Şimdi Ara

SSAA MSAA TXAA Ekran Kartını yormaya değermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az evel Metro LL oynamaktaym zorlayıcı bi sahnede fps 35 lere düştü 4xssaa ile merak ettğimden 2xssaa ya çektim fps 70 lere çıktı.
    Grafiksel olarak bir fark da göremedim bu olay ile ekran kartını yormak dışında bişrey oluyorumu?
    4x yerine 3x 2x oynamak daha mantıklı değilmi?
    Hani kasmıyor kastığından demiyorum fakat ekran kartı gereksiz yere yoruluyor gibime geliyor.

• Kişiye göre değişir. Bazı insanlar bu ayarlar açık olmadığı müddetçe full ayarda oynadığına kanaat getirmiyor. Kimisi de bunları gereksiz görüyor, orta sınıf bir ekran kartı ile akıcı bir oyun deneyimi yaşıyor.
  • onlar bildigim kadariyla kose yumusatma ayarlari. koseler daha az pixelli gorunsun diye kullaniliyor, oyun deneyimimi etkilemedigi icin ben de dusuk tutuyorum
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Cok takıntılysanız acın.Acmazsanızda en fazla ılerıdekı nesnelerde tırtıklanma gorursunuz.
  • Ultrada oynamış olmak için millet açıyor.4x ssaa yı.performans farkına değecek hiçbirşey yok.fxaa çoğu kişi için yeterli ve yüzde 2-3 performans düşürüyor.En iyisini isteyenler 2xssaa ya da 4xmsaa açabilir.4xssaa ile aradaki farkı görmek bile zor ve arada yarı yarıya fark var.
    Txaa ise nvidia nın teknolojisi bildiğim kadarıyla 2xtxaa 4xmsaa image quality verirken 2xmsaa performası istiyor.
    Onun için ideal txaa bence.
    Txaa açamayanlarda fxaa açarak çok bişey kaybetmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbald M kullanıcısına yanıt
    Metroda maalesef sadece ssaa var ama txaa nin nvidia teknolojisi olduğunu öğrenmem iyi oldu (valla da billada bilmiyorudm)
    Txaa seçeneği varken onu kullanirim artık olan oyunlarda.
    Nvidia kartım varsa nvidia teknolojisi kullanmak daha mantıklı.

• cikopelo kullanıcısına yanıt
    O kadar para vermişsiniz bırakın yorulsun ekran kartı

Gözünüzü rahatsız edecek kırılmalar görmüyorsanız 2x yapabilirsiniz hatta kapatabilirsiniz bile. Ekran boyutunun artması yumuşatma gereksiniminizi artıracağı gibi çözünürlüğünde artması bu gereksinimi azaltıcı yönde etki edecektir.

Son olarak; hani ekran kartınız kasmıyor madem o zaman bırakın da ekran kartınız hakkını versin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birsey daha sormak istiyorum
    Nvidia denetim masasinda köşe yumuşatma ile ilgili ayarlar var diyelim orada txaa secili ben oyunda ama msaa açtım bu fps düşüşüne neden olrumu?
    Bu denetim masaini olduğu gibi birakmak mi lazim yoksa her ayari kapatmak mi?

• rezes kullanıcısına yanıt
    Boş yere yormaya değermi ? Merak ettiğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Metroda maalesef sadece ssaa var ama txaa nin nvidia teknolojisi olduğunu öğrenmem iyi oldu (valla da billada bilmiyorudm)
    Txaa seçeneği varken onu kullanirim artık olan oyunlarda.
    Nvidia kartım varsa nvidia teknolojisi kullanmak daha mantıklı.

Evet txaa kullanmak daha mantıklı

Image quality de
    2x txaa=4x msaa
    4x txaa=8x msaa

Performansta
    2x txaa=2x msaa
    4x txaa=4x msaa

Ben 2xtxaa dan sonrasını çok ayırt edemiyorum.Eğer 120 hertz monitörünüz varsa 2xtxaa+yüksek fps lerde oynayın bence.

Ssaa ise fazlasıyla gereksiz bir teknoloji.Aşırı performans istiyor.

Ya bu denetim masasi nvidia.
    Ayarlari nasıl olmali ellemeimmi hic ?
    Sadece vsync kapattim gerisi aynen duruyor.
    Yani onun belli bir ayarı varmı?

