Şimdi Ara

(Ss'li) Dünya Türkiye'ye Hayran (İspatlı) Biz Bize Düşman (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
8
Favori
31.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Theologist

Diyarbakır’a gelince L.A dan farkının olmadığını görürsünüz..

Almanya Ve Hollanda şehirlerine fazlasıyla rakip...

İnanmazsanız gelip görün... son bir kaç yıl gelişimi beni şok etti... İstanbul Ankara çok yavan kalıyor Diyarbakır’ın modern ve tarihi yüzü yanında,
    Almanya Ve Hollanda şehirlerine ya kardeşim seversin edersin orası ayrıda, biraz ufakdan uçun be.ot çekip başlık açmayın ya.millete burada 2 yıldır zırva anlatıyorsun,türk insanına teorik değil pratik lazım.laf anlatarak hiçbir iş yaptıramazsın.istediğin kadar oku et lisan bil,kimsenin umurunda bile değil.2 yıldır konu üretecek kadar akıl sahibiysen çıkarsın gençlere dönük bir proje yaparsın gerekli yerlere sunarsın,yada bir haraket baslatırsın internet üzerinden, lafla peynir gemisi malesef yürümüyor türkiye’de.pratikle değil uygulamaya geçerek anlat bu dediklerini samimi isen.bana hiç çamur atma senin gibi bir derdim yok.herşey devletin yarattığı imkanlar çevresinde şekilleniyor.en azından yüzde 70’i böyle. 75-80 ‘lerde mühendislik okuyan adamla suanki mühendislik okuyan adamı durumu bir mi? aldığın eğitim bir mi? bu gençlerin okumaya ihtiyacı var sen burda yok su geldi,siz yatıyorsunuz malsınız tembelsiniz diyerek birşeyyaptıramazsın.şovmen olduğunu düşünüyorum.sana kendimi asla anlatmayacağım tabiiki.laf salatası yapma daha cok. gelip brkadaşımda var deme gerçekden samimi gelmiyorsun.samimi isen dediklerimi yaparsın.en büyük destekcinde ben olurum.türkiyede birisine bok atarak o adamı değiştiremeyeceğin siyasettede görüldügü gibi apaçık ortada !! .gençleri internete telefona karıya kıza boş işlere iten sebepleri gel buraya aç tartış,direk tembellik diyip bok atıp kaçma. eğer iyi bir sistemimiz olsa düzenli birikimli,üstüne koyan avrupa gibi iyi ögrenci yetiştirebilirdik.boş konuşma artık benden sana tavsiye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 19 Temmuz 2018; 2:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: YalamaYapanVida

Hocam kusra bakmayın ama konunuzun amacı sanki türk gençlerine bir eleştiriden daha çok yaptığınız aktivitelerin resimlerini bizle paylaşmak ve bizi bundan haberdar etmek gibi duruyor. Tabiki bunları yapabilirsiniz sonuçta burası bir forum ama başlığı mesela bu yaz yaptığım aktiviteler, organize ettiğim aktiviteler gibi bir şey yaparsanız insanların ön yargısını kırabilirsiniz.

Yaptığım aktiviteleri referans olarak sunuyorum aksi halde "Önce kendine bak" boş konuşma diye cevap yazacaklar... Başkasından referans versem yine aynı şekilde sen nesin diye suçlamalar gelecek... Kısaca yukarı aşağı sakal bıyık meselesi...

Bu tarz konuları iki yıldır sürekli farklı içeriklerle açıyorum zaten...

Size yaptığım aktiviteyi haber vermemin bana ne gibi bir etkisi olabilir ki?

Burada amacım dikkat çekici başlıkla bir mesaj ulaştırmak, doğrudan dolaysız olanı söylemek de bunu sağlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk321

Burası instagram mı

İnstagram da böyle yazılar, mesajlar mı oluyor? Resimler sadece inandırıcı olsun diye, referans ve kanıtlayıcı nitelikte...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tal.

