Şimdi Ara

(Ss'li) Türk Milleti olarak Tembeliz -İspatlı- (Çözümler) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
10
Favori
8.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Matematiği kendin öğrenmek için bir çaba sarf etmiyorsun. Gelmişsin burada milleti teşvik ediyorsun. Adamlar daha toplama çarpmayı yanlış yapıyor. İntegral türev diferansiyel bilen sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Kısaca önce kendin yap sonra millete tavsiye et. Boş duyar kasma buralarda. Trene binip bisikletle gezip boş kitaplar okumakla bu ülke daha iyi yerlere gelmez. Gelişmiş ülkelerin özentiliğini yapmak yerine farklı bir şeyler yaparak onlardan daha hızlı ilerleme kaydedebiliriz. Aksi halde onlar ilerler siz arkadan adımlarsınız. Bmylede gider.

Herkes kendi alanını öğrenmeli... Benim alanım dinler tarihi, İbranice, Almanca, İngilizce ve Arapça öğrenmek zorunda olduğum diller... İbranice hariç diğerlerini tamamladım... Fizik veya Matematik uzmanlığı zorunluluğum yok...

Ne diye konu sahibine dalarsınız ki? Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek amacınız...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf Türkiye değil,dünya dahil, 2018 yılında hala çalışıp zengin olabileceğini sanan insanlar olması beni üzüyor.
    Alooooo dünya bambaşka bir yere geldi 80 devrimi ve rüyası ,dünyası bitiyor.Bir tiyatroda güzel yem oldunuz.Sizleri iyi uyuttular.
    Önümüzdeki 50 yılı çok merak ediyorum.
    Korkunç bir nufus,gözü açılmış milyarlarca fakir,teknolojinin gelişmesi ve iş kollarının iyice bitmesi,abovvvvv.
  • Bos adam bos konular. Her gun forumdasin. Senin ne icraatin var?

Trene bin

Bisiklet sur

Yabanci kizlarla internetten konus

Sonuc sosyal oldun,ulkeye katkin oldu. Bos birisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Boş olan tarafı neresi? Konunun veya benim... Doğrular çok mu acı geliyor?

Doğrular pek umurumda değil okumadım konunu, ilk birkaç konuda o hataya düştüm çünkü.

Dikkat çekmek için sürekli aynı içerikli konu açıyorsun, ben böyleyim ben böyleyim egosu oluyor içinde her zaman. Yoksa iyi kötü bilinçlendirici konular ona bir şey diyemem. Ama azıcık ismin çıkınca bunun üzerinden yürümeye çalışman gerçekten üzücü, içten içe büyük bir eziklik yaşadığını düşünüyorum.

Çok merak ediyorsan benim neler yaptığımı sorarsın söylerim, şimdi gelip kıskanıyorsun yerinden kalkmıyorsun diye bir şeyler yazmaman için söylüyorum bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yabancı dil sorunu olan en büyük ülkeler bence asya ülkeleridir. Bizim ülke yine iyi durumda o açıdan ama diğer maddeler gayet doğru.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Matematiği kendin öğrenmek için bir çaba sarf etmiyorsun. Gelmişsin burada milleti teşvik ediyorsun. Adamlar daha toplama çarpmayı yanlış yapıyor. İntegral türev diferansiyel bilen sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Kısaca önce kendin yap sonra millete tavsiye et. Boş duyar kasma buralarda. Trene binip bisikletle gezip boş kitaplar okumakla bu ülke daha iyi yerlere gelmez. Gelişmiş ülkelerin özentiliğini yapmak yerine farklı bir şeyler yaparak onlardan daha hızlı ilerleme kaydedebiliriz. Aksi halde onlar ilerler siz arkadan adımlarsınız. Bmylede gider.

Herkes kendi alanını öğrenmeli... Benim alanım dinler tarihi, İbranice, Almanca, İngilizce ve Arapça öğrenmek zorunda olduğum diller... İbranice hariç diğerlerini tamamladım... Fizik veya Matematik uzmanlığı zorunluluğum yok...

Ne diye konu sahibine dalarsınız ki? Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek amacınız...

Bu üzümden çok ülkeyi haklı haksız eleştirmeye giriyor. Üstelik bu mesele zorunluluk meselesi olmadığından böyle. Siz matematik fizik kimya beni ilgilendirmez diyip boşluyorsunuz. Diğeri kitap ne ya ne işime yarar diye okumuyor. Öteki araba varken çocuk gibi bisikletle mi gideyim diyor. Bazıları türkçe yeter ne yapacam yabancı dili diyor. Bu yüzden geri kalıyoruz zaten. Kimse elini taşın altına koymuyor. Devletin malını yiyen akıllı yemeyen keriz oluyor. Hal böyle olunca gelişemiyoruz. Bunların dışında nobel vs gibi ödüllerin çok bir önemi yok. Ülkeniz için bir şeyler icat etmedikten sonra bilim adamı olsanız ne yazar nobel alsanız ne yazar. Ülkeye gereken tek şey mucitlerdir. Mucitlerde boş kitaplar okumakla dil bilmekle kendini matematiğe fiziğe adamakla bisiklet sürmekle çıkmaz. Mucitin en büyük ve tek yardımcısı hayal gücüdür. Bu da türkler de yok. Türkler tembel değil. Hayal gücü olmadıktan sonra zehir gibi zeki olsanız ne yazar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

İngilizce geliştirmek için önerdiğiniz şeyler nedir hocam biraz daha bilgi verirmisiniz

Özel mesajdan gönderdim, tebrik ederim gelişime açıklığınızdan dolayı.

