|
Merhaba arkadaşlar şikayetim biraz uzun olacak kb. Dün yeni aldığım sandisk ssdyi laptobumda harddisk yerine yerleştirdim harddiski ise cd rom yerine taktım sonra bilgisayarda aşağıdaki gibi disk yönetiminde yeni birime çevirip biçimlemdirdim ssdyi aşağıda koyduğum fotoğraftaki gibi. Sonra usb ile ssdye format atıp hddyi biçimlendirdim boş D birimi yaptım. ![]() Formatla Windows 10nu SSDye kurduktan sonrası ise bilgisayarı ne zaman açsam şöyle hata vermeye başladı. ![]() BİOS menüsüne geldiğimde ise bir baktım ki biosta ve boot ekranında SSD yok, görünmüyor. sadece biçimlendirdiğim boş hdd görünüyor böyle ![]() ve boot ekranı da böyle yine ssd yok sadece hdd var ![]() biosun diğer kısımını da atayım. ![]() Ve anlamadığım şekilde boot ekranında biçimlendirdiğim boş hddye enterlayınca ssden başlayıp windows açılıyor pcde. Bios ayarlarında legacy modu enable yapınca yine ssd görünmüyor ama bilgisayar hata vermeden açılıyordu. neyse böyle kullanayım dedim bu sefer de 1 saat kadar sorunsuz kullandığım bilgisayar birden dondu reset açınca da açılmadı sanki anakartı yanmış gibi. Sadece klavyede ki tuş ışıkları yanıyordu ama ekran veya ses gelmiyordu pcde ben de korktum anakarta bir şey mi oldu diye laptobum ramlerini ve bios pilini söküp taktım. Ssdyi de cd rom yerine hddyi eski yerine takıp denedim laptop çalıştı ama yine böyle hata verince ssdyi tamamen söküp hddyi yeniden formatladım. Ama nasıl düzelteceğim bunu 280 lira verdiğim ssdyi bilgisayar açılırken görmüyor biosta da görünmüyor amai boot ekranında boş hddye enterlayınca giriyorum ssd de kurulu windowsa ve internette o kadar araştırma yaptım yine de çözüm bulamadım lütfen yardım edin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkolu -- 4 Mayıs 2021; 9:36:0 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler