Şimdi Ara

SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

lg hb6730 t bluray 1000 w ses sistemim var gayet iyi bir sistem bu sisteme ankartın spdif çıkışı ile bağlantı yapıyorum. filmlerde ve Dts müziklerde 5.1 formatında surround ses alabiliyorum fakat oyunlarda bu mümkün olmuyor. bir kaç yerden araştırm yaptım ama türk forumlarda tatmin edici bir cevap alamadım yok ses kartımızın dolby digital live desteklemesi lazımmış falanmış filanmış. bende ses kartı yok anakartın dahili spdif çıkışı var. anakart VİA VİNLY VT2021 codec kullanıyor. filmler ve müziklerde adeta sinema ortamı yaşanıyor ama oyunalrda bu durum yok. oyun ayarlarında 5.1 modunu falan seciyorum ama yokmu bilen yada aynı durumda olan??? analog bağlantıda 5.1 ses alıyordum ama devir spdif devri.... yardım plsss!!!!!!

NOT: film ve oyunlar dts,dolby digital ac3 gibi formatları 5.1 duyuyorum oyunlarda sıkıntı.
    windows tan dts ve dolby digital olarak sına dediğimde sesi 5.1 bir alıyorum.
    ama ses özelliklerinde varsayılan biçim 2 kanal olarak gözüküyor...
     SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can-can-can -- 25 Ekim 2014; 15:29:19 >

• bu arada daha rahat anlayabilmeniz için resim yüklüyorum. yardım plsss help meeeeee
     SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!!

• Yokmu bilennn acil plsss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım bir detayı atlıyorsunuz. Varsayılan ses aygıtını seçtiğiniz sayfanın sol alt kısmında yapılandır diye bir seçenek var. Oradan hoparlörleri 5.1 olarak seçin.

Ondan sonra
    16 bit, 44100hz
    24 bit, 96000hz gibi örnekleme hızını seçtiğimiz yerde 2 kanal yerine 5.1 kanal yazısı olacaktır. O zaman oyunlarda 5.1 ses alabilirsiniz.

Windows varsayılan hoparlör yapılandırması stereo bile ayarlı olsa, eğer filmleri oynattığınız gom player, mpc-hc gibi programlar sese dokunmadan iletmeye (bitstream yada passthrough olayı) ayarlıysa filmlerde 5.1 ses alabilirsiniz. Sanırım sizin durum bu.

Bu arada hoparlör yapılandırmasını yapmak için tüm kabloları bağladıktan sonra pc'yi tekrar başlatın. Bazen yapılandırma ayarlarında 5.1 seçeneği çıkmayabiliyor. Geçenlerde pc'yi hdmi ile AVR'ye bağlarken başıma gelmişti. Tekrar başlatınca düzelmişti.

• Evet passtgrougt secenegi isaretli oldugu icin yazilimsal olarak bilgisayar sese dojunmadan direkt olarka avr ye iletiyor.
    Buda gelen kaynaga gore dts dolby digital yada stereo caliyor. Sistemde 2 kanal gozukse bile. Ama sistemde 5.1 kanal secenegi olmadigindan oyunlarda sesi 5.1 alamiyorum dedigin gibi. Şu yapilandir olayina bir bakayim cevabi yazarim tekrar tesekkur ettim. Bu arada pc 3 tane kabloyla bagli degil. Digital spdif kablosuyla bagli. Zaten benim avr de analog icin 5.1 kanal baglantisi yok. Son model die aldik. Adamlar analog baglantiyi demode bulduklarindan ole bir giris yapmamislar. Stero kirmizi beyaz l-r jack girisi var bi tane sari jack girisine benzeyen coax giris var bide digital input var. Ben spdif ile bu digital inputa bagliyorum.

• dostum dedigin gibi denedim hoparlorlerde yani analog bağlantıda dedigin gibi secenek var. 7.1 e kadar secebiliyosun. daha onceki 5+1 im ucuz bi modeldi logitech x530 du onda analog bağlantıyla yapıyordum sorun yoktu 5.1 her şeyde ses alabiliyordum tabi ki optik kabloda olan kalitede değildi ama oyunlarda 5+1 ses alabiliyordum.

ama optik çıkış ta o yapılandır sceneği aktif bile olmuyor:( ve de işin kötü tarafı optik ile bağlamaktan başka bir secenegim yk
    şimdi tekar baktım avr nin arkasında sadece digital input vede optik giriş var o kırmızı ışık çıkaran işte spdif oluyor heralde onla bağlı. yani tek secenegim digital.
  • bak dostum dediğini tam olarak doğru anlamışım. resimleride ekledim. yokmu benim gibi optik çıkış kullanıpta aynı sorunu yaşayan oyunlarda 5.1 ses alamayn yada alan varsa nasıl yaptıgını anlatsın:(:(:(:(:(:( anakart gigabyte ga 970-ud 3 via vt 2021 audio dahili optik çıkışı var ekstra bi ses kartı kullanmıyom :(:(:(
     SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!! SPDIF BAĞLANTI İLE OYUNLARDA SURROUND (5.1) SES ALMAK YARDIM!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Sanırım bir detayı atlıyorsunuz. Varsayılan ses aygıtını seçtiğiniz sayfanın sol alt kısmında yapılandır diye bir seçenek var. Oradan hoparlörleri 5.1 olarak seçin.

Ondan sonra
    16 bit, 44100hz
    24 bit, 96000hz gibi örnekleme hızını seçtiğimiz yerde 2 kanal yerine 5.1 kanal yazısı olacaktır. O zaman oyunlarda 5.1 ses alabilirsiniz.

Windows varsayılan hoparlör yapılandırması stereo bile ayarlı olsa, eğer filmleri oynattığınız gom player, mpc-hc gibi programlar sese dokunmadan iletmeye (bitstream yada passthrough olayı) ayarlıysa filmlerde 5.1 ses alabilirsiniz. Sanırım sizin durum bu.

Bu arada hoparlör yapılandırmasını yapmak için tüm kabloları bağladıktan sonra pc'yi tekrar başlatın. Bazen yapılandırma ayarlarında 5.1 seçeneği çıkmayabiliyor. Geçenlerde pc'yi hdmi ile AVR'ye bağlarken başıma gelmişti. Tekrar başlatınca düzelmişti.

dostum sen pc yi hdmi ile avr ye nasıl bağlıyorsun? avr den ses alıyosun ama oyunlarda 5.1 mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.