Şimdi Ara

Splinter Cell Asla PS 3'e Gelmeyecek (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her oyunu saygım vardır.her emeğe saygım vardır.ama bu oyun ps3 çıkmaması ps3 ün umrunda olmaz.atalarımız demiş ki "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış"
  • Çok alakasız bir kullanım oldu. Böyle popüler bir oyunun çıkmaması Sony yöneticilerinin ve PS3 kullanıcılarının birçoğunun hoşuna gitmemiştir. MGS 4 nasıl xbox360'a çıkmadı diye üzülen xbox360 kullanıcıları varsa, Splinter Cell seven ps3 kullanıcıları da vardır mutlaka.
  • tamam her oyunnun kendine göre hayran kitlesi vardır ama bir mgs gibi sanat eseri ile Splinter Cell Asla karşılaştırılamaz.
  • ve ben ps3 kullanıcısı olarak bu oyun çıksada çıkmasada oynamayacağım için pek ilgilendirmedi.ve buraya yorum yazmamdaki amaçta sadece kişisel bilgilerimi paylaşmak.unutmayın ki her insan kapasitesine göre haklıdır.
  • İşte orada zevkler ve renkler olayı devreye giriyor. Ben şahsen MGS'den hoşlanmam. Ama Knights of the Old Republic'i 10 defa oynadım. Bana göre ikincisi çok daha iyi oyundur. Başkası için Splinter Cell daha iyidir. Bu oyun sanat eseridir diye diğer oyunculara dayatma yapılması konusu bence komediden başka birşey değil.
  • haklısın zevkler ve renkler tartışılmaz ama çogu insan bir yapıtı sanat eseri olarak değerlendirirse , o standartta sanat eseri sayılır.az insan bir yapıtı sanat eseri derse o standartta güzel sayılır.kısacası örnek vermek gerkirse mgs ile Splinter Cell Asla kıyaslanamaz.eğer isterseniz buradan editörlerden rica edelim bunun oylamasını yapsınlar.ama dediğim gibi her insanın zararsız zevkine ve düşüncelerine sayğı duyarım.eğer bu yapmış olduğum yorumlarla insanlara zarar veriyorsam çok özür diler ce susarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: isis1982

her oyunu saygım vardır.her emeğe saygım vardır.ama bu oyun ps3 çıkmaması ps3 ün umrunda olmaz.atalarımız demiş ki "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış"

Senin Sony e kusmen Tavsan in daga kusmesi ile iliskilendirilebilir fakat Activision in Sony e kusmesi Tavsan dag iliskisi ile biraz abes kaciyor.
  • Yok neden zarar veresin, medeni bir biçimde konuşuyoruz sadece. Sanat eseri olmak için öncelikle zamanın testinden geçmek gerekir diye düşünüyorum. The Legenf of Zelda: Ocarina of Time gibi. 11 yıllık oyun hala efsanedir. MGS 4 benim için sıradan bir oyun, çoğunluk için sanat eseri olup olmadığı ancak uzun bir zaman periyodundan sonra anlaşılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmettombak

quote:

her oyunu saygım vardır.her emeğe saygım vardır.ama bu oyun ps3 çıkmaması ps3 ün umrunda olmaz.atalarımız demiş ki "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış"

Senin Sony e kusmen Tavsan in daga kusmesi ile iliskilendirilebilir fakat Activision in Sony e kusmesi Tavsan dag iliskisi ile biraz abes kaciyor.

haklısın benim sony e küsmem bir karıncanın dağa küsmesi gibide sayılabilir.benim burada anlatmak istediğim mikrosoft, sony e oyun yapmıyorda ne oluyor.ama konami sadece bir oyununu microsofta yapmadımı neler oluyor.(misal mgs4)aslında ps3, xbox360 yanında çok zayıf.ps3 gereksiz bir konsol aslında.çok aşırı pahalı ve kullanılamayan gereksiz çok gücü var.
    ama sony ,ps3 e yaptığı oyunlarla ,konami ,ps3 e yaptığı oyunlarla zaten ayakta.sony böyle oyun yapamasa (konami de) ben ps3 almazdım.(ki kimse bukadar para verip almazdı)alırdım xbox 360 oyunları paşa paşa oynardım. ama ps3 alma kararım işte sony nin sanat eseri oyun yapması(örnek ps2 de çıkan sanat eserleri.şimdi uzun uzun yazmak istemiyorum bilen biliyor)

• quote:

quote:

quote:

haklısın benim sony e küsmem bir karıncanın dağa küsmesi gibide sayılabilir.benim burada anlatmak istediğim mikrosoft, sony e oyun yapmıyorda ne oluyor.ama konami sadece bir oyununu microsofta yapmadımı neler oluyor.(misal mgs4)aslında ps3, xbox360 yanında çok zayıf.ps3 gereksiz bir konsol aslında.çok aşırı pahalı ve kullanılamayan gereksiz çok gücü var.
    ama sony ,ps3 e yaptığı oyunlarla ,konami ,ps3 e yaptığı oyunlarla zaten ayakta.sony böyle oyun yapamasa (konami de) ben ps3 almazdım.(ki kimse bukadar para verip almazdı)alırdım xbox 360 oyunları paşa paşa oynardım. ama ps3 alma kararım işte sony nin sanat eseri oyun yapması(örnek ps2 de çıkan sanat eserleri.şimdi uzun uzun yazmak istemiyorum bilen biliyor)

