındada dönmüş bu muhabbet. pek çok kişinin başına aynı şey geliyomuş. ordaki adminlerden biri şöyle bi öneride bulunmuş ve bunu yaparak sorunu çözen pek çok kişi var. bende denedim şahsen 3-4 saattir hiç takılma yaşamadım. sürekli program yükleyip sildim. dosya kopyaladım film vs. izledim hiçbi sorun olmadı. umarım bu şekilde devam eder. buyrun yapmanız gereken şeyi anlatan linki vereyim

http://www.sevenforums.com/tutorials/177819-ahci-link-power-management-enable-hipm-dipm.html

burdaki seçeneklerden "active" i seçtikten sonra alttaki 20 dakikayıda 0 yaptığınızda sorun kalmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.