Şimdi Ara

SQL Server to Gridview En Hızlı Veri Aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

SQL Server ile oluşturduğum databasei 1433 portundan uzak bağlantıya açtım.15 civarı client bu pc ye bağlanacak.
    İlk denemelerimde yaklaşık 20 civarı sütunu olan 5000 satırlık bir tabloyu 30 saniyede falan atıyor.Arşivdeki veriler çok daha fazla olacağı için can sıkıcı bir hal alacak.
    Bağlantımı Gridviewe dataset ile bağlayarak yapmıştım.Bugün Generic list denedim.İkisinin arasında fazla fark göremedim.

Fikri olan var mı?Böyle bir uygulamada nasıl bağlantı kurulabilir?

Not : Bu arada tablomda indexleme kullandım.

• Dataset degil data reader dene, projene gore Entity de olabilir lazy loading avantaj saglar yeri gelince.Ayrıca cachelemeyi kullan ve IIS den veri akısını httpmodul uzerinde sıkıstırıp yolla.
    Uzak bilgisayardaki sql servera direk kendi bilgisayarımdaki sql server üzerinden bağlandığımda , sorgumun execute edilmesi de 26 saniye sürüyor.Sorun csharpda değil anladığım kadarıyla.26 saniye çok uzun bir süre bence.Buna etki eden faktörler ne labilir acaba.Yaptığım sorgu select * from AnaTablo where Aktif=0 gibi bir sorgu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatly

Arkadaşlar Merhaba ,

SQL Server ile oluşturduğum databasei 1433 portundan uzak bağlantıya açtım.15 civarı client bu pc ye bağlanacak.
    İlk denemelerimde yaklaşık 20 civarı sütunu olan 5000 satırlık bir tabloyu 30 saniyede falan atıyor.Arşivdeki veriler çok daha fazla olacağı için can sıkıcı bir hal alacak.
    Bağlantımı Gridviewe dataset ile bağlayarak yapmıştım.Bugün Generic list denedim.İkisinin arasında fazla fark göremedim.

Fikri olan var mı?Böyle bir uygulamada nasıl bağlantı kurulabilir?

Not : Bu arada tablomda indexleme kullandım.

procedure ile veriyi almayi dene.bir hiz.farki.olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 30 Aralık 2012; 14:32:35 >
  • pek fark olmadı.Sorun csharp tarafında değil anladığım kadarıyla.Uzak bilgisayardaki sql'e Kendi pc'imdeki sql serverdan sorgu yaptığımda da geçen süre 22 saniye sürüyor en hızlı.Bu süreyi düşürmem lazım.İnternet bağlantısı 8 mbit dolayısıyla upload hızı düşük bununla alakası olabilirmi.Gönderilen veri büyük boyutlu olmadığı için sorun olmaz diye düşünüyorum ama.
    Aynı sorguyu kendi pc'mdeki sql serverda yaptığımda saniye bile sürmüyor.
  • Datanın boyutu buyukse tabiki gelmesi zaman alır web ortamı olsa httpmodule uzerinde gzip sıkıstırması deneyip cok kolay boyur kucukturdun ama masa ustu icin bir bilgim yok acıkcası.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.