Şimdi Ara

SPEAKER KABLOSU YARDIM (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
3
Favori
23.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

128 ila 320 arasında dünyalar kadar fark söz konusu fakat flac ile 320 arasındaki fark bence AVR de anlaşılmaz.

Ar320 yi bende aldım süperde memnunum F/P olarak evet,
    Parlak çalıyor diye okudum yukarılarda, Gümüş karışım olduğu için biraz parlak çalması gayet normal zira benim bildiğim gümüş bu anlamda bakıra göre daha parlak çalan bir materyal ve yine bildiğim piştikten sonra ( yanılmıyorsam 100 saat ) parlaklığı normal bir seviyeye geliyor tabi bakıra göre yinede tiz detayları ve parlaklığı daha yüksek kalmak şartı ile.

Bu sebeple benim şahsi fikrimdir eğer sistemin daha parlak çalması arzulanıyor ise gümüş alaşımlı kablo tercih etmek faydalı olabilir diye düşünüyorum.

AR 320 için parlak tanımlamasını ben yaptım,bu bir eksiklik yada sorun değildir tanımlamadır.Parlaklık kimine lazım olur kimi kaçar" örnek ben kaçarım".
    Artı gümüş karışımı her kablo parlak çalacak diye bir kural yok,gümüş karışımlı olupta bazı bakır kablolardan daha az parlak olan kablolar var ama evet genellikle üst frekanslar belirgindir.

Ar320 sisteminize ve beğeninize uygunsa maksat hasıl olmuş demektir.

sn. Asefik,

ufak bir ekleme yapayım, aslında gümüş kablo parlatır diye de bir genelleme yapmak çok doğru değildir. gümüşün yanma/pişme süreci daha uzun sürdüğü için kısa sürede yapılan denemeler sonucunda gümüş daha ince gövdesiz veya parlak sonuç verebilir ancak yanmasını tamamlamış bir her gümüş kabloda bu şekilde bir durum gözlemlenmemesi gerekir diye düşünüyorum.

• Sn. kdundar kabloları pişmiş varsayıyorum,yoksa pişmemiş yemeği yemek misali olur

Aslında her gümüş içerikli kablonun,bazı bakır kablolardan daha parlak çalmadığını yazarak sizinle aynı şeyi anlatmaya çalışmıştım.Demekki becerememişim...
  • Bu testleri yapın ama sonuc degismeyecek, sonucta insan kulagının algılama yetenegi sandıgınız gibi hassas degil. Cok dar bir frekans bandında calısıyor insan kulagı. Tabi 16 Hz ile 16 kHz yada 20 Hz ile 20Khz artık neyse en saglıklı genc kulagın algıladıgı degerlerdir. Yas ilerledikce, sehir gurultusu ve strese baglı kaldıkca, kulaklıklarla muzik dinledikce bu duyma algısı gittikce zayıfllar.
    128 kbps ornekleme hissedilebilir duzeyde kayıp icerir. Gorsel olarakta ozellikle yuksek frekansların naısl kayboldugu net gorulur. Ama 192 kbps ve sonrası algılamak cok ama cok zor. Program zaten insan kulagının duyma dısındaki sesleri siliyor sonrada yine duyarak algılanabilecek ust uste bine frekanslarıda ayıklıyor. Hersey duyma sınırı dısında yapılıyor. Normal bir insansanız ve mp3 ornegi cok yapılı degilse zaten algılamamanız lazım. Ama olagan ustu duyma yeteneginiz varsa bilemem tabi :)

Sn altanpsx

Sozkonusu speaker ve power cord lar guc hattı kısımlarıdır. Ama sinyal tasıcılarda is cok degişir. Bırakın igne ucundaki titresimleri ceviren kartusu, normal bir line out sinyal bile hassastır. Bu mV buyuklugundeki cok hassas sinyaller analogtur ve kablonun speclerine, cevresel manyetik alanlara gore etkilenir. Kaset teyp kristalinde cıkan sinyal, pikap kartusundan cıkan sinyal cok cok kucuk cok duyarlı bir sinyaldir zaten. Elinizi yaklastırdıgınzıda bile homurdar :) Oderece hassaslar. Ama guc hattında bu hassasiyet soz konusu degildir. Bahsettigimiz kablo uzunluklarıda bildiginiz gibi 2.5 metreyi gecmeyen bir hat.

