Şimdi Ara

SSD Fazla Yer Kaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bilgisayarda 120GB'lık SSD var Windows'un yüklü olduğu, tam olarak 111GB görünüyor. İçindekileri tüm klasörleri seçip baktığımda 55GB, ama Bilgisayarımdan görünen yer 34.6GB/111GB. Yani normalde 111-55=56GB falan yer olması lazım ben burada 20GB zarardayım zaten SSD'nin boyutu küçük bu 20GB nerden gidiyor anlamadım yani kendi kendine doluyor harddisk bunu önlemenin kaldırmanın veya gereksiz dosyaları silmenin bir yolu var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 11 Mart 2014; 21:24:44 >

• busterr kullanıcısına yanıt
    Windows'la üretici firmanın alan hesaplamasının tutmamasından kaynaklanır.Bu hdd'de aynıdır kapasite arttıkça bu alan büyür.250gb'lik ssd'de bu kayıp alan daha da büyür Windows'ta alan her zaman düşük çıkar.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Benim sorunum Windows'un fazla yer kaplaması veya SSD'nin az görünmesini sormuyorum. Durduk yere yer azalması nedir yani bunu anlamadım ben bilgisayara en son 4-5 ay oldu format atmayalı geçen günlerde 55-60GB boş yer varken bir gün açtım bilgisayarı baktım 35-40'a düşmüş yani birşey yüklemememe rağmen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 11 Mart 2014; 22:02:48 >
  • Virüs ihtimalini gözden geçirin yada kurmuş olduğunuz bir oyun yada program buna sebep olabilir.
  • Sanmıyorum öyle bir virüs belirtisi yok. Oyunları da D'ye kuruyorum anlaşılan formatla çözcez..
  • benim başıma şöyle bişe geldi internetten bi filim indirdim filim winrardaydı kaydet demeyip aç dedim arşivden direk masa üstüne attım ama o winrar dosyasını yinede kaydetmiş kaydettiği yolda C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Local\Temp bu yola bi bak yüksek boyutlu dosya varmı diye.
  • Muhtemelen geçici "temp" dosyaları nedeniyle şişme oluyor. Bir de windows sürekli arka planda sistem yedeğini alıyordur. Bu yedek alanı olması gerekenden büyük ayarlandıysa arka planda epey bir şişme yapar.
    Disk temzileme aracı ile sistem dosyalarını göster deyip sistem geri yükleme ve gölge kopyalar kısmını silerseniz diskteki dosya yükü epey bir azalır. Bunu silmek zararlı değil. Zaten sistemin en son çalışan hali yedekleniyor. Bilgisayarım özelliklere girip sistem koruması altında yapılandır yazan butonu tıklayın normalde burası %5 kadar olmalı. Sil yazan yerle burayı da temizleyebilirsiniz. Sistem her güncellemede program ekleme ve kaldırmada buraya yeni yedekler ekleyerek hacmi şişirir.
  • Aynı sorun bende de vardı 111 Gb görünür zaten SSD . Fakat windows 30 gb gibi bir alan kaplıyordu işletim sisteminizi söylerseniz yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goedutr -- 12 Mart 2014; 17:35:21 >
  • Goedutr kullanıcısına yanıt
    Windows 8. hibernate- off komutu ile yer acmistim hatta ama bu dedigim yer kaybi sonradan oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Powercfg -h off yap bak

• Goedutr kullanıcısına yanıt
    Onu yapmistim zaten formati ilk yaptigimda yukarida onu kastetmistim.

• busterr kullanıcısına yanıt
    O zaman servisi ara omur bey ile gorus kesin sonuc alirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.