Şimdi Ara

Spotify'dan yapay zeka müziklerine yeşil ışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spotify'dan yapay zeka müziklerine yeşil ışık
    Spotify'ın patronu Daniel Ek, verdiği bir röportajda, şirketin yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan müziği platformunda yasaklamayacağını açıkladı. Ek, yapay zeka müziğinin meşru olduğunu ancak sanatçıların izni olmadan onları taklit etmek için kullanılmaması gerektiğini söyledi; bu yılın başlarında Drake ve The Weeknd'in yapay zeka klonlarının seslerini kullanan bazı müzikler platformdan kaldırılmıştı. Ne Drake’in ne de The Weeknd’in klonlanmış seslerinin ‘Heart on My Sleeve’ şarkısında kullanıldığından haberleri yoktu. 



    Yapay zeka müziği büyüyor



    Daniel Ek, auto-tune gibi araçların müziği geliştirebildikleri için iyi olduğunu ancak sanatçıları taklit eden araçların iyi olmadığını söyledi. Spotify patronu ayrıca yapay zekanın mevcut sanatçılardan etkilenen ancak onları doğrudan taklit etmeyen müzikler yaratmak için kullanıldığı 'tartışmalı bir orta yol' tanımladı.



    ChatGPT piyasaya sürüldüğünde insanların keşfettiği ilk kullanım alanlarından biri saniyeler içinde şiir dizeleri oluşturabilmesiydi. DALL-E gibi araçlar da kullanıcıdan gelen basit bir komutla sanat eserleri oluşturabiliyor. Benzer şekilde, müzik oluşturabilen araçlar da var. Dolayısıyla Spotify'da yapay zeka müziğine izin vermek muhtemelen akıllıca bir hamle olabilir. Spotify'ın en önemli özelliği, ücretsiz olarak erişilebilen devasa bir müzik kütüphanesi barındırması. Eğer yapay zeka müziği, endüstride önemli bir niş haline gelirse, içerik oluşturucular bunu Spotify aracılığıyla sunabilecekler.



    Ayrıca Bkz.Spotify ve OpenAI arasında dev ses klonlama ortaklığı



    Daniel Ek röportajda, müzikte yapay zeka konusunun muhtemelen uzun yıllar tartışılacağını söylüyor. Bazıları yapay zekanın “duygusuz” ve otomatik olduğunu ve insan müziğiyle aynı seviyeye gelemeyeceğine inanıyor. Bazıları ise teknoloji geliştikçe bu faktörün ortadan kalkacağına inanıyor. Öte yandan an itibariyle bile yapay zeka müzikleri çoğu dinleyici için temelde ayırt edilemez bir seviyede. Sanatçıların seslerinin klonlanmasıyla oluşturulan müzikler ise yelpazeyi daha da genişletiyor. Ancak bu, ciddi bir telif hakkı sorununu da gündeme getiriyor.




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/spotify-boss-says-platform-will-allow-ai-made-music/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.