Speaker ve amfi iclerindeki yapıyı bilirsiniz. Mesela amfiyi ele alaım. Cıkıs transistoru iletim bacagı, sonra plaketteki bakır yola lehim teması, sonra bu bakır yoldanlehimle kabloya gecis, sonra bu kablodan arka terminal paletteki bakır yol teması, ordan bakır yolla röleye ulasması, ordan rölenin bakır anahtarlama hattından diger tarafa gecmesi, ordan yine plaket bakır yolu, ordan baglantı soketine ulasması ve dısarı cıkması. Gordugunuz gibi bir suru yerden geciyor bu elektirksel ses sinyali. Birde bunun speaker tarafı ic tarafıu var tabi. Simdi bu kadar olumsuz atlama gecis noktaları varken dısardan köprü gorevi ile kullanılan kablo ne derece duyulabilir olumlu sonuc verirki. Bahsi gecen ms320 kablo bu zayıf halkalarının zaten cok uzerinde kalıyor. Gumus kablo deniyor ama amfinin ic tarafı tamamen bakır. Bu gumus kablo bir sihirle ic taraftaki bakır tarafı atlıyormu yokmu ediyor.

Bir power cord sesi cok etkiliyor deniyor. Peki bırakın bina girisini daire girisinden o prize kadar eklerle ve farklı kablolarla ulasan standart duvar prizinden gelen elektrik nasıl oluyorda 1 metrelik kalın kabloyla degisip birden cihaza sınıf atlatıyor. Bu kalın kablo sonrasıda yani amfinin ic elektriksel hattıda yine standart. Yani once plakete giriyor ordan kondansatorle filtre oluyor ordan sigortaya ordan standart elektrik kablosuyla anahtara ordanda trafoya gidiyor. Buyrun bakalım bu iki kısım arasına 1 metre kablo koyunca bir sihir gerceklesiyor demekki.

Hi end seviyesinde bir amfide o kadar detay dusunuyor, o kadar calısma yapılıyor ki nedense guc hattı standart bir ğpoer cord la sonlanıyor. Yapılan tek farklı calısma sadece faz notr belirlenmis.
    Cd player a bakıyorum birinci sınıf seramik ayak kullanılmıs, cd cekmecesinde plastik degil Titanium kullanılmıs, sase bakır kullanılmıs, optik goz dislicarklarla degil manyetik raylar uzerinde sessiz ve hızlı hareket etmesi saglanmıs vs vs gibi detaylara yapılmısken bu bir metrelik power cord danmı kacılacak. Hic sanmıyorum.

Kablo konusu guc hattı kısmında abartılıyor bence. Tabiri caizse sivsirinekten yag cıkarılmaya calısılan durum sozkonusu ve birileri ciddi anlamda para kazanıyor. Sistemini ust seviye olur, dinlediginiz oda sisteme gore buyuklukte ve ideal sekilde olur, oda akustik acıdan duzenlenmis olur, yerlesim eksiksiz olur, sigorta panosundan direkt elektrik cekilmis olur, ozel bir toprak hattı cekillmis olur, yani kablo dısında hersey 4/4 luk olur sonra olay kabloya gelir farklar aranmaya calısılır. bence sitenin %90 bunlardan cok yoksun ve bos kurek cekiyor. Bende dahilim cunku sistem yasadıgım salona kurulu ve salonda akustige gore degil gunluk yasamaya gore kurulu. Yani oda iyi calmıyor ne yapsam bos. Akustik acıdan duzenlemeye kalksam evden kovarlar. Bu ise ozel oda ayırmadıktan sonra bu tur ufak iyilestirmeler bosa kurek cekmek gibi. Kasıntıdan kaynaklanan para harcamaları ve karsılıgı koca bir balon. Hersey iyi olsa bile biri gelip dinlediginde orta ferkanslar cok geride, yada tizler cok mekanik, baslar cok yaygın, sahne yok vs gibi yorumlarla zaten sizi hemen sistemden sogutuyor ve yeni arayıslara itiyor. Halbuki o sistemi yıllarca kılı kırk yaran calısma ile buyuk masraflarla kurmussunuzdur tum heves kacar gider. Bu isler boyle bir yerden sonra psikolojik yön cok agır basar. O yuzden adımları atarken dikkat etmek lazım. Kendimize karsı durust olmamız lazım.