Banada atar mısınız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: SpaceX Engineer

quote:

quote:

İngilizce geliştirmek için önerdiğiniz şeyler nedir hocam biraz daha bilgi verirmisiniz

Fabrikadayım, mesaj linkler içerdiği için dönünce atayım.

Gelişime açıklığınızdan dolayı, mesajı doğru anladığınız için tebrik ve teşekkür ederim.

• Bir kısır döngü içindeyiz, buhran da... ilk adım, kurallar ve tasarruf olacak! yoksa bu şekilde hayat bizi tüketecek, bitirmeyecek.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Gelişime açıklığınızdan dolayı, mesajı doğru anladığınız için tebrik ve teşekkür ederim.

Asıl ben teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Asıl ben teşekkür ederim

Rica ederim, gönderdim... Gecikme için kusura bakmayın.

• Matematik nasıl sonlarda olabiliyor acaba? Avrupada en zor matematik bizde ve eminim matematiğe en çok çalışan öğrenci kitleside bizdedir. Fransa vs Türkiye'den önde gözüküyorsa kesinlikle yalan. Bir çok kuzenim ve akrabam Avrupa'da, Almanya ve Finlandiya dışında matematiği zor olan hiçbir ülke yok Avrupa'da. Türkiye o 0-30 daki ülkelerin çoğunu tokatlar. Birkere Romanya listede 0-30 aralığında, sizce yalan değil mi? Türkiye'den önde olması imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1146

Matematik nasıl sonlarda olabiliyor acaba? Avrupada en zor matematik bizde ve eminim matematiğe en çok çalışan öğrenci kitleside bizdedir. Fransa vs Türkiye'den önde gözüküyorsa kesinlikle yalan. Bir çok kuzenim ve akrabam Avrupa'da, Almanya ve Finlandiya dışında matematiği zor olan hiçbir ülke yok Avrupa'da. Türkiye o 0-30 daki ülkelerin çoğunu tokatlar. Birkere Romanya listede 0-30 aralığında, sizce yalan değil mi? Türkiye'den önde olması imkansız.

Diğer bir sonuç...

Bizim Matematik ezber matematik... Kağıt üstünde sadece...

• 1- Sistemler
    2- Sisteme bağlı olarak yanlış seçimler
    3- Seçimlere bağlı olarak çalışma isteğinin olmayışı, tembellik
    4- Tembelliğin sonucu başarısızlık
    Bütün bunların düzeltilmesi için ilk olarak sisteme el atılmalı. Daha sonra herkes aynanın karşısına geçip kendine bakmalı.
    Tabi sistemlerin bozuk oluşu senin hiçbir şey başaramayacağın anlamına da gelmiyor. Çok çalışırsan açığı kapatabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Komplo teorisi gibi olmasın ama her türlü tohumu İsrail'den alıyoruz, bence bir şey yapıyorlar.

Komplo teorisi değil bizzat hükümetin işi. Mesela HES bahanesiyle Türkiye'deki irili ufaklı bir sürü akarsunun kullanım hakkı amerikalı ve israilli firmalara verildi. Millet zannediyoki bunlar hakikatten HES için yapılıyor alakası yok. Adamlar suyun kullanım hakkını 49 yıllığına satın alıyorlar çünkü barajı yapan adama o suyun kullanım hakkını da vermek zorundasın sonuçta sen o suyu bir yerinden keser barajı yaparsın, başkası gelir daha üst kısımdan keser başka bir baraj kurar. Böyle bir şey olamayacağı için kullanım hakkını da alıyorlar yani 20 yıl sonra falan içme suyu sıkıntısı baş gösterdiğinde bu adamlar bizim suyumuzu bize satacaklar çünkü bu akarsuların kaynağından dolum yapma hakkı yok kimsenin. Bu hak HES projesi sahibinin.

Suyumuzu bile satan bir iktidar var ortada. son khk lar ile kar eden devlet kurumlarının da özelleştirilebilmesinin önü açıldı. Afrin'e girildiğinden beri bir sürü şeker fabrikası özelleştirildi. Kafası hamasetten başka bişeye basmayan, her Allah diyenin, her vatan millet sakarya diyenin peşinden giden bir milletin sonu budur. Aptallık suç olmasa da hayat çok şiddetli bir şekilde cezalandırır. Sadece tarım ile tüm cari açığı kapatabilecek potansiyele sahip bir ülke tohum ithal ederken o ülkenin halkı bunun hesabını iktidara sormaktan acizse, hatta destekliyorsa başına gelen her şeyi hak ediyordur.