Almanya Ve Hollanda şehirlerine ya kardeşim seversin edersin orası ayrıda, biraz ufakdan uçun be.ot çekip başlık açmayın ya.millete burada 2 yıldır zırva anlatıyorsun,türk insanına teorik değil pratik lazım.laf anlatarak hiçbir iş yaptıramazsın.istediğin kadar oku et lisan bil,kimsenin umurunda bile değil.2 yıldır konu üretecek kadar akıl sahibiysen çıkarsın gençlere dönük bir proje yaparsın gerekli yerlere sunarsın,yada bir haraket baslatırsın internet üzerinden, lafla peynir gemisi malesef yürümüyor türkiye’de.pratikle değil uygulamaya geçerek anlat bu dediklerini samimi isen.bana hiç çamur atma senin gibi bir derdim yok.herşey devletin yarattığı imkanlar çevresinde şekilleniyor.en azından yüzde 70’i böyle. 75-80 ‘lerde mühendislik okuyan adamla suanki mühendislik okuyan adamı durumu bir mi? aldığın eğitim bir mi? bu gençlerin okumaya ihtiyacı var sen burda yok su geldi,siz yatıyorsunuz malsınız tembelsiniz diyerek birşeyyaptıramazsın.şovmen olduğunu düşünüyorum.sana kendimi asla anlatmayacağım tabiiki.laf salatası yapma daha cok. gelip brkadaşımda var deme gerçekden samimi gelmiyorsun.samimi isen dediklerimi yaparsın.en büyük destekcinde ben olurum.türkiyede birisine bok atarak o adamı değiştiremeyeceğin siyasettede görüldügü gibi apaçık ortada !! .gençleri internete telefona karıya kıza boş işlere iten sebepleri gel buraya aç tartış,direk tembellik diyip bok atıp kaçma. eğer iyi bir sistemimiz olsa düzenli birikimli,üstüne koyan avrupa gibi iyi ögrenci yetiştirebilirdik.boş konuşma artık benden sana tavsiye..

Boş laf mı? O resimdeki insanlar sence nasıl bir araya geliyor?

Zırva diyorsun, icraate geç diyorsun da peki sence ne yapıyorum o insanlarla? Forumda bile kaç insan bir araya geldik, haberin var mı? Bu konuları başbakan bile okuyordu bunun da farkında mısın?

Teorik değil pratik hayatta aktifiz zaten, bisiklet yolları uzaydan inmedi, hepsi bir çabanın sonucu...

Projelerden konu açmaya fırsat olmuyor zaten! Okumak dediğin diploma sahibi olmak demek değil! Mühendislerimizin içi boş, bilgisiyar kullanmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi dolu ortalık!

Sorun devlet değil, bireylerin tembelliği...

Öğrencimiz tembel, öğretmenimiz tembel, insanımız tembel... İstersen Japonya'da okut insanımızı bu tembellikle hiç birşey fark etmiyor, bak Almanya'da doğup büyüyen gençlerimize kaçı üniversitelere giriyor, istatistik çıkarsan ağlarsın çünkü o kadar Almanya'da yaşadım sadece üç kişi o da teorik bölüm okuyan Türk'le karşılaştım....

Ama sana ilk tavsiyem düzgün içerikli bir mesaj yaz, mesajın çok irite edici ve iğrenç kelimeler içeriyor, seviyesiz.

• Kardeş senin işin gücün yok mu?

Dünyaya kattığın herhangi bir şey yok mu mesela?

Geziyorsun ve insanları eleştiriyorsun.

• İdo Tatlıses ve Manuş Babanın çiftleşmesinden ortaya çıkmışsın gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

tamamda, senin yaptığın bütün bu aktiviteler bireysel, kendini eğlendirmek için yaptığın şeyler. ülkenin kıymetiyle, tembelliği ile ne alakası var?

Yaptığım aktiviteler bireysel mi? Emin misin? Orada grupları görmüyor musun? Her aktivite ortalama 50 kişi ile yapılıyor... Nasıl bireysel oluyormuş

Aktivitelerde toplantılarda kültür ve tarih konuşuluyor...

Gezilerde ise doğa ve zenginlikler keşfediliyor...

Sosyal Medya'da beğeni kasılma amacıyla yapılmıyor ki tembellik olsun...

Tembel dememin sebebi okumuyor oluşumuz, farkında olmuyor oluşumuz... Çünkü biz dünyanın en çok sosyal medya kullanan, en çok televizyon izleyen, en çok oyun oynayan, en az kitap okuyan milletiyiz....

Bunun sonuçlarını hayatın her alanında görüyoruz...

Alıntıları Göster
    Üstat iyi güzel diyorsun da senin yaptığın aktiviteler, ya kendine zaman ve bütçe ayırabilme lüksün olduğu için yada işin bu olduğu için. Bütçe dediğim şey yani bu aktiviteler belki çok pahalı değiller ancak bir tencereyi bile kaynatamayacak durumda olan çoğunluk için yine de lüks.

Klişe olarak algılanmasın ama geçim derdi ile uğraşan, ay sonunu nasıl getireceğini veya nasıl iş bulacağını bilemeyen, okulu bitirdiği halde ataması yapılmayan veya buna benzer bir çok sorunla her gün yüzleşen insanların dediklerini fark etmesi çok zor.

Senin içinde olduğun aktiviteler ve buna katılan yabancı misafirlerin yukarıda saydığım dertlerle yüzleşmek zorunda olmayan ve senin yaptığın türden güzel detaylara vakit ayırabilen insanlar..

Kısacası memleket çok güzel şüphe yok ancak ülkem insanının o güzellikleri keşfetmekten önce başka mücadeleleri başka öncelikleri var. Bunları elde edemediği, bu mücadeleleri kazanamadığı sürece de bu ülkenin güzelliklerine inandırmak yada görmelerini sağlamak çok zor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Kardeş senin işin gücün yok mu?

Dünyaya kattığın herhangi bir şey yok mu mesela?

Geziyorsun ve insanları eleştiriyorsun.

Bu konuyu işteyken açtım, hala çalışıyorum... İş bu gibi aktivitelere engel değil...

Koltukta oturup göbek büyütmenin kimseye faydası yok.

Dünya'ya kattığım birşeyler yoksa o kadar insan neden toplanıyor?

Turistleri ağırlamak, onlara kültürü, tarihi tanıtmak, kendi gençlerimizi birlikte bilinçlendirmeye çalışmak, spor yapmak, dağcılık ve bisiklet ile topluma doğrudan dokunmak, bisikletin şehirleşmedeki katkısını ortaya koymak....

Bunları sen sosyal medyada beğeni kasmak veya bilgisayarda oyun oynamak ile bir mi tutuyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

Üstat iyi güzel diyorsun da senin yaptığın aktiviteler, ya kendine zaman ve bütçe ayırabilme lüksün olduğu için yada işin bu olduğu için. Bütçe dediğim şey yani bu aktiviteler belki çok pahalı değiller ancak bir tencereyi bile kaynatamayacak durumda olan çoğunluk için yine de lüks.

Klişe olarak algılanmasın ama geçim derdi ile uğraşan, ay sonunu nasıl getireceğini veya nasıl iş bulacağını bilemeyen, okulu bitirdiği halde ataması yapılmayan veya buna benzer bir çok sorunla her gün yüzleşen insanların dediklerini fark etmesi çok zor.

Senin içinde olduğun aktiviteler ve buna katılan yabancı misafirlerin yukarıda saydığım dertlerle yüzleşmek zorunda olmayan ve senin yaptığın türden güzel detaylara vakit ayırabilen insanlar..