Asagıda amfinin speaker hattı ile, speakerın ic hattındaki kablonun ms320 ile kıyaslaması mevcut. Goruldugu gibi ms320 her iki uctaki kablolardan daha ust seviyede. Haliyle ms320 burda rahatlıkla yetecek duzeyde kablo.
    Cihaz ve speaker iclerinde kullanılan kablolarda oyle abartı bir kablo yapısında degil. Standart yapıda kablolar. Haliyle muhendisler bunu yeterli goruyorsa siz ust seviye boru gibi kabloda taksanız sonuc degismeyecek. Yada kendimizi kandıracagız.

Amfi tarafı TA-F770ES
     SPEAKER KABLOSU YARDIM

Speaker tarafı SS-X90ED
     SPEAKER KABLOSU YARDIM

• quote:

Sn. kdundar kabloları pişmiş varsayıyorum,yoksa pişmemiş yemeği yemek misali olur

Aslında her gümüş içerikli kablonun,bazı bakır kablolardan daha parlak çalmadığını yazarak sizinle aynı şeyi anlatmaya çalışmıştım.Demekki becerememişim...

:) gümüş kablolarda stabil hale gelme süresi biraz uzun oluyor bu sebeple ufak bir uyarı olarak söylemiştim, deneme yapacak forumdaşlar bu durumu gözönüne alırsa daha iyi neticeler alınabilir.

siz stabil hale geldiğine kanaat getirip bu testleri yaptıysanız tabi ki paylaşımlarınız ile ilgili söylenebilecek bir şey olamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Bu testleri yapın ama sonuc degismeyecek, sonucta insan kulagının algılama yetenegi sandıgınız gibi hassas degil. Cok dar bir frekans bandında calısıyor insan kulagı. Tabi 16 Hz ile 16 kHz yada 20 Hz ile 20Khz artık neyse en saglıklı genc kulagın algıladıgı degerlerdir. Yas ilerledikce, sehir gurultusu ve strese baglı kaldıkca, kulaklıklarla muzik dinledikce bu duyma algısı gittikce zayıfllar.
    128 kbps ornekleme hissedilebilir duzeyde kayıp icerir. Gorsel olarakta ozellikle yuksek frekansların naısl kayboldugu net gorulur. Ama 192 kbps ve sonrası algılamak cok ama cok zor. Program zaten insan kulagının duyma dısındaki sesleri siliyor sonrada yine duyarak algılanabilecek ust uste bine frekanslarıda ayıklıyor. Hersey duyma sınırı dısında yapılıyor. Normal bir insansanız ve mp3 ornegi cok yapılı degilse zaten algılamamanız lazım. Ama olagan ustu duyma yeteneginiz varsa bilemem tabi :)

sn. ikarahal, bu frekanslar zaten insanın duyma sınırının dışındaysa kaydın içinde neden var?

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Sn. kdundar kabloları pişmiş varsayıyorum,yoksa pişmemiş yemeği yemek misali olur

:) gümüş kablolarda stabil hale gelme süresi biraz uzun oluyor bu sebeple ufak bir uyarı olarak söylemiştim, deneme yapacak forumdaşlar bu durumu gözönüne alırsa daha iyi neticeler alınabilir.

siz stabil hale geldiğine kanaat getirip bu testleri yaptıysanız tabi ki paylaşımlarınız ile ilgili söylenebilecek bir şey olamaz...

Gümüş kaplama bakır iletkenli kablo olarak.

DH Labs Q10
    Chord Odyssey 2
    ve konuda geçen AR320 kablosunu denedim,üçüde 2. el anlamında elime ulaşmıştı ve pişme sürelerini çoktan tamamlamıştı.

Onun harici aldığım sadece bakır iletkenli kablolar olan,

Chord Carnival SS
    Atlas Hyper 3.0
    Wireworld Oasis 6
    AQ Rocket 33
    Ecosse MS2.3 üde kendim pişirdim

Ama yinede geçmişte,hoparlör ile kaynak-stereo amfi ikilisi anlamında çözünürlüğü iyi sayılacak bir sistemim olmadığı için; bazı kabloları şimdi tekrar denemem gerekirmi diye düşünmüyor değilim.

