Şimdi Ara

[b]Sperm Donasyonu[/b] Sperm Donasyonu Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sperm Donasyonuhttps://www.drhit.com/sperm-donasyonu/
    Sperm Donasyonu Nedir?

    Sperm donasyonu (sperm nakli veya sperm bağışı), erkekte yeterli sayıda veya hiç spermle karşılaşılmadığı ve testislerden herhangi bir şekilde sperm elde edilemediği durumlarda veya erkeğin spremiyle hamileliğin gerçekleşmesi tıbbi bakımdan tavsiye edilmeyen zamanlarda başvurulan bir yöntemdir.

    Sperm Donasyonu nedir? İşlem nasıl yapılır?
    Tıbbi, fiziksel, etnik özelliklerinin kayıt altında alındığı, sağlıklı bağışçılardan temin edilerek özel şartlar altında muhafaza edilen sperm örneklerinin tüp bebek tedavisi kapsamında anne adayının rahminde yumurtalıklarla birleştirilmesi sonucu embriyonun oluşması ve gebeliğin sağlanmasının beklenmesidir.

    sperm donasyonu
    sperm donasyonu
    sperm donasyonusperm donasyonu
    Sperm donasyonu nda nelere dikkat edilmelidir?

    Spermler örnekleri Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, İngiltere gibi sperm bankasının bulunduğu ülkelerden alınarak, eşlere sunulmaktadır.

    Bu spermler, bağışçının bütün gerekli testleri yapılarak detaylı eğitim durumu, fiziksel, etnik ve tıbbi özellikleri kayıt altına alınarak sağlıklı fertil kişilerden alınır. Alınan bu spermlerin, özel koşullar içerisinde dondurularak muhafaza edilmesi sağlanır. Sadece Sağlık Bakanlığının özel izni ve onayı ile alınmakta olan bu spermler, uygulama esnasında kullanılabilir. Sperm Bankasına bağışta bulunan kişilere ;
    HIV ,Hepatit B ,Hepatit C,Sifilis,Klamidya,Gonore ,Karyotip (46 XY) taramalarının yapılmasının ardından, test sonuçlarında herhangi bir probleme rastlanmaması halinde, donör programına kabul edilirler.
    Sperm donasyonu yapılacak ülkenin yasalarına bağlı kalarak, bağışçıdan ekstra testlerin yaptırılması istenebilir.

    Sperm donasyonunda başarıyı etki eden faktörler nelerdir?

    Anne adaylarının yaşı,
    yumurta rezervi,
    tedaviye vermiş olduğu cevap
    başarı şansını etkileyen faktörlerin arasında yer alır. Bu işlemde de çoğul hamilelik ihtimali de bulunmaktadır.

    Anne Adayının değerlendirilmesi?
    Annenin geçmişteki sağlık problemleri incelenir. Ultrason ve muayene, ihtiyaç duyulan hormon testleri ,kan gurubu ve Rh tayini istenir. Rahim ve tüplerin değerlendirilmesi için ise, histerosalpingografi yapılır.

    Alıcı için istenen tarama testleri nelerdir?

    HIV, hepatit B ve C gibi cinsel yol ile bulaşan hastalıklar, her iki çift için de incelenir. Anne adayında yapılan vajinal kültürlerde klamidya ve gonere, kan örneklerinde rubella ve sitomegalovirus immünazasyonu incelenir.

    Sperm donasyonu nda çift için kullanılacak olan sperm, nasıl belirlenir?

    Uygun koşullar içerisinde muhafaza edilmiş, çift ile olan uyumu düzgün bir şekilde araştırılan dondurulmuş banka spermi, yumurta toplama evresinde çözdürülür. Toplanan kaliteli yumurtalara mikroenjeksiyon işlemi ile beraber, sağlanmış olan embriolar anne adayının rahmine nakil edilir.

    Sperm donasyonu işlemi ya da yaygın kullanımı ile sperm donasyonu, sperme doğal yollardan ulaşamayan kişilerin sperm bankası aracılığı ile sperm alması ve kadın bireyden alınmış olan yumurtanın bu spermler ile laboratuvar ortamında döllenmesidir.

    Sperm Donasyonu na Başvuranlar?

    sperm donasyonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdrgry -- 9 Ekim 2019; 14:56:33 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.