Kısacası memleket çok güzel şüphe yok ancak ülkem insanının o güzellikleri keşfetmekten önce başka mücadeleleri başka öncelikleri var. Bunları elde edemediği, bu mücadeleleri kazanamadığı sürece de bu ülkenin güzelliklerine inandırmak yada görmelerini sağlamak çok zor..

Kesinlikle hayır, yaptığım tüm aktiviteler eğlenmekten çok, kazanmak ve kazandırmak amaçlı...

Yanıldığın bir çok nokta var, ekibe katılanların içinde atanamayan mühendis de var, tamamen işsiz olan da var...

Evde oturup kara kara düşüneceğine bulduğu bisikletle hem kendini hem çevresini değiştirmeye çalışan, topluma dolaylı değil doğrudan katkı vermeye çalışanlar da var...

Evde yiyeceği yemeği yanına alıp gelip paylaşanlar da var...

İşsiz insan evde oturunca eline ne geçer ki? Dağda, kanyonda, doğada yiyecek bulması evde yiyecek beklemesinden çok daha mantıklı değil mi?

Bisikletle şehir içinde ulaşım tamamen ücretsiz, dolmuşa otobüse metroya para vermesine bile gerek yok... Bunun maddi durumla kesinlikle ilgisi yok.... Tembel olduğumuzu göz ardı edemezsiniz...

İşsizlik de tembellikten kaynaklanıyor, sistemden değil...

• Theologist kullanıcısına yanıt
    https://odatv.com/organik-hosaf-ile-dalga-gecmeden-once-durup-bir-dusunun-0908171200_m.html Siz de herkes gibi kulaktan dolma bilgilerle organik hoşaf zaaaxxxddd moduna giriyorsanız hiç başka konulara girmeyin bence, fazla gezmeyin okuyun biraz. Gezme meselesine gelince biz de gezip dinlenmek doğayı keşfetmek istiyoruz ama maalesef ülkemizdeki iş hayatı batılı dostlarınızınki gibi tospembe değil, ya gerçek manada işsiz olacaksın ya da kabarık bir banka hesabın.

• Halkimiz buralardan habersiz demissin ama resme bakarsan haberi olmus, hatta kirletmis bile.

Hocam bırakın bu geyikleri. 2 ağaç görünce ülkemiz cennet demeyin. Ülkede güzel şeylerde var ama kötü şeyler daha fazla. Insanlar aptal değil. Turkiyede çok bir numara olmadığı için gelmiyorlar.

(Ss'li) Dünya Türkiye'ye Hayran (İspatlı) Biz Bize Düşman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

https://odatv.com/organik-hosaf-ile-dalga-gecmeden-once-durup-bir-dusunun-0908171200_m.html Siz de herkes gibi kulaktan dolma bilgilerle organik hoşaf zaaaxxxddd moduna giriyorsanız hiç başka konulara girmeyin bence, fazla gezmeyin okuyun biraz. Gezme meselesine gelince biz de gezip dinlenmek doğayı keşfetmek istiyoruz ama maalesef ülkemizdeki iş hayatı batılı dostlarınızınki gibi tospembe değil, ya gerçek manada işsiz olacaksın ya da kabarık bir banka hesabın.

Tübitak'tan defalarca red yiyince aynı projeyi Almanya'dan hibeli şekilde kabul ettirince kusura bakmayın birebir tecrübeden kaynaklı kaale almamam normal.

Ankara Hayvanat bahçesi müdürünün Tübitak'ın başına getirilmesi zaten işin en güzel özeti...

İş hayatı diye mazeret uydurmaya gerek yok...

Gruba katılanların içinde,

Muhasebeci hafta sonları bile çalışan

İcra müdür yardımcısı

Doktor

İnşaat Mühendisi

Özel Sektörde hemşire

Öğretmen

Sanayi'de işçi

Esnaf

vb onlarca insan var...

Sadece Diyarbakır grubumuzda değil, Ankara- İstanbul grubunda da, Asker'den tut Polise, İşçiye kadar her kesimden insan var....

