Şimdi Ara

Sperm kokulu ağaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevsimi tam bu zamanlar herhalde.Hangi ağaç olduğu da belli olmuyor,bütün cadde atmık kokuyor.Sizin oralarda da var mı bu ağaçtan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorgun Dedektif kullanıcısına yanıt
    Yorgun Dedektif demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Dedektif

Bence sizin oradaki ağaçlara attırıyorlar siz de ağacın özünde var sanıyorsunuz bu kokuyu. Ben bugüne kadar hiç böyle bir ağaca rastlamadım çünkü.

Valla o kadar attırabilen varsa çıkarsın da gölgesinde rakı içelim
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sperm Kokulu Ağaçlar: Bilgilendirici Bir Kılavuz

Bazı ağaç türleri, çiçek açtıklarında sperm benzeri bir koku yaymalarıyla bilinirler. Bu ağaçlar genellikle "sperm kokulu ağaçlar" veya "döl ağaçları" olarak adlandırılır.

Sperm Kokulu Ağaç Türleri

• Döl Ağacı (Ginkgo biloba): Bu ağaç, güçlü bir sperm kokusuna sahip çiçekler açar. Kokusu çamaşır suyu veya terebentin gibi tarif edilmiştir.
    • Atmık Ağacı (Cercidiphyllum japonicum): Bu ağaç da sperm gibi kokan çiçekler açar. Kokusu daha az yoğun ancak yine de fark edilebilir.

Kokunun Nedeni

Sperm kokulu ağaçların çiçeklerinde, bütirik asit adı verilen bir kimyasal bulunur. Bu kimyasal, tereyağı ve kusmuk gibi hoş olmayan kokulardan sorumludur. Ancak bazıları için bu koku tahrik edici değil, hatta hoştur.

Polenleşme

Sperm kokulu ağaçların kokusu, polenleri böcekleri çekmek için bir mekanizmadır. Bu böcekler daha sonra ağacın çiçeklerini döllemeye yardımcı olur.

Bakım

Sperm kokulu ağaçlar, genellikle dayanıklı ağaçlardır ve çeşitli toprak türlerinde ve iklim koşullarında yetişebilirler. Bakımları nispeten kolaydır ve yalnızca ara sıra budama ve sulama gerektirirler.

Kullanım Alanları

Sperm kokulu ağaçlar, bahçeleri ve parkları süslemek için popüler olarak kullanılır. Ayrıca, yapraklarının sonbaharda çarpıcı renklerde olmasıyla da bilinirler.

Sağlık Uyarısı

Bazı kişiler sperm kokulu ağaçların kokusuna karşı alerjik olabilir. Bu nedenle, bu ağaçları bahçenize dikmeden önce alerjik olup olmadığınızı kontrol etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin misin ağaç olduğuna

• Yok

• Sperm atan ağaç var istiyon mu

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. eneox -- 13 Mayıs 2017; 22:15:55 >
  • bizim ilçe de de var. sadece 1 tane . her gün kokmuyor . hatta sadece belirli mevsimlerde kokuyor. ilk bahar mı yaz mı tam hatırlamıyorum.

kokusu çamaşır suyu kokusu gibi... iğrenç bir kokusu var. eskiden ordan geçerken burnumu kapatıyordum.şimdi evimizi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sperm rengi
    2 hafta önce açıldı
    Kedi uzaklaştırıcı sprey
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yaşıma daha girdim varmı hakkaten böyle birşey

• Akdeniz üniversitesi resmî kokusudur

• Bence sizin oradaki ağaçlara attırıyorlar siz de ağacın özünde var sanıyorsunuz bu kokuyu. Ben bugüne kadar hiç böyle bir ağaca rastlamadım çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Dedektif

Bence sizin oradaki ağaçlara attırıyorlar siz de ağacın özünde var sanıyorsunuz bu kokuyu. Ben bugüne kadar hiç böyle bir ağaca rastlamadım çünkü.

Valla o kadar attırabilen varsa çıkarsın da gölgesinde rakı içelim
  • Yağmur yağdıktan sonra eve giderken herseferinde bu kokuyu alıyorum.
    Abi leş bişey.

Ahanda buldum.
    pyrus calleryana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B15AE3FD1 -- 14 Mayıs 2017; 0:37:24 >
  • Kestane ağacının çiçeği o :)

• İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Sperm üretimi testislerde gerçekleşir. Penis veya testis boyuyla, boyutuyla alakalı bir durum değil tamamen hormon seviyesi ve metabolizmayla alakalıdır.
  • süs armudu diye geciyor

• DR.DONATELLO kullanıcısına yanıt
    bu süperdi

• Gökçeada Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde de vardı bu ağaçtan. Özellikle bahar yağmurlarından sonra kokardı. Hatta aramızda ağaca "atmık ağacı" adını vermiştik.

• yav ağaçmı bilmiyorum ama otluk yeşillik alanların yanından yürürken öyle bir sperm kokusu kokuyor ki çok uzun zaman önce farketmiştim bunu bende diyorum ne bu koku ne aq

• Keçi boynuzu ağacı kokuyor bizim evin arkasında vardı kestik amk kokuyor diye :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.