Şimdi Ara

SQL Anlamadığım Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 7 ay
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 3
  • Ortalama Mesaj Aralığı 11 gün 21 saat 48 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt (3 mesaj) rotaszkorsn (2 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (5 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Dostlar örneğin ben mysql de veritabanımı hazırladım. Buradaki kodlarımı hiç değiştirmeden mssql e yapıştırırsam çalışır mı? Sorumu daha da açmak istiyorum.


    Mesela biz atıyorum java dilini istersek Netbeanste yazalım istersek Eclipse te aynı işleri görüyor.

    Peki bu SQL için de mi böyle. Yani mssql i bir ide olarak mysql i başka bir ide olarak düşünebilir miyiz. Bunların ide olmadığını biliyorum sadece bunun üzerinden örnek veriyorum.


    Suanda ben SQL komutlarını öğrenirsem istediğim bütün veritabanlarında kullanabilir miyim?




    |
    |
  • Genel olarak benzerlik gösterse de farklılıkları bulunuyor.


  • Ne gibi mesela hocam. Syntaxı mı farklı oluyor. MySql de kullandığım kodu direk olarak MsSql de kullanamaz mıyım?

    |
    |
    rotaszkorsn kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Farklı projelerde farklı db'leri code first yaklaşımı ile kullanırken, yazılan kodlar kullanılan db'ye göre bazen ufak farklılıklar gösteriyor, oradan yola çıkarak söyledim. örnek vermek gerekirse;


    mssql =için=> .hasdefaultvaluesql("getdate()")

    sqllite =için=> .hasdefaultvaluesql("date('now')") gibi. Direkt db üzerinde bir çalışmam olmadı.


  • Çok sağolun hocam mesajınızı biraz geç gördüm. Geri dönüş yapmasaydım çok ayıp olurdu.

    |
    |
    rotaszkorsn kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.