Ama tembelliğe bahane mi yok?

Ağır iş yükü ve yoğunluğundan bahseden bir toplum nedense Dünyanın en çok televizyon izleyen, en çok sosyal medya kullanan toplumu çıkıyor, üstüne en çok oyun oynayan en az kitap okuyan toplumu....

Tembelliğe mazaret mi yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: spacemonkey

Halkimiz buralardan habersiz demissin ama resme bakarsan haberi olmus, hatta kirletmis bile.

Hocam bırakın bu geyikleri. 2 ağaç görünce ülkemiz cennet demeyin. Ülkede güzel şeylerde var ama kötü şeyler daha fazla. Insanlar aptal değil. Turkiyede çok bir numara olmadığı için gelmiyorlar.

Az ilerideki köyden atılan çöp o!

Cahil halk pikniğe gidip ortalığı batırmak konusunda oldukça uzman!

Evde çöp dururken balkondan atıp sokağını pisleten bir zihniyetten bahsediyoruz...

Halk iyi demedim, ülke cennet dedim, değerini bilmiyoruz diye ısrarla anlatıyorum....

Genç yaşlı yediden yetmişe hepimiz ağır sorunluyuz! Aptal olmayan etrafını yaşadığı yeri kirletir mi?

Ülke hep güze ama kötü şeyler TEMBEL halk ve düşüncesiz insanlardan kaynaklı!

O yüzden biz bize düşmanız

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Tübitak kurumunun müdürünün liyakat sahibi olmadığından dem vururken aynı kurumun verdiği kararın doğru olduğunu ima ediyorsunuz ve bence bu bir çelişkidir. Ben daha kargo almak için işyerinden izin alamazken aracımı 2 aydır servise götüremezken evet haklısınız tembeliz, tv de 10 dakika haber bülteni izleyebildiğimiz için tembeliz, tasarruf için 10 kuruşun hesabını yaparken tembeliz evet haklısın.

• Konuyu açan üyenin turbo gibi garip bir tavrı var. Turbo yine iyi. bu arkadaş sosyal vs olucam diye kasıyor resmen.sonra da foruma gelip bak gördünüz mü modunda...

Nadiren karşılaşılan olayları sanki genelde öyleymiş gibi yansıtma huyu var.Ben 2006dan beri yurtdışındayım. Dile kolay. Ülkeler değiştirdim bu süreçte ve her milletten insanlarla karşılaştım. Tabi türkiyeyi sevenler var ama türk ve türkiyeye karşı genel düşünce tabi ki olumsuz. Ülkemizdeki insanların yabancı biri gördüğünde pişmiş kelle gibi sırıtması ve heycana kapılması da ezikliğinden dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

Tübitak kurumunun müdürünün liyakat sahibi olmadığından dem vururken aynı kurumun verdiği kararın doğru olduğunu ima ediyorsunuz ve bence bu bir çelişkidir. Ben daha kargo almak için işyerinden izin alamazken aracımı 2 aydır servise götüremezken evet haklısınız tembeliz, tv de 10 dakika haber bülteni izleyebildiğimiz için tembeliz, tasarruf için 10 kuruşun hesabını yaparken tembeliz evet haklısın.

Kurumun verdiği kararın doğruluğundan bahseden kim acaba? Okuduğunuzu doğru anladığınızdan emin misiniz?

Bakın bakalım ne kadar tembeliz, ne kadar çalışkanız...

Sebebi basit ne aile okuyor, ne öğretmenler, ne siyasiler, ne eşler ne çocuklar...

Mesela Türkiye'de okul müdürlerinin zamanlarını nasıl geçirdiğine dair yapılmış üniversite araştırma sonuçları... Müdür böyleyse öğretmen ve öğrenciden ne beklenir ki?

Tembellik bu kadar yüksek olduğu için öğrenciler hayatlarından memnun değil.

