Şimdi Ara

SPDIF Ses Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bana fazla pahalı olmayacak bir ses kartı lazım. Markasının Realtek olmaması lazım. Benim kullanacağım çıkış SPDIF olduğu için SPDIF mutlaka olmalıdır. Eğer tek SPDIF çıkışlı ses kartı türü bir şey varsa tavsiye ederseniz sevinirim. Anakartım: Gigabyte GA-P35-DS3. Sanırım PCI-E x1 çıkışlı olmalı.

• Realtec ile olan samimiyetinizi bilmem ancak anakartınızda hem elektrik hem optik spdif var ?
  • BFBC2'de sorunlar yaşadığım için istiyorum. Realtek ve PunkBuster birleşince durum ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylonia -- 9 Şubat 2011; 17:23:07 >
  • sorunun nedeni DTSC destekli gigabyte sürücüleri olabilir , realtek in kendi sitesindeki sürücülerde bu destek olmdaığından sorun olmayabilir deneyiniz.
  • Zaten şu anda Realtek'in kendi sitesinden indirdiğim sürücüyü kullanıyorum. Fakat şu sorunu bir çözemedim. Bir çok çözüm yolu denendi yabancı sitelerde ama en son olarak başka ses kartı seçildi. Ben de fazla pahalı olmayacak bir şey istiyorum. 60-65 lirayı geçmeyecek SPDIF çıkışı olan bir ses kartı lazım bana.
  • mevcut işlemciniz destekleyen şekilde anakartı asus p5b gibi bir kartla değiştirsenizde onboardınız ADI olur realtek olmaz. (sadece seçenek olarak sundum)
  • Daha ucuz şekilde halletmenin yolu yok mu? Yeni anakart alırsam yeni işlemci alırım ki Overclock yapacağım için ram de alırım. Bu da masraf üstüne masraf katar. Henüz şu anda bu yola gitmek istemiyorum. O kadar bütçem bulunmamakta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard Ses Kartı Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşletim sistemin nedir ? (XP,vista,win7)
    ses sistemin nedir, ses sisteminin IO kısmının resmini koyabilirmisin.
  • Windows 7 Ultimate 64-Bit

Sharkoon X-Tatic Digital 5.1

Dekoder
     SPDIF Ses Kartı

Kulaklıktan Dekodere Giden Ses Kablosu
     SPDIF Ses Kartı

Kasaya Taktığım Dijital Kablo (SPDIF)
     SPDIF Ses Kartı

• Kulaklığınızın multich analog bağlantıya izin vermemesi nedeniyle, (aslında izin verirde kesip biçmek lazım) Size ucuz çözüm gözükmüyor.
    xfi titanium gerekli.
    asusun optik çıkışlı daha ucuz kartlarına da baka bilirsiniz.
    Ancak kullandığınız kulaklığın oyunlarda çevresel ses verebilmesi için DolbyDigitalLive desteğinin varlığından emin olunuz.

Ucuz spdif çıkışlı herhangibir kart alırsanız gerçek çevresel ses desteğiniz olmaz Dolby prologiç ile yetirnirsiniz.
    Ancak DDL nin de çevresel ses aktarımını sağlarken latency e yol açtığını dikkate alınız.
  • Sizi de fazla yoruyorum kusura bakmayın.

Örneğin bu ekran kartında DDL desteği var ve üstelik S/PDIF çıkışı da var olarak gösteriyor. Ama resimlere baktığımda ben öyle bir çıkış göremiyorum. Acaba kartın üzerinde mi?

http://www.sanalmarketim.com/urun/234a4adf1459f6db850acbfe50f4eb0e/ASUS-XONAR-DX-PCIEX1-Ses-Karti

veya şöyle bir ses kartı da var:

http://www.sanalmarketim.com/urun/85cf7a8e63a5d72bd17f5abc0b681a9e/CREATIVE-SB-X-FI-XTREME-AUDIO-7.1-SES-KARTI-PCI-EX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylonia -- 11 Şubat 2011; 16:51:51 >

• En iyisi bir oyun için bu kadar para harcamayayım. 140-200 paraya ses kartı alacağıma anakart alırım, üstüne biraz daha katıp bellek de alırım. Harici küçük 5$'lık ses kartı alacağım. Sadece bu oyunda kullanırım zaten. O kadar da kötü olmasa gerek analog giriş.
  • asus p5b yada benzeri asus marka anakart size önermiştim. (O seri asuslarda onbord olarak ADI codec kullanılmakta)
    bu kart ile mevcut donanımınız (işlemci, bellek, ekrankartı vb.) hiçbir değişikliğe/yükseltime gerek olmadan çalışır.
    pazar durumuna göre 50-70 tl civarı 2. el bulursunuz.
    ancak almadan mutlaka codec in ADI (soundmax) olduğuna emin olunuz.
    Size bir de pm atıyorum.

not: p5b ve o seri kartlar 2-3 yıl önceki mevcut anakartınızla aynı dönemde çıkmış eski kartlar olup, tabiki 2. el olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Şubat 2011; 20:36:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.