Şimdi Ara

SSD harddisk yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde ssd corsair 60 gb ssd harddisk var quad işlemci 4 gb 1333 gskil ram GA-P43T-ES3G gigabyte anakart var ekran kartıda 9800 gt zotac ekran kartı var İşletim sistemi xp kurulu pc anakart tanıtım ekranından sonra saniye tuttugumda 30 sn gibi süre sonra acılıyor bu normalmi bildiğim kadarı ile daha kısa sürede acılması gerekli ve ayrıyetten test için hdd yi ne gibi programlarda test edebılırım daha erken acılması gereklı deılmı yardımcı olursanız sevinirim normal bir pc de 30 sn de acıyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• şimdi sürücün SSD mi harddisk(hdd) mi orada kesinleşelim bi

Sürücünü HDTune ile test edebilirsin, gayet detaylı raporlama sunuyor. Kendi notebook'umda (üzerinde birçok program ve servis aktifken bile) windows 7'nin açılışı en son baktığımda 22 saniye civarında sürüyordu. masaüstümde olan SSD'de oracle 11G kurulu. Şöyle söyleyeyim; oracle makinayı öldürebilen ağırlıkta bişey :) Orada bile ortalama 30-35 saniye kadar sürüyordur, ölçmedim ama.. Yine de hdtune da bi test et.
  • Ayrıca belirtmekte fayda var, SSD'lerin okuma/yazma hızları farklı oluyor. Satın aldığın ürüne göre performans farklılık gösterecektir.
  • sürücü ssd hdd 60 gb hd tune ile test edip raporları yazayım ona göre yardcımcı olursanız sevinirim
  • Demek istediğim sürücünüz ya SSD (Solid State Disk/Drive) ya da HDD (Hard Disk Drive) olur. Warez sitelerden HD Tune'un pro sürümünü de bulabilirsiniz. Rapor sonucuna göre yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca SSD'nizin tam modelini yazabilir misiniz?
  • http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/imwly426/ads__z.JPG.html
    CORSAIR 60GB Force Serisi SATA II SSD (280MB Okuma / 270MB Yazma)

Bu programın verdiği değerler nasıl anlayamadım ben grafikten ne demek istiyor yardımcı olursanız diskin modelinide yazdım
  • Ben de notebook'umda sizin SSD ile aynı modeli kullanıyorum. Ürün için yazılan değerler zaten genelde teorik değerler oluyor. Çeşitli çevre birimleri ve sistem dosyaları vs. gibi birçok etken yüzünden R/W hızının düşmesi normaldir. Bulabilirseniz HD Tune PRO versiyonuyla daha detaylı sonuç alabilirsiniz ve PRO versiyonu daha fazla test imkanı sunuyor. Access Time ve Burst Rate değerleri gayet iyi aslında. Sisteme temiz kurulum yapmış mıydınız SSD'yi taktıktan sonra? Ayrıca işletim sisteminiz SSD üzerine mi kurulu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    2 hafta önce açıldı
    sata ssd önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işletim sistemi ssd üzerine kurulu selim bey bu değerler normalmidir bi ssd için nelere dikkat etmek lazım test için baska neler gerekli örneğin bir setup kuruncamı bir kopyalama yapıncamı nasıl diğer disklerden daha hızlı calıstıgını anlarız sizide yoruyoruz kusura bakmayın
  • Rica ederim ne yorulması. Bu SSD yi notebook'ta mı kullanıyorsunuz siz? Ayrıca değerleri normal evet, hani piyasadaki diğer SSD'lere göre daha yüksek performanslı. Daha düşük fiyata daha az kapasiteli ve çok daha yavaş SSD'ler mevcut. SSD seçiminizi o fiyata göre doğru yapmışsınız, zaten elinizdeki ürün orta seviyelidir. Belki incelemişsinizdir, fiyatları 2-2,5 bin TL ye kadar çıkan SSD'ler de mevcut şu anda. Bilgisayarın açılma süresini o kadar takmayın kafanıza olağan bir süre 20-30 saniye arası ürününüz için. Dediğim gibi, yaklaşık olarak aynı süreyi ben de alıyorum aynı üründen.
  • masaüstünde kullanıyoruz bilgileriniz için tesekkurler selim bey cok yardımcı oldunuz sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongestxq

masaüstünde kullanıyoruz bilgileriniz için tesekkurler selim bey cok yardımcı oldunuz sağolun

rica ederim ii calısmalar.
  • @strongestxq SSD kullanıyorsanız win7 kullanmanızı tavsiye ederim. SSD'leri tanıyabilen ve doğru şekilde kullanabilen tek işletim sistemi win7. XP SSD'i normal HDD gibi kullandığı için hem performans hemde SSD'nin ömrü açısından zararlı oluyor. Süre normal bence. tabii programların yüklenmesi dahil ise. Yoksa benim 4.5yıllık 160GB Samsung HD161HJ'e yakın bir sonuç oluyor. Benim 4.5 senelik sistemimde sistemin açılışı ve programların yüklenmesi 1dk civarında sürüyor düğmeye basmamdan itibaren. Eğer açıksa disk birleştirmeyi kapatın, ve SSD'nin TRIM özelliğini kullanmak için verilen programı kullanın veya sitesinden indirip bi uygulayın. büyük ihtimalle XP kullanıldığı için SSD'deki TRIM özelliği pasif kalıyor(TRIM sadece win7'de var) ve silinen dosya sadece sanal olarak siliniyor. Tekrar yazılmak istenildiğinde veya okuma işlemi sırasında bazı aksaalara ve yavaşlıklara sabep oluyordur. Ki oradaki eni düşüşler de bunu destekler nitelikte.(34MB/s SSD'de 4K harici gözükmemesi gereken bir değer)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.