Şimdi Ara

SQL Kümülatif Toplam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • select STOK_KODU,STHAR_GCMIK,STHAR_GCKOD, case when STHAR_GCKOD='C' then 0-STHAR_GCMIK else 0 end as ÇIKIŞ, case when STHAR_GCKOD='G' then STHAR_GCMIK else 0 end as GİRİŞ from TBLSTHAR where stok_kodu like '152%' order by STHAR_TARIH

SQL Kümülatif Toplam

Ekran görüntüsündeki gibi bir toplama işlemi yaptırmak istiyorum. Sanırım bunun için stored procedure kullanmam gerekiyor. Çok uğraştım fakat ortaya birşey çıkaramadım henüz. Yardımlarınızı bekliyorum acilen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vüvüzela -- 8 Ekim 2012; 10:01:06 >

• up
  • Kümalatif Bir toplama yapman gerekiyor. Bunun için 2 seçenek önerebilirim
    1)http://turgaysahtiyan.com/post/SQL-Server-e28093-Sorguda-Kumulatif-Toplam-Kolonu.aspx Burdaki makaleyi inceleyebilirsin

Diğer seçenek konusunda emin değilim ancak uğraştırıcak bir yöntem. Yukarıdaki yöntemi dene işini görmezse haber et en azından fikir olarak diğer yöntemi anlatırım.
    Ayrıca Procedure yazıcaksın diye bir kaide yok normal bir query yapıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDelipoyraz -- 7 Ekim 2012; 19:26:38 >
  • sqlde bazı platformlar desteklese de türkçe karakter kullanmayın. çünkü bu gun çalışır yarın başka bir platforma taşıdıgınızda türkçe desteği bulamayıp oturup bir projenin tüm prosedürlerini baştan yazmanız veya düzenlemeniz gerekebilir. türkçe karakter kullanmamanın yegane yolu türkçe değişken kullanmamaktır. yazılım vs işlerine girdiğinizde unutmanız gereken tek şey türkçedir. unutun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HDelipoyraz

Kümalatif Bir toplama yapman gerekiyor. Bunun için 2 seçenek önerebilirim
    1)http://turgaysahtiyan.com/post/SQL-Server-e28093-Sorguda-Kumulatif-Toplam-Kolonu.aspx Burdaki makaleyi inceleyebilirsin

Diğer seçenek konusunda emin değilim ancak uğraştırıcak bir yöntem. Yukarıdaki yöntemi dene işini görmezse haber et en azından fikir olarak diğer yöntemi anlatırım.
    Ayrıca Procedure yazıcaksın diye bir kaide yok normal bir query yapıcaksın

Teşekkürler makaleyi inceledim fakat örneklerin çoğunda anlamadığım nokta 2 tablo kullanılmış olması(ya da ben öyle zannediyorum). Benim tek bir tablom var.

sales.SalesOrderHeader oh bu satırda oh dediğimiz ne kafam çok karışık belki saçma sorular soruyorum ama ufak detaylar kafamı karıştırıyor.

WITH tblCTE
    AS
    (
    select SalesOrderID,OrderDate,TotalDue
    ,ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY SalesOrderID) AS RowNumber
    from sales.SalesOrderHeader oh
    where CustomerID=676
    )
    SELECT SalesOrderID,OrderDate,TotalDue
    ,(Select SUM(t2.TotalDue) as SumX
    from tblCTE t2
    where t2.RowNumber<=t1.RowNumber
    ) as CumTotalDue
    FROM tblCTE t1

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

sqlde bazı platformlar desteklese de türkçe karakter kullanmayın. çünkü bu gun çalışır yarın başka bir platforma taşıdıgınızda türkçe desteği bulamayıp oturup bir projenin tüm prosedürlerini baştan yazmanız veya düzenlemeniz gerekebilir. türkçe karakter kullanmamanın yegane yolu türkçe değişken kullanmamaktır. yazılım vs işlerine girdiğinizde unutmanız gereken tek şey türkçedir. unutun.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim bundan sonra daha dikkatli olacağım bu konuda.
  • O zaman şöyle sorayım her Ürünün bir ID'si var ve bunların +1 olarak arttığını varsayıyorum.
    Her satırdaki Stok miktarını bir değişkene aktar(StokMiktari değişkenine) daha sonra Toplam diye bir değişken oluştur ve buna 0 değerini ata.
    Şimdi yapacağın işlem kabaca
    @Stokmiktari=Stokmiktari
    @Toplam= @Toplam+@Stokmiktari
    @Toplam değerinide her satıra yazdırman lazım.
    Daha kolay bir yolu olacağını düşünüyorum ancak ihtiyacım olmamıştı daha önce şuan sadece fikir yürüterek konuşuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel’de Yaş Hesaplama
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.