• Heh , Sn. İkaharal üyemizle aynı görüşleri daha önceden benzer örneklerle, burada paylaşmıştım ama nerdeyse aforaza uğrayacaktım

Kendimden alıntı yaparak bir nostalji yapayım:

"Uzun zamandır takip ediyorum bu "kablo" tartışmasını, ve kıs kıs gülüyorum Kaldı ki bu kablo illetine binlerce liralar ödeyenler var gördüğüm kadarıyla. Zamanında bende sattığım için satıcıları pek eleştirmekte içimden gelmiyor, açıkçası
    Ancak belli bir yeterliliğe sahip, ( örneğin 2x1.5mm %99.9 pure ofc) 2 şer metre hoparlör kablosundan, aynı sistem , ortam ve kaynak çalıcıdan , kablo değiştirerek ( çok daha pahallı, shirinkli, kablo çoraplı, altınlı gümüşlü kaplamalı, en önemlisi markalı ) % lerle ifade bulan, daha net, sahneli, detaylı, gövdeli vb ses aldığını iddia edenler, olsa olsa, " " aletli koşullanma" yaşamaktadır.

Gerçi çokta anormal bir tartışma değil bu konu, bütün dünyada ki sayılı audiophiller bir çok forumda, neredeyse boğaz boğaza gelmiş durumdalar Adamlar hafta sonları toplanıp testler yapıyorlar, hatta yetmiyor, avrupada ortak şehir bulup, orada bir ortam hazırlayıp, 5 kişilik gruplar halinde dinleti yapıyorlar ama hiç biri kullanılan kabloları göremiyor. Haha olaya bak, sonuçta noter tesbiti ile en fazla oyu alan kablo ise "kimliksiz" metresi 2 sterlinlik bir ofc çıkıyor
    . "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 24 Ocak 2013; 13:20:36 >

• Ms 320 kablo yapısına baktıgımızda yarısı gumus kaplı bakır, diger yarısıda sadece bakırdır. Bildiginiz gibi elektronlar kablonun dıs tarafında akmaya calısırlar. Haliyle kablonun dıs yuzeyi ne kadar buyukse o kadar rahat akarlar. Kablo standardında ince cok telli olmasının onemi burdan gelir. Tek damar kablodansa ince cok telli kablonun dıs yuzeyi daha fazla alan saglar. ms320 de bu acıdan ince cok tellidir ve yine burgulu yapı ile olumlu destekte verir.

Ms320 cogunluga yetecek iyi standartta bir kablodur.

Ben elimdeki Hama silver class kablo ile ms320 yi baglayıp 5 hZ den 20 Khz e kadar degisik frekanslar uyguladım, beyaz, pembe, kahverengi gurultuyu uyguladım, kayıt kalitesi yuksek muzikleri uyguladım.
    A+B anahtarlama ile anında gecis yaparak kıyaslama ortamında bir fark duyamadım. Sistemi yıllar once salona tasımıstım o zaman hama uygulama kısa kalmıstı o yuzden kablo arayısına girmistim ve karıma ms320 cıkmıstı.
    Yoksa hama ile devam edecektim zaten. Kablo saplantısı olan biri degilim. Elektrik kablosu gibi olmasın, ses icin belli kriterleri saglasın, uygun kalınlıkta olsun benim icin yeter. Bir kabloya 500-1000 tl verecegime amfi yada speaker upgrade icin harcarım o kablonun etikisinden kat kat fazla somut sonuc alırım.

Bu arada kablo pisme surecide muamma bir konu. Mesela amfinin ilk acıldıgındaki hali ile yarım saat sonraki hali arasında farklı ses cıkar. Aynı oto motoru gibi ideal calısma sıcaklıgına ulasması lazımdır. Tum hesaplar belli bir ısıya gore kalibre edilir. Altı ve ustu sıkıntıdır. Kablo pasif oldugundan ve 2-3 metre gibi kullanıldıgından bende pisme sureci olduguna inanmayanlardanım. Eger cok uzun 50-100 metre ve ustu olsaydı kablo faktorunun kayıpları vs sozkonusu olabilirdi ama bahsi gecen metrajlar zaten cok kısa. Eger pisme konusuna inanıyorsanız en azından beyaz gurultu uygulayın tum frekanslar esit sekilde kablodan aksın.

