Şimdi Ara

SSD 1000 MB/SN :)))))))))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sabit disk testlerimi sizinle paylaşmak istedim. Yeni aldığım SSD leri SATA3 üzerine RAID 0 olarak bağlayınca mükemmel bir sonuç ortaya çıktı.
    1000 MB/SN bir okuma ve 890 MB/SN yazma hızlarına kavuştum. Eski ssdmi sata3 portu kalmadığı için sata2 üzerinde test ettim. Yanlarınada
    emektar diskimi koydum :).

Çeşitli kombinasyonlar halinde test etmek isterdim ama bilgisayar kasasını kendim modifiye ettiğim için söküp takması biraz zor oluyor. Sıvı soğutma ve
    fan kombinasyonlu enteresan birşey oldu :)

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omenra -- 10 Kasım 2014; 22:53:52 >

• Maşallah ikizleriniz çok hızlı.

Uzaya çıkabiliyorlar mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Maşallah ikizleriniz çok hızlı.

Uzaya çıkabiliyorlar mı ?

:) Cıkarmıyor ama daha tıklamadan acılıyor herşey.
  • Omenra kullanıcısına yanıt
    Yaptıgınız raidin büyük dosyalarda okuma yazması gayet güzel. Ama 4k değerleri çok kötü. Hiç artış göstermemiş. Belkide raidsiz halide o değerleri verecekti. Günlük kullanımda da 4k değerleri önemlidir. Acaba yanlış yaptığınız bişeyler mi var. Ahci modu açık mı. Sata kaça baglı. Chipsetiniz nedir.
  • Depolama bölümünde konu açıyorsunuz . Sıvı soğutmadan bahsediyorsunuz. Kime ne faydası var anlamadım. Yaptığınız raid0 herkesin yaptığı birşey. Yeni birşey mi keşfettinizde burada paylaştınız. veya bir soruna çare mi buldunuz da insanları bilgilendirmek istediniz.

Yeni birşeye sahip olan çocuklar misali herkesle paylaşılacak bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MedicuS_ -- 7 Kasım 2014; 8:22:50 >
  • Biz hala 50mb/sn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doctor_bey D kullanıcısına yanıt
    İnşallah daha iyileri sizlerin olsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _MedicuS_ kullanıcısına yanıt
    :) burası bir donanım formu. Herkes kurallar cercevesinde istediğini paylaşabilir. Benim gibi bir sistem yapmak isteyipte nasıl olur acaba diye düşünenler olabilir, gerçek kullanıcıların aldığı değerleri önemseyenler olabilir.

Sıvı soğutmaya gelince resimlerdende anlayabileceğin gibi sistemimi söküp takmam baya eziyetli bir iş. Kasayı masanın içine sabitleyip giriş cıkışları masanın üstüne aldım. İsterdimki bütün sata2-sata3 kombinasyonlarını deneyip sonuçlarını size yazayım. Neden diğerlerinide yapmadın sorusuna peşin cevap vermiş oldum.

Ayrıca nasıl bir sistemde test ettiğimi göstermekte istedim. Ve gördüğün gibi öyle zengin birinin sisteminede hiç benzemiyor.

Kusura bakmada seninki biraz çekememezlik gibi olmuş.
  • 4k değerlerini internet üzerinde başkalarının yaptığı testlerde inceledim. Gördüğüm kadarı ile aldığım değerler ortalama. Büyük ihtimalle 4k değerlerini değiştiren tek şey SSD veya mekanik sürücü olması. Dikkat edersen 240 gb SSD sata2 üzerine bağlı ama yinede raid 0, sata3 ve daha kaliteli ssdler olmasına rağmen aynı 4k değerlerini almış.

Raid yapabilmek için ahci modundan çıkmak gerekiyor. Bildiğim kadari ile bütün ana kartlarda böyle. Tabi yeni ve özellikli anakartlarda bunu aşmış olabilirler.

Kullandığım anakart

ASUS Intel® Z77 çipset :
    2 x SATA 6Gb/s port(s), Gri
    4 x SATA 3Gb/s port(s), Mavi
    Raid Desteği 0, 1, 5, 10
    Intel® Smart Response Teknolojisi, Intel® Rapid Start Teknolojisi, Intel® Smart Connect Teknolojisini Destekler

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omenra -- 7 Kasım 2014; 9:28:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Yaptıgınız raidin büyük dosyalarda okuma yazması gayet güzel. Ama 4k değerleri çok kötü. Hiç artış göstermemiş. Belkide raidsiz halide o değerleri verecekti. Günlük kullanımda da 4k değerleri önemlidir. Acaba yanlış yaptığınız bişeyler mi var. Ahci modu açık mı. Sata kaça baglı. Chipsetiniz nedir.

4K değerlerini etkilemiyor raid yapmak, tek etkisi sıralı okuma yazma işte. Gereksiz bu yüzden :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet biraz öyle gibi ama illaki performans acısından farkı var. Asıl kullanım alanı mekanik diskler ve veri güvenliği acısından raid 1 yapmak.

Tabi 2 adet kapasiteleri düşük ve ucuz ssd alıp raid0 yaparak para ve performansta yarar sağlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omenra -- 7 Kasım 2014; 10:17:00 >
  • Hatırladığım kadarıyla etkilemesi lazım. Eve geçince ayrıntılı bakmak lazım.
  • Etkilemiyor hocam, hatta trimi bile devre dışı bırakıyordu da Intel RST ile yazılımsal aktif etmiş olması lazım. RAID'e doğal trim desteği yok yani daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.