Arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler öncelikle Splash Pro ex player 1.11.0.0 sürümü kullanmaktayım sistemimde codec olarak k-lite codec ve creative elit pro ses kartı ve ona optic den bağlı z5500 kullanmaktayım.
Sorunuma gelecek olursak Splash pro ex de dts film izlerken başta hiç ses gelmiyor 4 dk sonra ses geldiğinde z5500 ekranında dts yazıyor ama ses katlana katlana takılıyor yani önce kısık a diyor sonra aa dio sonra aaa media player clasicc de iste her şey gayet güzel çalışmakta bu sorunu düzeltmek için yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Sorunun creative ses kartı ile splash arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor.Bende aynı sorunu yaşadım sonrasında deneme amaçlı onboard ses kartının optik çıkışı ile bağlanarak deneme yaptım ve sorunsuz çalıştığını gördüm.
Splash forumlarında açılmış benzer konular mevcut şimdilik çözüm yok.
Aynı sorun bende de mevcut..Xfi elite pro kullandığım htpc pcde dts packi satın almama rağmen direk gönderim yapmıyor z5500e,sesde kesilmeler gibi sorunlar oluyor yada hiç ses çıkmıyor..
Masaüstü pcde kullandığım xfi fatalıty plat. pci ex model kartta ise hiçbir sorun bulunmuyor,direk dts aktarım yapıyor bu kart..
Xfi elite pro için umarım bir çözüme kavuşur bu durum..Bu başlıktada sorunla ilgili bir gelişme olursa paylaşırız..
Şimdi benim gibi bu problemi yaşayan başka kimseler varmı diye bakarken gördüm ki bi uyuşmazlık söz konusuymuş.. Bende xfi pro usb +z5500 var.. Direk çıkışı spdif olarak seçiyorum DTS ve digital seslerde takılmalar kesilme gibi problemlerle karşı karşıyayım. Kullandığım sürüm Splash Pro & Pro EX 1.13.2 RePack Acaba ne zaman düzeltecekler bu problemi?
quote:
Orijinalden alıntı: NakkaSss
Şimdi benim gibi bu problemi yaşayan başka kimseler varmı diye bakarken gördüm ki bi uyuşmazlık söz konusuymuş.. Bende xfi pro usb +z5500 var.. Direk çıkışı spdif olarak seçiyorum DTS ve digital seslerde takılmalar kesilme gibi problemlerle karşı karşıyayım. Kullandığım sürüm Splash Pro & Pro EX 1.13.2 RePack Acaba ne zaman düzeltecekler bu problemi?
dostum splash pro ex den kaynaklı ama creative in x-fi pci girişli kartlarda yapmakta ama x-fi pci ex girişli kartlarda yapmamakta suanda zxr kullanmaktayım onda sorun yok sunu da söylemeliyim splash pro ex ses cıkısı media player classic göre daha kotu geliyor benim kuruntum mu bilemem digital cıkıslarda pek fark olmaması lazım belki onbard ses kartımın optic kullanmak zorunda kaldığım içindir o fark