• Birde AQ Gibraltar vardı denenen kablolar arasında. Bunu da unutmamak lazım.
    Parlak çalan, arka planı gürültülü, sesi temiz olmayan, bir kabloydu diye aklımda kalmış. Sanırım bu kabloların hepside parlak çalıyor. Bu durumda sorun kabloda değil demekki.
  • Sn kdundar

Dijital kayıt orneklemesi nedir 44.1 kHz. Bu ornekleme ile kaydedebileceginiz ust frekans sınırı nedir 22 Khz. Haliyle kayıtta 22 kHz ses vardır. Mp3 te ornekleme degerine gore ustten bu degeri asagı dogru kırpmaya baslar.
    Ozellike 128 kbps orneklemede gorsel olarak orjinali ile kıyasladıgınzıda ust frekansları ciddi bicimde torpulendigini gorursunuz. Yani mp3 atıyorum 128 kbps ta kayıtta 22 Khz ses varsa bunu 16 Khz lere kadar torpuler.
    Yada ust uste binmis algılanması zor sesleri siler. Sonrada ozel bir alogritma ile sıkıstırır. Mesela bir plak kayıdındaki ferkans zenginligi bambaskadır. Cd gibi sınırlı degildir. Alt ferkanslar icin subsonic filtreler konur. Bu plaktaki duyulamayan fakat hoparloru calıstıran frekansları filtre etmek icindir. Ama cd de malesef alt ve ustler cok kırpılır. İnsan duyu sınırları icinde kalır tabi ama oda kayıplıdır sonucta. Umarım anlatabilmisimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Ocak 2013; 13:32:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Sn kdundar

Dijital kayıt orneklemesi nedir 44.1 kHz. Bu ornekleme ile kaydedebileceginiz ust frekans sınırı nedir 22 Khz. Haliyle kayıtta 22 kHz ses vardır. Mp3 te ornekleme degerine gore ustten bu degeri asagı dogru kırpmaya baslar.
    Ozellike 128 kbps orneklemede gorsel olarak orjinali ile kıyasladıgınzıda ust frekansları ciddi bicimde torpulendigini gorursunuz. Yani mp3 atıyorum 128 kbps ta kayıtta 22 Khz ses varsa bunu 16 Khz lere kadar torpuler.
    Yada ust uste binmis algılanması zor sesleri siler. Sonrada ozel bir alogritma ile sıkıstırır. Mesela bir plak kayıdındaki ferkans zenginligi bambaskadır. Cd gibi sınırlı degildir. Alt ferkanslar icin subsonic filtreler konur. Bu plaktaki duyulamayan fakat hoparloru calıstıran frekansları filtre etmek icindir. Ama cd de malesef alt ve ustler cok kırpılır. İnsan duyu sınırları icinde kalır tabi ama oda kayıplıdır sonucta. Umarım anlatabilmisimdir.

cevap için teşekkür ederim ancak benim sormak istediğim başka bir konuydu yine de konuyu bilmeyenler için iyi olmuş açıklamanız.

yalnız ebatları karşılaştırdığımız zaman örnek flac ve mp3 diyelim aradaki farklar çok fazla oluyor bu durumda verinin içinden yoğun şekilde eksilmeler olmasını olası olarak görüyorum ve tamamen kendi tecrübemce duyuyorum.

tabi burada ikinci bir durum ortaya çıkıyor aynı frekansta ses veren iki ayrı enstrümanı biz nasıl ayırt ediyoruz? yani 20 khz den 16 khz inmek sadece üst frekansları mı duymamamıza neden oluyor yoksa başka etkileri de oluyor mu?

plaktaki frekans zenginliği bambaşkadır demişsiniz cd gibi değildir, ne fark oluyor burada? yani teorik olarak cd duyulabilir tüm frekans aralığını kapsıyor değil mi?(teorikte kalıyor tebiki bu iş filtrelerin hassasiyetinden dolayı) bu durumda bu frekans zenginliği bize nasıl yansıyor?

konu açılsın daha fazla noktada görüş bildirelim diye biraz fazla soru sormuş oldum kusura bakmayın lütfen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Birde AQ Gibraltar vardı denenen kablolar arasında. Bunu da unutmamak lazım.
    Parlak çalan, arka planı gürültülü, sesi temiz olmayan, bir kabloydu diye aklımda kalmış. Sanırım bu kabloların hepside parlak çalıyor. Bu durumda sorun kabloda değil demekki.

