Arkadaşlar 20 Gün Önce Kioxia 240 Gb SSD aldım. Yani güzel güzel kullanıyordum. Sistem diski yapmıştım. Ayrıca 2 tanede oyun kuruluydu. Ne olduysa Dün gece oldu. Herşey normal iken ZULA id pass yazdim oyun ekrani açıldı karakter geldi pc dondu. Kasadan res atmaktan başka seçenek yoktu öyle dondu. Neyse reset attım SSD den sistemi göremediği için direk bios açılmaya başladı. Bios içerisinde SSD yi full boyutu ile görebiliyorum. Normalde 2 ye böldüm. Tek parça gözüküyor. Ama hiç bir şekilde hiç bir yerden bi işlem yaptırmıyor. Format ekranında SSD yi gösteriyor. Boyutu ayarlayıp ok diyince sistem yüklemeye başlaması lazım ken Boyutu belirleyip Okeylediğimde pc donup kalıyor. Ve bu Sorunu SSD ye nerden ne işlem yapmak istersem orayı donduruyor. Disk Yöneticisinde Disk bilinmeyen olarak gözükmekte. Sürücüyü Başlat diyip MBR GPT seçme ekranında okeyleyince yine donuyor. Cmd diskpart , list disk , select disk , clean a kadar çok seri yapiyor. Create partition primary yapınca Cmd ekranı donup kalıyor. Bazı programlar denedim. Ssd damage hatası veriyor. Yani garantiye göndericem ama belki yazılımsal felan ise varsa çözümü bilen garanti sürecine hiç girmek istemiyorum. Şimdiden Teşekkürler.
Yazılımsal herşeyi yapmışsınız disk arızalı büyük ihtimalle.
cabriolet1981
kullanıcısına yanıt
Evet kaçırdığım biyer varmı acaba diye düşündüm ama. Hani şunu demek istiyorum. Firmware yazılım gibisinden bi durumumu var acaba sındayım.
aALYyA
kullanıcısına yanıt
Firmware güncellerken de sorun çıkarsa disk çöp olabilir. En iyisi garantiye yollayın onlar baksın sizin elinizde kalmasın.
cabriolet1981
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme