Şimdi Ara

★ Squad [ANA KONU] ★ (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.302
Cevap
18
Favori
49.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neyse rwenzori bey saçma sapan bir olay yüzünden birbirimizi kırmaya gerek yok.ben biraz sert çıkıştım kusura bakmayın huyum bu.gereksiz işlere gerek yok.iyi geceler.
  • Plan-B kullanıcısına yanıt
    Grafik ayarlarında alt kısımda kapalı açık olan yerler var orda lens flare ve bloom açık kalsın
  • thiler kullanıcısına yanıt
    Subat sonunda gelecek guncelleme de optimizasyon olacagini dusunmuyorum, sadece yeni icerikler gelecek..performans ile ilgili problem yasayan arkadaslar sistemlerini

Cpu

Gpu

Ram

Olarak yazabilirler ise ayarlar konusunda yardimci olmaya calisirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Togisan hocamın verdiği ayarlar ile oyunum 45 fps seviyelerine kadar yükseldi yine az ama idare ediyor. Eski ayarlarda oyun puslu gibi filandı, düşmanı görmek zordu, şimdi netleşti herşey. Oyundan biraz daha keyif almaya başladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç soru, aslında oyun hakkında temel bilgiler ilk mesaja eklense faydalı olur.

Squad liderinin harita üzerinde işaretledigi pek çok komut var, bunların ne anlama geldiğini nasıl, nereden öğrenebiliriz.

Bu arada iyi medic nasıl oynamalı, misal adam ateş alan yerde düşmüş, bu adama yardım etmemek lazım dimi, bir kaç kez denedim, kendim de öldüm.

Ve düşmanın beni vurabilecegi mesafe nedir, hangi mesafede güvende olurum, malum nişan almak, öldürmek uzak mesafede oldukça zor, (benim için yakında da zor, önümdeki adamı vuramiyorum bazen, o beni vuruyor) dürbün olsa bile veya ben hangi mesafedeki adama ateş etmeliyim, mesafe belirtmek zor gerçi. Dun gördüğüm uzaktaki düşmana ateş ettim baktım vurulmuyor ateşi kestim.

Son olarak yabancı bir squad oynayabilmek için liderin verebileceği temel komutları yazabilir misiniz?

• Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Ben nereden bulacağını bilmiyorum ama aklıma gelenler konusunda sana kısa bilgiler verebilirim.

Squad lideri;

Kırmızı Sembolleri düşman birlik ve araç pozisyonlarını anlatmak için kullanılır.

En çok kullanılanları;
    Kamyon sembolleri; taşıma veya lojistik olarak ayrılır (lojistik kamyon sembolu üzerinde kasasında diagonal çizgiler vardır)
    Zırhlı piyade taşıma veya technical denilen kamyonların pozisyonları da haritada işaretlenir.
    Düşman piyade, otomatik hafif makinalı, nişancı , antitank pozisyonları kırmızı olarak işaretlenir.
    Düşman FOBları kırmızı olarak işaretlenir

Yeşil semboller squadın yapacağı aksiyonları yönetmek için kullanılır.

Örneğin, takımına gidecekleri noktayı yeşil ok ile gösterirsin, yada fob atılacak noktayı kürek sembolü ile işaretlersin..
    Göz ile muhtemel veya atış aldığın dikkatin verilmesi gereken noktaları işaretlersin.

Tüm bu bilgiler açılış ekranında da özet olarak verilir, yüklenirken printscreen alabilirsin..

İyi Medic olmak, her düşen adama koşmak demek değildir..Medic oyundaki en önemli rollerden biridir ve bence oynaması oldukça zevkli ve zor olan bir roldür..Medic'in başarısı oynadığı takım ile de ilgilidir aslında, medic eğer bir kişiyi kaldırmaya gitti ise bu konudan squad liderinin mutlaka haberi olmalıdır..Çünkü MEdic, düşen bir arkadaşını kadırırken çok savunmasızdır ve korunması gerekir, çoğu zaman 2. bir kişinin koruma sağlaması önemlidir..Koruma sağlanamadığı durumlarda ve açık olan bölgelerde sis atarak yardımcı olmak önemlidir..Sis kaldırılacak arkadaşın bir miktar önüne atılmalıdır..Genelde kill alan rakipler, eğer sniper değil ve uygun bir noktaya yatıp beklemiyorlarsa kill'den emin olmak için vurdukları kişiye yaklaşmaya çalışırlar, medic düşen kişiye hızla gitmek yerine önce bu tehlikelerin ve atışın nereden geldiğini öğrenmelidir, özellikle açık alanlarda..Onun için gözlem yapmak, takım arkadaşınıza sormak - düşen veya yakında olan - , ses kasmak çok önemlidir. Tehlike takım veya medic tarafından bertaraf edildikten sonra iyileştirme yapılması çok daha faydalı olacaktır. Dolayısı ile iyi bir medic tüm takım ile sürekli konuşur..Oyunda medic için önemli bir diğer rolde takımı oyun gidişatı ile ilgili bilgilendirmektir, medic harita da tüm yaralı kendi ve diğer takım arkadaşlrının yerlerini görür, dolayısı ile kendi squadınızın üzerinde olmadığı noktalar veya bayrakların durumu hakkında kendi squadını da tahmnini olarak bilgilendirir..Onun için harıtayı da çok sık kullanır..Bunu canlı bir örnek ile anlatmaya çalışır isek, genelde ilk bayrakların alınması için ilk bayrağa tüm takım yerine bir kişi gönderilir..(bence iyi rakipler karşısında ve küçük haritalarda çok büyük bir hatadır) Eğer bu kişi sizin squadta değil ise, ilk bayrak rakip tarafından rushlanır ise ve bu kişi düşer ise medic bunu görüp çok rahat ilk bayrağın düşman tarafından alındığını tahmin edip kendi squadını uyarabilir..
    Yani iyi bir medic olmak uzun bir oyun tecrübesi de gerektirir..Genelde kimse medic olmak istemediği için squad liderlerinin medic seçmesi de büyük bir yanlıştır..Çünkü medic olarak belirlenen kişi oyunda yeni ve hiç bir şey bilmiyor ise genelde ölmekten başka birşey yapmaz..
    Bu bilgilerden ötürü yabancı squadlarda medic oynayacak kişinin orta ve üzeri düzeyde bir yabancı dil konuşma kabiliyetinin olması gerekir..Diğer rollerde, yabancı diliniz olmasa dahi yön bilgisi ve numaraları söylemek ,düşmanın yönünü belirtmek yeterli olacaktır..

Mesafe konusunda gelecek olursak, bu kişinin oyun tecrübesine ve yeteneğine bağlı bir nokta..
    Genelde oyunda 500 metreden ötesi red dot veya ironside bir silah ile çok zor tespit edilebilir..(nerdeyse nokta kadar)
    Bu noktayı vurabilmek için merminin bir miktar düşeceğıni de hesaba katıp silahın arpacığını hedefin daha üzerinde bir noktaya getirmek gerekecektir. Benim tecrübeme göre ironside bir silah ile uzak mesafeyi vurmak reddot silahtan (Amerikan M4 te kullanılıyor) daha kolaydır..Red dot uzak mesafede düşmanın üzerini kapattığından görmek ve atışı ayarlamak daha zor.)
    Yani uzak mesafe için ACOG , AK optic veya ironside almalısın..Mesafe için ise haritayı açıp haritadaki, düşman pozisyonunun kaç bölüntü ötede olduğunu tahmin ederek, bölüntü ebadınıda harita en ve boyundan hesaplayarak bilebilirisin ama bunu çok uzak mesafede ve rahat olduğun anda yapabilirisin, yoksa orta ve yakın mesafelerden atış yapıp atışının nereye düştüğünü izleyip düzeltme yapıp deneme yanılma yolu ile rakibi vurmak daha kolay ve hızlı olacaktır.

Yabancı dilin yok ise yabancı squadlar ile birlikte oynayamayacağın 2 rol var, medic ve squad lideri..Kesinlikle oynayamazsın..deneme bile, çok tepki alırsın..
    Diğer roller için , yönler ve ingilizce rakamları okumak..düşman konumun söyleyecek kadar, vurulduğunu ve temasta olduğunu anlatabilecek , ufak kelimeler yeterli..
    Ama ingilizce bilgin yok ise zaten yabancılar ile oynama, konuştuklarını anlamakta önemli, yoksa oyundan hiç bir şey anlamazsın ve zevk almazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 13 Şubat 2017; 12:9:4 >

• togi1975 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, dediklerinize dikkat edeceğim.

USA 'nın medic' ini sevdim, sanırım red dot vardı üzerinde.
    Ben genelde reddot sevmediğim için tüm sınıftaki silahlara ironside seçeneği gelirse onu tercih edeceğim..
    Özellikle rus, insurgent ve milislerde medic oynamayı daha çok tercih ediyorum bu yüzden..
    Yeni çıkan ryzen işlemler bu ölüyü diriltirse hiç şaşırmam cinebench R15 sonuçlarına göre performansları iyi duruyor..
    Bakalım oyun denemeleri ve testleri ne gösterecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 23 Şubat 2017; 15:7:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: togi1975

Subat sonunda gelecek guncelleme de optimizasyon olacagini dusunmuyorum, sadece yeni icerikler gelecek..performans ile ilgili problem yasayan arkadaslar sistemlerini

Cpu

Gpu

Ram

Olarak yazabilirler ise ayarlar konusunda yardimci olmaya calisirim..

hani hocam güncelleme nerede kaldı bu güncelleme hani.steamı her açtığımda güncelleme yapıyor ama squad diye heyecanlanıp baktığımda başka oyun oluyor yeter artık.canıma tak etti bu amatör yapımcılar.olmaz olsun böyle amatör ağır vasıta yapımcılar yeter.5 ayda bir güncelleme vermekte nedir.

• ResulMert kullanıcısına yanıt
    Güncellemenin ne zaman geleceğini bende bilmiyorum...Şubat sonuna yaklaştık fakat henüz açıklanan birşey yok..
    Umarım en kısa zamanda çıkarırlar, dediğin gibi bu güncelleme bir hayli gecikti, en son güncelleme Ekim başında idi..Normalde hedefleri 2 - 3 ayda bir ana sürüm çıkarmak, 1 aylık bir sarkma var, onuda aralık ortası - ocak ortası arasında geliştiricilerin tatiline bağlayabiliriz.
    Sabırlı olmakta fayda var, çok sağlam içerikler geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

Bu oyunun seslerine ne yapmışlar yapmış ya?

Silah seslerinin gücünü azaltmışlar. Diğer oyunlardaki gibi yürüdüğünüzde çıkardığınız haşırtı huşurtu seviyesine indirmişler. Niye bütün oyunlarda böyle yapıyorlar anlamıyorum. Eskiden ateş edince işte bu diyordum. Şimdi o hissi alamıyorum.

Aylar önce böyle bir sorun bildirmiştim. Ocak ayında sorunun benim ses kartından kaynaklandığını buldum. Creative X-Fi harici ses kartı kullanıyordum, silah sesleri %50 falan kısılmış gibi geliyordu. Daha sonra iyice sapıttı. Etraftakilerin silah sesleri gümbür gümbür geliyorken benimkinin sesi boncuk tabancası gibi çıkmaya başladı. Bunun üzerine harici ses kartını iptal ettim, anakartın ses kartına geçtim. Sorun halloduydu 1-1,5 aydır sorunsuz oynuyordum, yine eskisi gibi gümbür gümbür geliyordu sesler.

Taa ki bugüne kadar 5+1 hoparlör kullanıyorum. Bugün müzik dinlerken arka hoparlörlerden ses gelmediğini anladım, 2+1 gibi çalışıyordu. Sonra biraz ses ayarlarını kurcaladım. Arka hoparlörler de çalışır hale getirdim. Oyunda test etmek için Squadı açtım, baktım silah sesleri yine %50 falan geliyor. Ses ayarlarını eskisi gibi yaptım yine düzelmedi. Nasıl iş anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 27 Şubat 2017; 17:35:34 >

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözüldüğüne sevindim, silah sesleri gayet güzel, bazen bir atış yapıyorum ve yankilanmasini bekliyorum, dağlardan ovalardan yankılanarak geri dönüyor, çok güzel.