Yukarda bahsedilen sonuçlar,

Kabloyu denemeden önce senin etrafından bazı arkadaşların yada tanıdıkların diyeyim; kabloyu Actuelden değilde hani şu bahsedilen,yada senin bahsettiğin başka yerden almış olabileceğin kablolar arasında olduğunu iletince;bende üste bahsedilen sesleri duymaya başladım psikolojik yani,yada sesi bülbül olsa ne olur içine sinek kaçmış bir kere hesabı

• Niyet okuyuculuk almis yurumus.

Actual telefonun ucunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica arkamdan hancerleyen ikiyuzluleride merak ettim simdi. Iyi oldu bu cumlelerin. Kendime gelmemi sagladi. Tsk ederim.

• Gökten 3 elma düştü biri bana biri sana diğeri çok ortaklı

• Kaynağı SACD olan iyi olan bir kayıttan bir parçanın bir bölümünü çeşitli formatlara çevirdim:

- bazı dosyaları çeşitli bitrateler ile mp3'e çevirip sonra geri wav'a çevirdim
    - bazılarında formattan bağımsız işlemler yaptım, bu bilimsel bir test olmadığı için yorumları merak ediyorum ve renk katacağını düşünüyorum
    - 7 adet dosya var bunlardan sadece bir tanesi orjinalden CD kalitesine indirildi diğerleri bu dosyadan yola çıkarak işlemden geçti
    - hangi dosya hangisiydi karıştırmak için rastgele numaralar verdim ve yer kaplamaması için flac'e çevirip zip yaptım.

Şu adresten download edilebilir:

http://www.filefactory.com/file/2i5gzod4cmih/n/flacs_zip

- flac boyutları ile kaynak dosyalar arasında birebir bir ilişki yok, kontrol ettim eğer olsa idi ona göre önlem alacaktım
    - dosyaların frekans spektrumlarına ölçüm programlarını saptırmak için gürültü vb. eklemedim, eğer çok merak ediyorsanız inceleyebilirsiniz bu tür programlar ile
    - hangi kayıt hangisiydi yazdığım kağıt kaybolursa yandık :)

MP3 işlemleri için LAME, SACD imajından WAV'a çevirmek için Foobar2000, FLAC çevrimi için FLAC, dosya kesme işlemleri için Audacity kullanıldı...

Önerim bu dosyaları random bir playliste koyun ve notlar alın, "yanlış bilirsem" diye de kafa yormayın, ben neredeyse bazıları hariç hiçbirini ayırdedemiyorum. Download çalışmazsa da söyleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 24 Ocak 2013; 14:40:07 >

• Sn. dustdevil,sistem bileşenlerinizi lütfen belirtin.insanlar bunca masrafı zaten detayları duyabilmek adına yapıyor...

• Ana sistem Marantz KI Pearl Lite, ana hop. Behringer 1031a.. Anlatmıştım daha önce ama sırf bu hoparlörler -bence- 3-4 bin TLlik hi-fi cihazdan daha iyi çalıyor, çözünürlük konusunda sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Ayrica arkamdan hancerleyen ikiyuzluleride merak ettim simdi. Iyi oldu bu cumlelerin. Kendime gelmemi sagladi. Tsk ederim.

Bu eylemin riskleri sizin tarafınızdanda biliniyordur ,şu an yaşanılanlar tümüyle eylemin yada yapılmışsa yaşanılanların uzantıları bunun için suçlu aramanıza gerek yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Ana sistem Marantz KI Pearl Lite, ana hop. Behringer 1031a.. Anlatmıştım daha önce ama sırf bu hoparlörler -bence- 3-4 bin TLlik hi-fi cihazdan daha iyi çalıyor, çözünürlük konusunda sıkıntı yok.

insan hafızası tekrar yapmayınca unutabiliyor...güle güle kullanın
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.