Şimdi Ara

SQL Server(The Login Failed)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkeze,vereceğim linkte '''Cannot open database requested by the login. The login failed.Login failed for user ‘NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE'''
    hatası kodu hakkında çözüm için bir makale var.Çalıştığım şirkettekş araç takip sistemi için kullandığımız programda aynı hatayı alıyoruz sürekli olarak.teknik yardım şimdilik alamıyoruz bende google'da biraz araştırma yaptım ve bu linkteki makaleyi buldum kendim bir çözüm arıyorum fakat konu hakkında fazla bir bilgim yok.sormak istediğim
    Fix/Workaround/Solution:

Go to SQL Server >> Security >> Logins and right click on NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE and select Properties

bu dizine nerden gidiyoruz acaba?

LİNK: http://blog.sqlauthority.com/2009/08/20/sql-server-fix-error-cannot-open-database-requested-by-the-login-the-login-failed-login-failed-for-user-nt-authoritynetwork-service/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bu veritabanı, veritabanına ulaşman için server makineye geçmen gerek sonra geçerli şifre ve kullanıcı adı ile Sql server a giriş yapman lazım zaten connect olduğunda resmin aynısı karşına çıkacak
  • Hocam aynen dediğiniz gibi yaptım zaten benim kullandığım server makina.kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmaya çalışıyorum ve böyle bir hata alıyorum.şifre değişteren falan olmadı zaten bilgisayarı sadece ben kullanıyorum.dün aniden bu hatayı vermeye başladı ve dünden beri düzelmedi.durum böyle olunca diğer makinalar servera bağlanamıyor ve data aktarımı gerçekleştiremiyoruz.yardımcı olursanız sevinirim.

KUŞADASINDAYIM EĞERKİ TEKNİK DESTEK ÜCRETİYLE YAPABİLECEK OLAN VARSA BU TEKLİFLEREDE AÇIĞIZ.Baştan beri teknik destek aldığımız firmayla anlaşmazlık sonucu problem çıktı ve makina benim kucağımda kaldı bu problemle.

• Şimdi bu sql serverı nasıl kurdunuz bilmiyorum ama genel bir kullanıcı adı ve şifresi olur. Senin sql server a giriş yetkin ne admin mi ?
  • Bu arada başlat > programlar > sql server kısmında tools vardır oraya bakarmısın bi enable olan biyer varmı ?

Aklıma geldi sen windows authentication modda mı bağlanmayı deniyosun ? Eğer bunu denemediysen bu modda giriş yap daha sonra ss koyduğun resimki ayarları yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 26 Ağustos 2011; 14:13:21 >
  • Evet hocam admin olarak giriş yapıyoruz.kullanıcı adı ve şifre baştan beri aynı pc başına başka oturan yok benden başka.birşeyler yapmaya çalışıyorum ama inan en ufak bir fikrim yok ne yaptığım hakkında.google'da araştırdığım kadarıyla bir sonuca varmaya çalışıyorum.
  • windows authentication olarak giriş yapabildin mi orda bir seçenek daha olması lazım sql server ve windows ile bağlanma diye tam hatırlamıyorum şuan bu iki seçeneği denermisin evdeki makinde olsam tam isim veririmde şimdilik aklımda bu kadar kalmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  SQL Server(The Login Failed)

girip baktım hocam ayarlar bu şekilde.
  • Onlarda sorun yok tamam yukarıda anlatıklarımı yapabildin mi ? Windows Authentication seçiyosun şifre girmeden kullanıcı adına sa veya kendi kullanıcı adını yazıyosun ikisinide denersin haber bekliyorum.

Sen local olarak mı bağlanıyosun sql server a dikkat et o kısım değişmiş olmasın...Bağlanırken windows authentication seçili değilse local secili olmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 26 Ağustos 2011; 14:24:50 >
  • Hocam dediğin herşeyi yaptım Windows Authentication olarak giriş yaptım sorunsuz bağlandı.ondan sonra verdiğim linkteki adımları takip edip hepsini yaptım açıp kapattım ama ilk screenshotta verdiğim hatayı veriyor ayrıca program içinde '''Cannot open database requested by the login. The login failed.Login failed for user �NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE'''
    hatasını vermeye devam ediyor.başka bir sıkıntı var heralde bu olayda..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.