Dün mesajı yazarken sesler bozulmuştu yine. Sonra tekrar girdim düzelmiş

Aynı bu durumdayım

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Squad 2 + 1 ses destekliyor diye biliyorum..Bu da geliştirildiği UE4 oyun motorunun hala geliştirme aşamasında olmasından kaynaklanıyor

2 tavsiyem olacak;

1. si oyun ses ayarlarından seslerin en kaliteli seviyesinde olup olmadığını kontrol edin
    2. si iyi ekipman kullanmaya çalışın, iyi derken pahalı olmayan ama gerçekten kalite açısından iyiden bahsediyorum, açıklamam gerekir ise;

Oyunu hoparlör değil kulaklık ile oynuyorum. Creative Aurvana Live kulaklık kullanıyorum, 45 usd ye amazon.us'den almıştım.. 1 yıl kadar oldu...Pozisyonel seste çok iyi olduğundan, hangi yönden ve yakın uzak atış mesafelerini çok iyi hesaplayabiliyorum. Tabi bu kulaklığa yardımcı olan bir ekipman daha var.
    Yine amazon.de den 60 Eur'a aldığım, kasa içine PCIex soketine monte edilen, Xonar DX 7.1 internal ses kartı..Bu kart özellikle Dolby ve/veya Dolby Prologic modunda yakın ve uzak seslerde çok iyi..Yanınıza bir tüfek bombası veya rpg düştüğünde koltuktan zıplıyorsunuz ve ben sesleri , %47 de kullanıyorum..Yani sesler window menüsünde %47 açık size o kadarını söyleyim..
    Gaming kulaklıklar yerine (400 - 500 tl'ye satılıyor), 35 - 40 usd ye kulaklık, yine 50 usd'ye ye alacağınız bir ses kartı ile oyun zevkinizi kat ve kat arttırabilirsiniz..Bunun yanında bu kulaklıklarda mikrofon olmadığı için direkt ses kartına bağlayacağınız bir yaka mikrofonuna ihtiyacınız olacaktır. Tavsiyelerim;

Özellikle gümrük vergisi limiti 30 usd ye indikten sonra alınabilecekler

https://www.amazon.com/JVC-Head-band-Foldable-Headphones-HA-S400-R/dp/B008F82BTM/ref=sr_1_12?s=aht&ie=UTF8&qid=1488349828&sr=1-12&keywords=headphones&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_36%3A-3000

https://www.amazon.com/Monoprice-108323-Headphone-Gold-Plated-Accessories/dp/B007SP2CO2/ref=sr_1_20?s=aht&ie=UTF8&qid=1488349828&sr=1-20&keywords=headphones&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_36%3A-3000

https://www.amazon.com/JVC-HARX500-Full-Size-Headphones-Silver/dp/B000NV0SG2/ref=sr_1_19?s=aht&ie=UTF8&qid=1488349828&sr=1-19&keywords=headphones&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_36%3A-3000

hoparlörlerin oyun esnasında aynı havayı yaratacağını düşünmüyorum açıkçası.

• arkadaş grubu olarak bu oyunu almak istiyoruz ama kafamızda bazı sorular var yardımcı olursanız makbule geçer ..

1-serverların ping durumu nasıl ?

2-oyun genel anlamda tatmin edicimi? çatışma ve savaş hissi alıyormuyuz?

3-oyun genel ilerleyişi hakkında bilgi verirseniz seviniriz(örneğin; oyuna gir bozkırda dağda dolaş savaş öl mü?)

4-oyunun kronik sorunları var mı ?

cevaplarınız önemlidir ARMA 3 den SQUAD a geçeceğiz.teşekkürler
  • deluxx kullanıcısına yanıt
    1. Pingler konusunda problem yok ozellikle alman , fransiz ve ingiliz serverlarinda 40-80 ping arasinda oyun oynarsiniz. Oyunda Türk serverlari da var ama genelde hafta ici kapali oluyorlar..yada ben denk gelmiyorum..