Kaynaklar:

https://gaiadergi.com/turkiye-egitim-kalitesinde-unicef-listesinde-sonuncu/

https://www.huffingtonpost.com.au/2017/06/16/australia-is-falling-behind-when-it-comes-to-quality-education_a_22350684/

dergipark.gov.tr/download/article-file/393920

Dünya sonuncusuyuz!

Çalışmayanların oyuna ayırdığı oranı siz düşünün artık... Çalışanlar bile bu haldeyse gerisini düşünmek kabus, ülkemizde çalışma saati yüksek diye bir bahane üretemeyiz yoksa nasıl bu kadar oyuna vakit ayırabilir çalışanlar... Kitap okuma, spor, yabancı dil, bilim gibi alanlarda dünya sonlarında olmamıza şaşmamalı...

Kaynak devletin haber ajansı tarafından teyitli uluslar arası araştırma şirketleri...https://aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiyede-calisanlarin-yuzde-95i-mobil-oyun-oynuyor/1098815

Şimdi Oyunları savunanlar çıkmasın lütfen çünkü üretim ve tüketim oranları ortada... Çalışıyorum diye geçinenlerimizin ortaya koyduğu somut ilerleme yok çünkü çalışma olayı pek yok...

Gelişmiş ülkelerde MOBİL cihaz kullanım oranları üretimleri ve gelişmişlikleri arttıkça düşmektedir... Japonya ve Almanya telefonu en az kullanan ülke...

Kaynak:https://wearesocial.com/sg/blog/2017/01/digital-in-2017-global-overview

Gençleri en boş dolaşan ülkeyiz... Buna NEET deniliyor...

"For this reason, a more relevant statistic is the so-called NEET rate, an acronym devoted to those in the 15–24 population who are not in education, employment, or training. "

Kaynak:https://voxeu.org/article/europe-no-country-young-people

Her sorunun altında uygulanabilir çözüm önerileri listelendi. Amaç kötülemek değil sorunları tespit edip düzeltmeye çalışmak... Konu içinde mesajlarınızla lütfen sorunların ve çözümlerin sıralamasını siz de yapıp uygulamaya geçmek için yapılacakları sıralayınız. Uygun çözümler ilk mesaja fikir sahibi ile birlikte eklenecektir.

Tabi yine konuya itiraz edemeyip konu sahibine saldıracak düzeysiz mesajlar gelecektir, eminim... Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, doğru söyleyeni dokuz köyden kovmak, meyve veren ağacı taşlamak bizim en büyük özelliğimiz MİLLET olarak!

//////////

Sorun 1

Matematik ve Bilim

Türkiye 103. sıra ile sonlarda

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/education/world-education-rankings/

Çözüm

Matematik ve Bilim alanında çok uzaklara gitmenize gerek yok, en iyi üniversitelerin derslerine canlı olarak katılabilirsiniz, ücretsiz olarak…

https://www.coursera.org/
    2000+ courses from schools like Stanford and Yale - no application required. Build career skills in data science, computer science, business, and more.

//////////

Sorun 2

Dünya’da yıllara göre Bisiklet kullanım artışı, bisiklet kullanımı dünya nüfusundan daha hızlı artıyor.

Bisiklet kullanım haritası, gelişmiş ülkelerin olduğu yerde daha fazla kullanılıyor, gelişmişlikle bisiklet kullanımı doğru orantılı...

Bisiklet günlük hayatta daha aktif olmanızı sağlar, beyin gelişimini hızlandırır, denge mekanizması gelişir, doğru kararlar vermenizi sağlar.

Kaynak:
    https://peopleforbikes.org/blog/this-global-bike-count-has-been-rising-five-times-faster-than-population-growth/

Çözüm

Şehir içi kısa mesafeleri bisikletle gitmeliyiz, kask ve güvenlik ekipmanları ile uygun yerlerde bisiklet kullanmalıyız. Araçlardan uzak durmalıyız bu hem ekonomik olarak hem de sağlık olarak sorunlara yol açmaktadır.