• quote:

Birsey daha sormak istiyorum
    Nvidia denetim masasinda köşe yumuşatma ile ilgili ayarlar var diyelim orada txaa secili ben oyunda ama msaa açtım bu fps düşüşüne neden olrumu?
    Bu denetim masaini olduğu gibi birakmak mi lazim yoksa her ayari kapatmak mi?

Denetim masasını olduğu gibi bırakın hatta hiç bulaşmayın.Çünkü oyunda hangi aa teknolojisi varsa zaten oyun içi menüsünde gözükür.Tam desteği olamyan teknoloji ise gerekli performansa oranla gerekli görüntü kalitesini sunamaz.

Tamamdır, sadece vsync otomatikteydi onu kapattım.

• quote:

Boş yere yormaya değermi ? Merak ettiğim bu.

Ekran kartı yorulmaz merak etmeyin zaten daha düşük ayarlarda daha yüksek fps vereceği için genelde tam performans çalışır ekran kartı.
    Yüksek aa gibi ayarlarda ise sadece belleklere daha fazla yük bindiği için sadece bellek kullanım ve ihtiyacı artar.Aa ya çok takmamak lazım ama 60 fps önemli.

• Bu işler için bana ulaşman yeterli dostum,

Elhamdürillah çocukken de tetris ve atari önerileriyle mahalle de arkadaşlar arasında nam yapmıştım,

Rabbim bu günleri de gösterdi, şimdi 750 referansa ulaştık Allah'ın izniyle,

751. şanslı kişi olman çok kolay,

Verdiğim sistemin sonuçlarını alır almaz paylaşacaksın,

Ekstradan referans konumun altına biraz methiye düzersrn iyi olur,

Power'a basınca açılıyorsa tamamdır,

Elhamdürillah bugüne kadar topladığımız hiç bir sistem açılmamazlık yapmadı.

Şimdiden hayırlı olsun,

hepsi birbiriyle uyumlu, stabil, sorunsuz parçalar olacak,

Bjk__Turat
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__turat

Bu işler için bana ulaşman yeterli dostum,

Elhamdürillah çocukken de tetris ve atari önerileriyle mahalle de arkadaşlar arasında nam yapmıştım,

Rabbim bu günleri de gösterdi, şimdi 750 referansa ulaştık Allah'ın izniyle,

751. şanslı kişi olman çok kolay,

Verdiğim sistemin sonuçlarını alır almaz paylaşacaksın,

Ekstradan referans konumun altına biraz methiye düzersrn iyi olur,

Power'a basınca açılıyorsa tamamdır,

Elhamdürillah bugüne kadar topladığımız hiç bir sistem açılmamazlık yapmadı.

Şimdiden hayırlı olsun,

hepsi birbiriyle uyumlu, stabil, sorunsuz parçalar olacak,

Bjk__Turat

by nasıl bir trollemektir

• Ben de bariz farklar görmediğim için açmıyorum. Kenar yumuşatma yerine diğer görüntü kalitesi ayarlarını ve çözünürlüğü en yüksek seviyede kullanıyorum, yeterli oluyor.
  • +1
    Kişisel görüşüm bence gereksiz bir takıntı.2x ile 4x arasindaki farkı anlamak için iyice monitöre yaklaşmak lazım.Oyundan zevk almadiktan sonra akıcılık olmadıktan sonra oyunu full+full oynasan neye yarar ki.2x de akıcı oynamak varken neden takıntı yapıp en yükseğe getirirler kasarak oynarlar bunu bi türlü çözemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman hocam etme eyleme ssaa kullanilir mi hic duymamis olayim 1080p monitorde 4k renderliyorsun oyunlari ssaa asiri gereksiz ve ekran karti yoran birsey gorsellige hicbir faydasi yok yerdeki gazete parcasindaki yazilari okumaya calismadikca. Ama physx ve tessellation icin 2 ekran kartiminda erimesine raziyim.

• eğer 23" ve üzeri fhd bir monitör kullanıyorsanız bence bu ayarı kullanmak zaruri, aksi halde pixeller göze çok batıyor. daha küçük monitörlerde farkın hissedileceğini zannetmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.