Şimdi Ara

ssd firmware hakkında (crucial 500 içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • crucial 500 120 gb ssd'ye geçtim. laptopum genel olarak hızlandı ancak sorum şu. ben harddiski taktım ve doğrudan windowsu kurdum. ancak ssd için hiç driver vs. kurmadım. crucial'ın support sitesinde ise bazı firmware'lar var ama firmware kurulumuyla ilgili geri dönülemez sorunlar yaşama korkumdan update yapmadım. firmware update yapmadan acaba gerçek anlamda performans alamaz mıyım.

bir de bu firmware update'i her yeni windows kurduğumda tekrar mı yapmam gerek yoksa bir kere yaptığımda yeterli olacak mı, bunu soruyorum çünkü yaklaşık 15 günde bir imaj atıyorum bilgisayara, o yüzden imaj dosyamı güncellemem gerekir mi?

• Kendi sorumu kendim cevaplayim. Firmware yaptım. Tekrar imaj aldım. Bios'tan asci ayarlarını açıp windows regeditten gerekli ayarları yapınca şu şekilde bir test değerlerim oluştu. acaba anakartımdan dolayı mı biraz yavaş;

ssd firmware hakkında (crucial 500 içerir) ssd firmware hakkında (crucial 500 içerir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_k -- 12 Mayıs 2014; 23:38:57 >

• Windows 7 kullanıyor gibi görünüyorsun hocam, Trim,Prefetch,Superfetch ayarlarını yaptın mı ? Ayrıca Laptop SATA2 kullanıyorsa da hızlar bu şekilde olabilir.

Orijinalden alıntı: Obi-1 Kenobi

Windows 7 kullanıyor gibi görünüyorsun hocam, Trim,Prefetch,Superfetch ayarlarını yaptın mı ? Ayrıca Laptop SATA2 kullanıyorsa da hızlar bu şekilde olabilir.

cevap için teşekkürler.trim, prefetch ve superfetch ayarlarını ilk defa duydum. internetten araştırır, çok karmaşık değilse akşam yaparım. Sanırım SATA2 kullanıyorum, anakart için benchmark bulamadığımdan sata3 destekliyor mu bilmiyorum. (laptopu 2010 yılında almıştım dell 5010 i3) sata2-sata3 farkından dolayı farkeder diyorsunuz yani değil mi?

edit: windows 7 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_k -- 13 Mayıs 2014; 9:16:34 >

Orijinalden alıntı: ozan_k

quote:

Orijinalden alıntı: Obi-1 Kenobi

Windows 7 kullanıyor gibi görünüyorsun hocam, Trim,Prefetch,Superfetch ayarlarını yaptın mı ? Ayrıca Laptop SATA2 kullanıyorsa da hızlar bu şekilde olabilir.

cevap için teşekkürler.trim, prefetch ve superfetch ayarlarını ilk defa duydum. internetten araştırır, çok karmaşık değilse akşam yaparım. Sanırım SATA2 kullanıyorum, anakart için benchmark bulamadığımdan sata3 destekliyor mu bilmiyorum. (laptopu 2010 yılında almıştım dell 5010 i3) sata2-sata3 farkından dolayı farkeder diyorsunuz yani değil mi?

edit: windows 7 kullanıyorum.

Aynen o yüzden, 3 sene önce OCZ Vertex kullanıyordum 220-230 bandında geziyordu. Sata 2'den ancak bu kadar çıkıyor. Ama yazma hızları okumaya göre çok düşük o biraz kafa karıştırıldı açıkçası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Obi-1 Kenobi kullanıcısına yanıt
    bir de bahsettiğiniz ayarları deneyip tekrar test yapayim, bakalım değerler farkettirecek mi
    gerekli ayarları yaptım. (trim, superfetch) testlerde fazla bir gelişme yok. internette araştırdığım kadarıyla bir vatandaş şöyle demiş, Ahci modunu sonradan açmak karmaşıklık yaratırmış (ben sonradan açmıştım) baştan ahci açıkken format atıp windows kurulması lazımmış. sizin bilginiz var mı bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_k -- 13 Mayıs 2014; 23:47:13 >
    Daha Fazla Göster
  • Zannetmiyorum ya ben de taktıktan sonra ayarlamıştım ACHI'yi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.