//////////

Sorun 3

Yabancı dil bilmeme sorunu

Türkiye en düşük bilme seviyesinde

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/miscellaneous/levels-english-proficiency-around-world/

Çözüm:

1) Dünya genelinde dil öğrenimi Dynamic Immersion yöntemi ile hız kazandı yıllardan bu yana… Tekniğin detayını lütfen özel mesaj atınız, edinmenizi sağlayacağım.

2) Couchsurfing, Warmshower gibi benzeri pratik yöntemleri de mevcut birebir hayatın içinden.

//////////

Sorun 4

Güvenlik olarak Türkiye maalesef en sorunlu ülkelerden.

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/miscellaneous/worlds-safest-least-safe-countries/

Çözüm: Eğitim en öncelikli çözümdür, beni eğiten hocalarım olmasaydı bir Diyarbakırlı olarak yanlış yönlendirilip terörist olabilirdim, veya siz dhkp-c'li olup yine terörist olabilirdiniz mesela...

//////////

Sorun 5

İnternet özgürlüğü

https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/miscellaneous/freedom-on-the-net/

Çözüm eğitimli ve doğru düşünebilen, doğru kararlar alabilen yöneticilerin başa gelmesi, bu da diğer sorunların çözülmesi ile mümkün. Bunun çözümü doğrudan halkın kendini düzeltmesi.

//////////

Sorun 6

Modern Kölelikte Türkiye Dünya 15.si

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/social-issues/modern-slavery-scourge-world/

Çözüm: Toplum olarak Sosyal Medya, Diziler, Yarışmalar ve Futbol izlemeye ve konuşmaya ayrılan zamanı azaltmak. Böylece daha faydalı işlere zaman ayrılabilir. Çoğunluk çalışırsa herkese yetecek üretim yapılır, az kişinin sırtındaki çok çalışma yükü azalır.

//////////

Sorun 7

Nobel Fizik ödülünde başarımız 0

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/miscellaneous/countries-won-nobel-prize-physics/

Çözüm Sosyal medyaya, televizyona ve oyunlara ayrılan zamanı azaltmak, kitap okumak ve araştırmaya hevesli olmak.

//////////

Sorun 8

Sinema salonları konusunda dünyanın önde gelen ülkesiyiz… Televizyon izleme konusunda da durum böyle maalesef.

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/entertainment/get-know-nation-movie-screens/

Çözüm Hobiler edinmek, sosyalleşmek ve spor yapmak, faydasız işlere ayrılan zamanı kısaltır.

//////////

Sorun 9

Araştırma ve Geliştirmeye ayrılan mili gelir miktarı Türkiye sonlarda %0.5 ‘ini ayırıyor.

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/technology/countries-spend-gdp-research-development/
    https://data.worldbank.org/indicator/GB.XPD.RSDV.GD.ZS?view=map&year=2014

Çözüm: Zamanını büyük çoğunluğunu televizyon, sosyal medya ve gereksiz işlere ayırıp bir yerlere gelmiş yöneticilerin yerine kendini yetiştirmiş, kitap okumuş, araştırma ve geliştirmenin öneminin bilincinde olan yöneticilerin başa gelmesi. Bunlar da ancak toplumun değişmesi ile mümkün.

//////////

Sorun 10

Çalışma saatleri olarak Türkiye, Çok olmasının sebebi az kişinin çalışmak zorunda kalması, az kişi çok kişinin ihtiyacını gidermek için çok çalışmak zorunda kalıyor. 82 Milyonun sadece 13 Milyonu sigortalı olarak çalışıyor.