2. Oyunun ozelligi takim calismasi ve catisma hissini gercekten cok iyi vermesi , oyunun sesleri de oldukca iyidir.

3. Oyun daha cok öldürden ziyade daha zor öl oyunu bana kalirsa, oyunda kafaniza isabet eden 1 kursun veya max 2-3 kursun ile ölürsünüz. Özellikle medic ve takim liderinin cok önemli yer tuttugu bir oyun ...Medic sizi dustugunuzde 1 sefere mahsus kaldirabilir ama ikincisinde tekrar dogmaniz gerekir. Squad lideri olmadanda oyunun devamliligi olmaz cunku squad liderinin takim elemanlari yardimi ile atacagi spawn noktalarindan dogabilirsiniz. Yoksa herseferinde ilk baslangic noktasina gidersiniz. Yeri geldiginde aksiyonun tavan yaptigi ama genelde sakin oynanmasi gereken bir oyun diyebilirim.

4. Oyunun bence arma3 multiyi kaldirabilen sistemler icin kronik bir sorunu yok..amd islemciler -fx serisi- performans problemleri yasiyor.

Sonucta tum grup almadan once 1 arkadasiniz alip denesin. Steam iade sansiniz herzaman var. Onumuzdeki hafta sonuna kadar genis bir guncelleme paketi cikmasi bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 2 Mart 2017; 7:39:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: togi1975

1. Pingler konusunda problem yok ozellikle alman , fransiz ve ingiliz serverlarinda 40-80 ping arasinda oyun oynarsiniz. Oyunda Türk serverlari da var ama genelde hafta ici kapali oluyorlar..yada ben denk gelmiyorum..

2. Oyunun ozelligi takim calismasi ve catisma hissini gercekten cok iyi vermesi , oyunun sesleri de oldukca iyidir.

3. Oyun daha cok öldürden ziyade daha zor öl oyunu bana kalirsa, oyunda kafaniza isabet eden 1 kursun veya max 2-3 kursun ile ölürsünüz. Özellikle medic ve takim liderinin cok önemli yer tuttugu bir oyun ...Medic sizi dustugunuzde 1 sefere mahsus kaldirabilir ama ikincisinde tekrar dogmaniz gerekir. Squad lideri olmadanda oyunun devamliligi olmaz cunku squad liderinin takim elemanlari yardimi ile atacagi spawn noktalarindan dogabilirsiniz. Yoksa herseferinde ilk baslangic noktasina gidersiniz. Yeri geldiginde aksiyonun tavan yaptigi ama genelde sakin oynanmasi gereken bir oyun diyebilirim.

4. Oyunun bence arma3 multiyi kaldirabilen sistemler icin kronik bir sorunu yok..amd islemciler -fx serisi- performans problemleri yasiyor.

Sonucta tum grup almadan once 1 arkadasiniz alip denesin. Steam iade sansiniz herzaman var. Onumuzdeki hafta sonuna kadar genis bir guncelleme paketi cikmasi bekleniyor.

teşekkür ederim anlatımın için eline sağlık .

peki gelecek güncellemede neler var acaba ?

birde bu base olayı tam olarak nedir ? bana sanki gelen dalga dalga düşmanları durdurmak için kurulan yer gibi geldi yanlışım varsa düzelt lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 2 Mart 2017; 13:53:40 >

• deluxx kullanıcısına yanıt
    Base dediğim nokta oyunun başında harita da başladığınız nokta ileriye doğru kendi birliğiniz hareket ediyorsunuz.. Takımınız ile de haberleşerek ve birlikte hareket ederek bayrakları alıyorsunuz.
    Not: Bir takım, 72 ve üzeri kişili haritalarda , 4 birlikten oluşuyor ..(36 kişi)
    Birlik = Squad - 9 kişiden oluşuyor.Siz squad denilen bu birimin üyesisiniz.
    Onun haricinde atak yapılan bayrak ve defanslanan bayrağa düzenli kuvvet spawn olayını sağlamak için FOB lar kuruyorsunuz. FOB kurduğunuz bölgeyi, defans materyalleri ile kale haline de getirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.