Şimdi Ara

SS le Fotoğrafı karıştıranlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: incinerator

quote:

Orjinalden alıntı: @li behr@m

Forumda kavram karmaşası yaşanıyor. Ve bence bunu böyle kabullenmek gerek artık. SS bi efsane oldu artık değiştirilmesi çok zor.

Buna kavram kargaşası değil başka bir şey(adını siz koyun). Ki bu kişilerin Screen Shot'ın ne anlama geldiğini bilmediğinden adım gibi de eminim. Çünkü yine konu dışı bölümünde "kedimin resimleri (ss var)" başlıklı bir konu var. Başlığa bakılırsa arkadaş kedisini monitörünün içine sokmuş sonra da print screen tuşuyla screen shot almış. Helal olsun
    İşte biz Türk toplumu olarak anlamını bilmediğimiz kelimeleri kullanıp, sonra böyle komik duruma düşmeye bayılıyoruz. Ne diyeyim, Allah ıslah etsin.

bizde biliyoruz '' ss isterük '' ne demek olduğunu sadece esprisine diyoruz....bunu anlayamamış olman esas komik olan şey

• ss = görüntü
    fotoğraf = görüntü

Ayrıca isteyen istediğini yazar sizi ne ilgilendiriyor
  • başta aha sonunda biri dayanamayıp patladı dedim de.. bende screenshot diye biliyordum, o yüzden bu kullanım bana da yanlış geliyordu. ama dodi anında kapak atmış. snapshot'un da kısaltması ss olabilir doğru bi kullanımmış yani.

Orjinalden alıntı: medeor

başta aha sonunda biri dayanamayıp patladı dedim de.. bende screenshot diye biliyordum, o yüzden bu kullanım bana da yanlış geliyordu. ama dodi anında kapak atmış. snapshot'un da kısaltması ss olabilir doğru bi kullanımmış yani.

snapshotun kısaltması kesinlikle değildir öyle bi kullanımı ve kısaltması yoktur
  • yanlış kullanım yparak görüntü kirliliği oluşturuyosun; ayrıca bugün ss ile fotğrafı karıştıran yarın kimbilir neleri karıştırır....

Orjinalden alıntı: cemturk

quote:

Orjinalden alıntı: incinerator

quote:

Orjinalden alıntı: @li behr@m

Forumda kavram karmaşası yaşanıyor. Ve bence bunu böyle kabullenmek gerek artık. SS bi efsane oldu artık değiştirilmesi çok zor.

Buna kavram kargaşası değil başka bir şey(adını siz koyun). Ki bu kişilerin Screen Shot'ın ne anlama geldiğini bilmediğinden adım gibi de eminim. Çünkü yine konu dışı bölümünde "kedimin resimleri (ss var)" başlıklı bir konu var. Başlığa bakılırsa arkadaş kedisini monitörünün içine sokmuş sonra da print screen tuşuyla screen shot almış. Helal olsun
    İşte biz Türk toplumu olarak anlamını bilmediğimiz kelimeleri kullanıp, sonra böyle komik duruma düşmeye bayılıyoruz. Ne diyeyim, Allah ıslah etsin.

bizde biliyoruz '' ss isterük '' ne demek olduğunu sadece esprisine diyoruz....bunu anlayamamış olman esas komik olan şey

Benim lafım "ss isterüüük" tarzı laflara değil ki onun şaka olduğunu herkes anlar. Yukarıda açıklamasını yaptım, daha açık olarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: teknolog

quote:

başta aha sonunda biri dayanamayıp patladı dedim de.. bende screenshot diye biliyordum, o yüzden bu kullanım bana da yanlış geliyordu. ama dodi anında kapak atmış. snapshot'un da kısaltması ss olabilir doğru bi kullanımmış yani.

snapshotun kısaltması kesinlikle değildir öyle bi kullanımı ve kısaltması yoktur

demek istediğim birçok kişi tarafından screenshot olarak bilinebilir ama bu snapshotun kısaltması olarak kullanılamayacağı anlamına gelmez. sonuçta isteyen istediği gibi kısaltabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 8 Ağustos 2008; 1:31:34 >

• Hadi bir beyin fırtınası yapıp fotoğrfaf için kullanımı kolay bir terim bulalım. Şuna ne dersiniz.

ft

quote:

quote:

demek istediğim birçok kişi tarafından screenshot olarak bilinebilir ama bu snapshotun kısaltması olarak kullanılamayacağı anlamına gelmez. sonuçta isteyen istediği gibi kısaltabilir.

dediğin çok saçma bunun internet dilindeki kalıplaşmış kullanımı budur ekşisözlüktende bakabilirsisn

• quote:

dediğin çok saçma bunun internet dilindeki kalıplaşmış kullanımı budur ekşisözlüktende bakabilirsisn

sence bunlar nasıl bir süreçte kalıplaşıyor, bir anda mı? kullanan insanlar çoğalarak elbette. peki sence private message e pm demeye başlayan kimselere bunun yanlış olduğunu, pm'in açılımının post meridiem olduğunu ve bunun kalıplaşmış olduğunu, kısacası private message için bu kısaltmayı kullanmamalarının doğru olduğunu söylemek ne kadar mantıklı olurdu?

quote:

sence bunlar nasıl bir süreçte kalıplaşıyor, bir anda mı? kullanan insanlar çoğalarak elbette. peki sence private message e pm demeye başlayan kimselere bunun yanlış olduğunu, pm'in açılımının post meridiem olduğunu ve bunun kalıplaşmış olduğunu, kısacası private message için bu kısaltmayı kullanmamalarının doğru olduğunu söylemek ne kadar mantıklı olurdu?

Aa bak ben pm yi personal message diye tahmin ediyordum. Teşekkürler.

• sanane ss de derim fotoda derim ikisinin arasındaki farkı çok ii biliyorum... ama ben ss kullanmak istiyorum.. oldu mu canım

AŞK, Hayattan alınan en anlamlı intikamdır....
  • F

şimdi dağılın bakim
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.