Şimdi Ara

Spor salonları hakkında bilgi edinmem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 yaşındayım vücudumu geliştirmek için salona gitmek istiyorum. Gidip gorüşmeden önce sizlerden bilgi almak istiyorum. Öncelikle;

-Yaşım uygun mu?
    -Salonda giyebilmem için nasıl ayakkabım olması lazım?
    -Oradaki aletleri kullanmayı bilmiyorum. Beni bu konuda yönlendirirler mi?
    -Bana bi program yaparlar mı?

Şuan aklıma takılan sorular bunlar. Yenileri olursa ekleme yaparım. Şimdiden bana vereceğiz bilgiler için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşın uygun.
    Bildiğimiz spor ayakkabısı giyeceksin.
    Tabi ki yardımcı olacaklar, program da yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albatross

17 yaşındayım vücudumu geliştirmek için salona gitmek istiyorum. Gidip gorüşmeden önce sizlerden bilgi almak istiyorum. Öncelikle;

-Yaşım uygun mu?

Şuan aklıma takılan sorular bunlar. Yenileri olursa ekleme yaparım. Şimdiden bana vereceğiz bilgiler için teşekkür ederim.

- Yaş uygun.
    - Spor ayakkabı ayrı > Temiz olmalı dışarıda giymemelisin.
    - Tabi.
    - İlk 1 ay canın çok sıkılabilir. Sen koşu bandında debelenirken halter kaldıranları görünce üzülüp bırakma. Benim arkadaşım 1 hafta sonra halter kaldırmaya kalktı. Hocada bırakmayınca çıktı gitti. Herşeyin zamanı var. Öncelikle bunu bilmelisin.

Ek olarak: Yanına kız gelirse sakın hava atmak için hareket yapayım deme. Herkes bunu yapmaya çalışıyor. Koşuyorsa birden aletin hızını arttırıyor. Halter kaldırıyorsa 2 katına çıkıyor v.b. Çok komik oluyor. :)

• Aga eğer yeni başladıysann... ve büyük ihtimal öğrencisin dolayısıyla en ucuz olana gideceksin ve hoca seni iplemeyecek bu durumda ilk 1 hafta kendi vücut ağırlığınla yada boş sopayla çalışş ayrıca bol bol cardio (vücut ısıtma da denilebilir) yap vücudun biraz toparlansın. 1 hafta sonra hafiften ağlırlıklara gir ama çok kasma kendini. başladığın hafta üzerinde bol bo lağrı olacak. Bu vücudunun ham olduğunu gösterir. Cardio yu ise bu ağrıları en aza indirgenmek için yapılır. Herneyse velhasıl kelam ilk 1 ay bırakmazsan bidaha bırakamazsın çok kaliteli bir spordur ama yolda kasıla kasıla yürüme (en az 1 yıl olmadan)

Benden bu kadar yazım hatası varsa affolaa.... Hayırlı geceler dilerimm...
  • Hayırlısıyla pazartesi başlıcam arkadaşlar. Yeni başlayacağım ve sağlığım açısandan hap felan almasam daha iyi olur dimi?

• quote:

Hayırlısıyla pazartesi başlıcam arkadaşlar. Yeni başlayacağım ve sağlığım açısandan hap felan almasam daha iyi olur dimi?

ilk 3 ay supplement alma
  • Kas kütlesi olup ne yapacan,dövüş sporuna başlasan daha iyi olur,bir çok kaslı olanıda yere serersin,muay thai, kick boks felan ayakları çeneyi çok sert yaparsın koduğun yerde iç kanama yaratabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardesim cok pardon ama sanirim buna benzer gordugum en az 50 konu vardir. arastir biraz. yorma insanlari
  • quote:

17 yaşındayım vücudumu geliştirmek için salona gitmek istiyorum. Gidip gorüşmeden önce sizlerden bilgi almak istiyorum. Öncelikle;

-Yaşım uygun mu?

hocam merhaba birkaç bilgide ben vereyim;her yaşta spor yapılabilir .dışarıda giymediğin temiz bir spor ayakkabı yeterli.oradaki aletleri; sen ilk defa gideceğinden (örn fitness) oradaki yetkililer sana bir program yazacaklar belli sürelerle programın değişecek aletleri kullanırken hoca sana neyin nasıl yapılacağını nasıl yapılmayacağını herşeyi ile anlatacaktır aksi takdirde olumsuz sonuçlar alınabilir.

son olarak çok önemli bir not:eğer boyun kısa ise fitness gibi spor merkezine gitmeni önermem .çünkü oradaki aletlerin çoğu ağırlık üzerine olduğundan kemiklerin enine büyüyecek ve kuvvetlenmesini sağlayacaktır uzamasını engeller bu yüzden boyda uzamayı azaltacaktır.ben gittim fitness a sana tavsiye etmem boyum kısa kaldı halter felan çalştığım için . ama çok çok önerebileceğim sporlardan 2 tanesi basketbol ve yüzme dir. yüzme sporunun çok çok artıları vardır tüm kasları çalıştırır bence gitmeden önce yüzme sporunuda düşün derim .saygılar...