Kaynak:https://www.mapsofworld.com/headlinesworld/business/countries-longest-working-hours/

Çözüm Boş zaman harcayan insanların sayısının azalması, faydalı işler yapmanın öneminin farkına varmak

En Önemli Sorunlardan biri Kitap Okumama

Türkiye'de ihtiyaç sıralamasında 235. Sırada yer alıyor Kitap

82 Milyonluk ülkede kişi başına düşen kitap sayısı 8.... Bu aynı nüfusa sahip Almanya'da 87 kitap olarak görülüyor.

Türk insanı günde sadece 1 dakika ayırıyor kitaba bu diğer ülkelerde 15 dakika ve üzeri...

Okuma alışkanlığında dünyada 86. Sıradayız.

Türk halkının %39'u hiç ama hiç kitap okumuyor, okumamış.

Kaynak

Bonus: Sigara içme konusunda lider ülkeyiz... Üstelik bu kadar pahalıyken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 19 Temmuz 2018; 9:25:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

Konuyu açan üyenin turbo gibi garip bir tavrı var. Turbo yine iyi. bu arkadaş sosyal vs olucam diye kasıyor resmen.sonra da foruma gelip bak gördünüz mü modunda...

Nadiren karşılaşılan olayları sanki genelde öyleymiş gibi yansıtma huyu var.Ben 2006dan beri yurtdışındayım. Dile kolay. Ülkeler değiştirdim bu süreçte ve her milletten insanlarla karşılaştım. Tabi türkiyeyi sevenler var ama türk ve türkiyeye karşı genel düşünce tabi ki olumsuz. Ülkemizdeki insanların yabancı biri gördüğünde pişmiş kelle gibi sırıtması ve heycana kapılması da ezikliğinden dolayı.

Üstteki mesaja bak...

Boş mu dolu mu, ne yapmaya çalışıyorum grafiklerle ortada...

Kendimden örnek vermesem konuşmaya hakkım sorgulanıyor, kendimden örnek versem ego kasıyor gibi sanılıyor, kısaca size hiç bir şekilde birşey anlatmaya çalışmak mümkün değil!

Nadiren karşılaşılan olay falan yok, bilimsel istatistikler ortada...

Türkiye'ye karşı olumsuzluğun sebebi insanımızın KALİTESİZLİĞİ... Sonuçlar ortada... İtirazınızı kişisel saldırı ile dile getirmeseniz daha kolay savunabilirsiniz kenidinizi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

tamamda, senin yaptığın bütün bu aktiviteler bireysel, kendini eğlendirmek için yaptığın şeyler. ülkenin kıymetiyle, tembelliği ile ne alakası var?

Yaptığım aktiviteler bireysel mi? Emin misin? Orada grupları görmüyor musun? Her aktivite ortalama 50 kişi ile yapılıyor... Nasıl bireysel oluyormuş

Aktivitelerde toplantılarda kültür ve tarih konuşuluyor...

Gezilerde ise doğa ve zenginlikler keşfediliyor...

Sosyal Medya'da beğeni kasılma amacıyla yapılmıyor ki tembellik olsun...

Tembel dememin sebebi okumuyor oluşumuz, farkında olmuyor oluşumuz... Çünkü biz dünyanın en çok sosyal medya kullanan, en çok televizyon izleyen, en çok oyun oynayan, en az kitap okuyan milletiyiz....

Bunun sonuçlarını hayatın her alanında görüyoruz...

Alıntıları Göster
    En cok oyun oynayan millet oldugumuzu sanmiyorum. Cunku oyun dunyasinda bir tane kayda deger basarimiz yok. Isvecliler csde cok iyi mesela, koreliler strateji oyunlarinda, cinliler mobada falan filan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

En cok oyun oynayan millet oldugumuzu sanmiyorum. Cunku oyun dunyasinda bir tane kayda deger basarimiz yok. Isvecliler csde cok iyi mesela, koreliler strateji oyunlarinda, cinliler mobada falan filan.

En iyi oyun oynayan milletiz demedim, en çok oyun oynayan milletiz dedim ki grafikleri ve istatistikleri yukarıda kaynakları ile verildi.

• Bizde dusmanlik olmaz siyasi dusmanlik olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.