Bu ülke bir cumhuriyet devrimi gördü ama bu devrim çok yüzeysel kaldı. Gericiliğin, yobazlığın kaynakları kurutuldu, güç ellerinden alındı belki ama yüz yılda düşünce tarzı değişmedi çünkü kültür devrimi gerçekleşmedi. Matbaanın Osmanlı tarafından 300 yıl sonra kabul edilmesine neden olan zihniyet ölmedi sadece uyudu. Şu an uyanıyor. Yeniden Osmanlı hayalleri kuran, padişahını seçmeye hazırlanan bir Türkiye var. Çünkü 1000 yılda bir milletin kültürüne, özüne işlemiş bir dogmayı öyle kolay kolay yıkamazsınız. Fesi çıkar şapkayı taktılar belki ama altındaki değişmedi. Atatürk elinden geleni yaptı çok kısa sürede çok büyük işler başardı hakikatten ama hayata veda eder etmez karanlık hortladı. Bunun böyle olacağını çok iyi bildiği için zaten orduya cumhuriyeti koruma görevi verdi ve şu an ülkenin cumhurbaşkanı Atatürk'e küfür eden, suratına bile tükürmeye değmeyecek bir adamı hastanede ziyaret ediyor ve bu cumhurbaşkanı halk tarafından seviliyor her şey çok açık. Ülke özüne dönüyor.

• Hocam son derece haklısınız. Ben Alanya'da yasıyorum burası turistik bir bölge ve buraya yazın gelen turistler genelde bisiklet sürüyorlar sabahin 6 7 sinde olaja gidiyorlar basketbol oynuyorlar yürüyüş yapıyorlar otellerinin balkonlarinda kitap okuyorlar. Herkes bunlari yapsak ne olcak sanki gelişcez falan diyorlar ama adanlar bunları yaptiğı için gelişmiş bir toplum seviyesinde gelmişler ve adamlar rahatça tatile gidebiliyorlar refah seviyeleride iyi. Bence suçu birazda kendimizde aramalıyız günübirlik yaşıyan bir toplumuz

• Sorun 10 un cevabı: Mesleki eğitime önem vermeyip her tarafa üniversite açmak.

Bunun yan problemide malesef sosyal düzenle alakalı 2 nesil önce köylü olan bir herif kendini ustadan işçiden üstün falan görüyor.

Olum benim dedelerimde köylü lan Allahın köyünden gelmişler İstanbul'a ama ben onlar gibi değilim çünkü salak değilim görüyorum yurtdışında nasıl yaşıyorlar ne yapıyorlar kafa yapıları nasıl diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 21 Şubat 2018; 23:41:34 >
  • quote:

quote:

Matematik nasıl sonlarda olabiliyor acaba? Avrupada en zor matematik bizde ve eminim matematiğe en çok çalışan öğrenci kitleside bizdedir. Fransa vs Türkiye'den önde gözüküyorsa kesinlikle yalan. Bir çok kuzenim ve akrabam Avrupa'da, Almanya ve Finlandiya dışında matematiği zor olan hiçbir ülke yok Avrupa'da. Türkiye o 0-30 daki ülkelerin çoğunu tokatlar. Birkere Romanya listede 0-30 aralığında, sizce yalan değil mi? Türkiye'den önde olması imkansız.

Diğer bir sonuç...

Bizim Matematik ezber matematik... Kağıt üstünde sadece...

Bu ezber olayında haklısın bir örnek vercem ben bir ot yetiştirmek istedim ama mantığıyla anlamam için önce bitkiler nasıl çoğalır bunu öğrenmek istedim youtube'a önce Türkçe yazdım karşıma direk kpss videosu çıktı. Neyse dedim izliyim baktım papağan gibi aynı şeyleri ezberleyip tekrarlıyorlar kapattım neyin neden olduğunu anlamıyorsun. İngilizce yazdım karşıma ne çıktı ? Benim gibi sırf öğrenmek için merak edip öğrenmek isteyenlerle dolu bir sürü video çıktı açtım bir tanesini adam 5 yaşında çocuğa anlatır gibi mantığıyla anlatıyor adamlar.

Bunu tüm konulara uyarlayın hiç şaşmaz Türkçe birşey öğrenilmiyor internet üzerinden ya da ben aptalım bilemiyorum artık.

• quote:

Keşke bizde de daha kolay olsa. Zor konuları müfredata koymak marifet değil. Son yıllarda matris, determinant gibi bazı konular çıkartıldı müfredattan. Umarım çıkartılmaya devam eder. MEB aklını başına alırsa müfredatı hafifletmeye devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 22 Şubat 2018; 0:7:9 >

• Malvolorne kullanıcısına yanıt
    hocam biraz daha açar mısın son cümlelerini?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.