Sana bu forumda artık kimse bişi diyemez.Yaw sen tutup ps3 gereksiz bir konsoldu diyosun ya pes artık.Heralde bu konudaki en saçma ve en yersiz yorumu sen yaptın.seni tebrik etmek istiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: kassatura

quote:

quote:

quote:

Sana bu forumda artık kimse bişi diyemez.Yaw sen tutup ps3 gereksiz bir konsoldu diyosun ya pes artık.Heralde bu konudaki en saçma ve en yersiz yorumu sen yaptın.seni tebrik etmek istiyorum.

yok yine anlatamadım.ben ps3 e gereksiz demiyorum.sony nin yaptığı oyunlar olmasa,teknik olarak bukadar güçlü ve teknoloji olması gereksiz diyorum. günümüz oyunları ps3 ün sınırını zorlayamaz.anca 2012 de çıkacak oyunlar ps3 dişine göre.sadece benim anlatmak istediğim kullanamayacagım teknilojiyi aslında para vermem ama sony ps3 e yaptığı oyunlarla verdiğim paranın hakkını verdiriyor.yani sony ps3 e oyun yapmasa ps3 ün xbox360dan farkı kalmaz.ps3 ün teknoloji harikası olmabilme özelliğini ortaya çıkarabilen sadece sony ve sony nin desteklediği firmalar(konami,Square Enix,Polyphony Digital,Team ICO vb.)
    kısaca xbox 360 oyunlarının aynını ps3 oynatsa xbox 360 dan farkı olmadığı gibi gereksiz çok gücü olmazmıydı?şimdi bu demek ki xbox 360 oyunları ps3 ü ayakta tutmuyor. oyleyse ps3 devirecek sadece sony olabilir. diğerleri hikaye.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kassatura

quote:

quote:

quote:

yok yine anlatamadım.ben ps3 e gereksiz demiyorum.sony nin yaptığı oyunlar olmasa,teknik olarak bukadar güçlü ve teknoloji olması gereksiz diyorum. günümüz oyunları ps3 ün sınırını zorlayamaz.anca 2012 de çıkacak oyunlar ps3 dişine göre.sadece benim anlatmak istediğim kullanamayacagım teknilojiyi aslında para vermem ama sony ps3 e yaptığı oyunlarla verdiğim paranın hakkını verdiriyor.yani sony ps3 e oyun yapmasa ps3 ün xbox360dan farkı kalmaz.ps3 ün teknoloji harikası olmabilme özelliğini ortaya çıkarabilen sadece sony ve sony nin desteklediği firmalar(konami,Square Enix,Polyphony Digital,Team ICO vb.)
    kısaca xbox 360 oyunlarının aynını ps3 oynatsa xbox 360 dan farkı olmadığı gibi gereksiz çok gücü olmazmıydı?şimdi bu demek ki xbox 360 oyunları ps3 ü ayakta tutmuyor. oyleyse ps3 devirecek sadece sony olabilir. diğerleri hikaye.

Bu konuda sonuna kadar haklısın.Çünkü diğer oyunlar port olduğu için pek iyi değil.Ama Sony bu alete özel oyun çıkınca oyun nasıl oluyormuş herkese bunu gösteriyor.Çünkü ps3 e oyun üretilmesi için uğraşılması lazım ki bu başka firmaların pek hoşuna gitmiyor.

• quote:

Bu konuda sonuna kadar haklısın.Ps3 e oyun yapmak zor ve zahmetli bir iş olduğu için bazı oyun firmaları port yapıyolar.Haliyle oyunlar çok kötü oluyor.Ama sony bir oyun yaptırıyosa herkese oyun nasıl yapılırmış onu öğretiyor.Yapımcılar az biraz daha ps3 e özen gösterseler ps3 şu anda çok farklı yerlerde olurdu.

• pc'de oynayacağım için problem yok
  • Sony nin kullandigi islemci teknoloji harikasi olabilir ama hem Xbox in hemde Ps3 un kullandiklari ekran kartlari gunumuzun 5 yil gerisinde kaldilar. Bu yuzden kusura bakmayalim elimizdekini cok abartmadan once biraz inceleyelim. Sonucta bu urunler sadece islemcilerden olusmuyor ve bir zincir en zayif halkasi kadar gucludur. Daha basit anlatayim bu islemciler terafloplar ucunde islem yapiyorlar(tera floating point yani kayar sayi yani virgullu sayi 12345.67 gibi) super pi programinda pi sayisinin 1 milyonuncu basmagini 5 saniyede hesaplayabilirler pc ler 10 saniyede hesaplarken vb ornekler fakat ekran karti olarak teknolojinin ciddi anlamda gerisindeler. Yani 2 sene sonra bu konsollarin iclerinden isik sacip goge yukselemelerini beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettombak -- 21 Haziran 2009; 18:48:04 >
  • quote:

Sony nin kullandigi islemci teknoloji harikasi olabilir ama hem Xbox in hemde Ps3 un kullandiklari ekran kartlari gunumuzun 5 yil gerisinde kaldilar. Bu yuzden kusura bakmayalim elimizdekini cok abartmadan once biraz inceleyelim. Sonucta bu urunler sadece islemcilerden olusmuyor ve bir zincir en zayif halkasi kadar gucludur. Daha basit anlatayim bu islemciler terafloplar ucunde islem yapiyorlar(tera floating point yani kayar sayi yani virgullu sayi 12345.67 gibi) super pi programinda pi sayisinin 1 milyonuncu basmagini 5 saniyede hesaplayabilirler pc ler 10 saniyede hesaplarken vb ornekler fakat ekran karti olarak teknolojinin ciddi anlamda gerisindeler. Yani 2 sene sonra bu konsollarin iclerinden isik sacip goge yukselemelerini beklemeyin.

teşekkürler böyle bilimsel açıklamalar bekliyoruz söylediklerin tamamen doğru ekran kartı güçlü olmadığı sürece işlemcinin gücü pek fazla şeyler ifade etmiyor.

• Hadi konuyu biraz daha acayim. Simdi bu konsol islemciler Risc islemciler (Reduced instruction set computer) ve bularin iclerinde azaltilmis komut setleri var. Gunluk kullanimda kullanilmak uzere degil sadece belli basli multimedya komutlarini islemek icin uretilmis islemciler. Keza ekran kartlarinda da sadece garfik komut setleri gomulu. Ps3 de cell in de Rsx e yardim ettigini herkes biliyor. Fakat burada su sorun cikiyor karsimiza. Cpu larda direk spesifik grafik komut setleri bulunmaz bunun dogrultusunda her hangi bir grafik komutu isledikleri zaman bu komutu emule ederler. Gpu unun 1 cycle da yapacagi islemi Cpu lar 4-5 cycle da yaparlar. Bu da Cpu unu Gpu ya gore ayni islem icin 4 kat fazla guc harcamasi demektir. Merak edenler Futuremark programi ile Cpu grafik testleri ypabilirler ve Cpu larin grafik islemlerini kendi baslarina hesapladiklari zaman ne kadar zorlandiklarini gorebilir.
  • quote:

Hadi konuyu biraz daha acayim. Simdi bu konsol islemciler Risc islemciler (Reduced instruction set computer) ve bularin iclerinde azaltilmis komut setleri var. Gunluk kullanimda kullanilmak uzere degil sadece belli basli multimedya komutlarini islemek icin uretilmis islemciler. Keza ekran kartlarinda da sadece garfik komut setleri gomulu. Ps3 de cell in de Rsx e yardim ettigini herkes biliyor. Fakat burada su sorun cikiyor karsimiza. Cpu larda direk spesifik grafik komut setleri bulunmaz bunun dogrultusunda her hangi bir grafik komutu isledikleri zaman bu komutu emule ederler. Gpu unun 1 cycle da yapacagi islemi Cpu lar 4-5 cycle da yaparlar. Bu da Cpu unu Gpu ya gore ayni islem icin 4 kat fazla guc harcamasi demektir. Merak edenler Futuremark programi ile Cpu grafik testleri ypabilirler ve Cpu larin grafik islemlerini kendi baslarina hesapladiklari zaman ne kadar zorlandiklarini gorebilir.

ps2 nin grafik kartı teknolofinin çok çok gerisinde e malüm 2000 yılının teknolojisi.ama sen ps2 de shadow of clossos oynadın mı.devasa bir harita ve alabildiğine görüş açısı.ve bu harita içinde gezerken herangibi bir load yapma yok.tamam belki teknik olarak güzel açıklama yapıyorsun ama inan bana ps2 de ki donanımla shodow of clossosu kıyasladınmı pc deki ekran kartları gözümüzle gördüğümüz gerçekliliği vermeli?
    yani uzun lafın kısası elinizdeki donanımı bilirseniz ona uygun mükemmel oyun yapabilirsiniz.ps2 deki örnek:god of war.(ps2 bukadar muazzam grafik nasıl veriyor + fizik)grand turismo 4(nasıl oluyorda ps 2 gerçege yakın grafi klitesi veriyor)ıcove shadow of clossos.
    bence ps3 deki rtx işlemcili grafik kartından korkun arkadaşlar.eğer ps2 bunları yaptıysa 1.8 teraflop gücündeki rtx 2012 neler yapacak?? kendinizi sınırlamayın çünkü sony sınır tanımıyor.

• Splinter Cell ler Thief ten sonraki en iyi stealth oyunudur. Rakibi yok bence.
    Double Agent ta çok güzeldi, görsel olarak halen öyle. Online ıda çok zevkliydi. Conviction ı MGS den daha çok bekliyorum. Zaten splinter cell leride oyun olarak daha çok severim. Oynanışı MGS den daha iyi ve zengin gelir her zaman. Vede ciddi diyelim
  • oyun harika be abi gerçekten muhteşem birşey yapmışlar tebrikler ...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.