• @entrika888

Hocam bu mesajı yazacağına bari konu hakkında bilgin varsa beni bilgilendirseydin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferhat00

quote:

-Yaşım uygun mu?

hocam merhaba birkaç bilgide ben vereyim;her yaşta spor yapılabilir .dışarıda giymediğin temiz bir spor ayakkabı yeterli.oradaki aletleri; sen ilk defa gideceğinden (örn fitness) oradaki yetkililer sana bir program yazacaklar belli sürelerle programın değişecek aletleri kullanırken hoca sana neyin nasıl yapılacağını nasıl yapılmayacağını herşeyi ile anlatacaktır aksi takdirde olumsuz sonuçlar alınabilir.

son olarak çok önemli bir not:eğer boyun kısa ise fitness gibi spor merkezine gitmeni önermem .çünkü oradaki aletlerin çoğu ağırlık üzerine olduğundan kemiklerin enine büyüyecek ve kuvvetlenmesini sağlayacaktır uzamasını engeller bu yüzden boyda uzamayı azaltacaktır.ben gittim fitness a sana tavsiye etmem boyum kısa kaldı halter felan çalştığım için . ama çok çok önerebileceğim sporlardan 2 tanesi basketbol ve yüzme dir. yüzme sporunun çok çok artıları vardır tüm kasları çalıştırır bence gitmeden önce yüzme sporunuda düşün derim .saygılar...

Boyum 1.75 vardır sizce başlamalı mıyım? Bir de ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ferhat00

quote:

-Yaşım uygun mu?

Boyum 1.75 vardır sizce başlamalı mıyım? Bir de ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

O size bağlı hocam 1.75 size yetiyorsa tamam ama illa uzamıcak diye bişi yok yanlış anlaşılmasın aile genetiğine de bağlı ama şöyle diyim fitnessa gittiğinde halter çalışırsan boyuna etkisi olur .İlaçlara gelince ilaç felan kullanma şahsen ben kullanmadm kullananları gördüm banada başlamamamı söylediler zzaten ; ilaçlar çabuk kas şişirme olayıdır hormon gibi bir etkisi var (tam bilmiyorum)birde şöyle birşey var mesla 1 ay 2 ay gittiniz ilaçta kullandınız snra 3. 4. 5 . ay ve sonrası fitnessı bırakmayı düüşündünüz vücudun belli bölgeleri bu çalştıgın ağırlıklara alıştıgı içn evde böyle bir imkannda olmaya bilir o yüzden kaslarda sarkma görülecektir ve bunun içn tekrar başlaman gerekecek ve zaman alıcaktır o yüzden kullanmamanı tavsiye ederim.gideceksen doğal yolla kas yap. tekrar söylüyorum yüzmeye git ve basketbola başla asla pişman olmassın fitnessda olursun

• İlaç derken supplementlerden bahsediyorsan ilk 3 aydan sonra başla. Sorun olmaz.
    @Ferhat00 bilginiz yoksa fikrinizde olmasın. Sen çalışıp kas yapıp bırakırsan hemen sönmez balon değil ki bu. Supplement alsanda almasanda sen bıraktıktan sonra çalışmadığın için ve düzenli beslenmeyeceğin için yavaş yavaş sönecek o kaslar. Ama şöyle birşey var bir daha başlamak istersen kas hafızası olduğu için çok çabuk gelişirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevoluciónTR

İlaç derken supplementlerden bahsediyorsan ilk 3 aydan sonra başla. Sorun olmaz.
    @Ferhat00 bilginiz yoksa fikrinizde olmasın. Sen çalışıp kas yapıp bırakırsan hemen sönmez balon değil ki bu. Supplement alsanda almasanda sen bıraktıktan sonra çalışmadığın için ve düzenli beslenmeyeceğin için yavaş yavaş sönecek o kaslar. Ama şöyle birşey var bir daha başlamak istersen kas hafızası olduğu için çok çabuk gelişirsin.

Asıl siz BALIKLAMA dalmayın.. arkadaş beni alıntı yaparak fikrimi almak istedi:

"Boyum 1.75 vardır sizce başlamalı mıyım? Bir de ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?"

kısaca arkadaş bana sordu bende bildiklerimi ve de pek bilgim olmadıgını belirttim umarım bu size yardımcı olmuştur.birde üslubunuza dikkat edin saygılar..

• Üslubum saygı çerçevesi içinde yapılmıştır zaten en ufak bir saygısızlığım yoktur.
  • Ağzı olan konuşuyor kardeşim bu ne . Arkadaşım sen salona git bilenden yardım al bu forumda ki kısa boylu göbekli abilerimiz bile birer Arnold olmuş bu işi yutup ezberlemişler maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevoluciónTR

Üslubum saygı çerçevesi içinde yapılmıştır zaten en ufak bir saygısızlığım yoktur.

@Ferhat00 bilginiz yoksa fikrinizde olmasın.

size yardımcı olur daha fazlasını konuşmayalım isterseniz.
  • Arkadaşlar bana aletleri tanıtabilir misiniz?

• quote:

Arkadaşlar bana aletleri tanıtabilir misiniz?

Bu kadar heyecanlı olmana gerek yok zaten gittiğinde sana yapman gereken her şeyi anlatacaklar
  • @Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bir şey

Supplement'ın hiç bir zararı yok ama ilk 3-4 ay gerekte yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 15 Nisan 2012; 10:23:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.