Şimdi Ara

Spartakus mü Game of Thrones mi ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
1
Favori
9.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle fanatiklik olsun diye yazmıyorum spartacus ara verdiği zamanlarda GOT başladım şuan güncel sezondayım ama spartacus büyük finalden sonra inanın GOT en güncel bölüm s3x2 pc de ama açıp izleyesim yok şuan için, görüldüğü gibi spartacus yorumlarına bakıyorum halen :)
  • Abi cidden komik arkadaşlar var. Tuttumuşlar Spartacus'ün finali diye. Final bölümü elbette afilli olmak zorunda. Çünkü dizinin, prodüksüyonun, oyuncuların yani kısacası bütün ekibin akılda kalıcı bir iz bırakması için böyle dizilerde iyi finaller gayet normal.

Salt aksiyon manyağı olmayan kimse Spartacus diyemez. Ben Spartacus hayranı olmama rağmen, Game of Thrones diyorum. Yahu dizide başrol oyuncusu yok. Böyle başka bir dizi daha var mı? Her an her karaktere bir şeyler olabilir. Şu karakter finale kadar ölmez diyemiyorsunuz. Spartacus gibi kalıplaşmış bir hikaye içine sıkışmış durumda değil. Çekim kalitesini, verilen emeği, kostümleri falan hiç karıştırmıyorum bile.

Bana kalırsa Game of Thrones hemde açık ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

Abi cidden komik arkadaşlar var. Tuttumuşlar Spartacus'ün finali diye. Final bölümü elbette afilli olmak zorunda. Çünkü dizinin, prodüksüyonun, oyuncuların yani kısacası bütün ekibin akılda kalıcı bir iz bırakması için böyle dizilerde iyi finaller gayet normal.

Salt aksiyon manyağı olmayan kimse Spartacus diyemez. Ben Spartacus hayranı olmama rağmen, Game of Thrones diyorum. Yahu dizide başrol oyuncusu yok. Böyle başka bir dizi daha var mı? Her an her karaktere bir şeyler olabilir. Şu karakter finale kadar ölmez diyemiyorsunuz. Spartacus gibi kalıplaşmış bir hikaye içine sıkışmış durumda değil. Çekim kalitesini, verilen emeği, kostümleri falan hiç karıştırmıyorum bile.

Dizide nasıl başrol oyunclusu yok yahu? Ne içtin kardeşim sen? Liam başrol oyuncusu değil de kim başrol oyuncusu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damon Salvatore

quote:

Abi cidden komik arkadaşlar var. Tuttumuşlar Spartacus'ün finali diye. Final bölümü elbette afilli olmak zorunda. Çünkü dizinin, prodüksüyonun, oyuncuların yani kısacası bütün ekibin akılda kalıcı bir iz bırakması için böyle dizilerde iyi finaller gayet normal.

Dizide nasıl başrol oyunclusu yok yahu? Ne içtin kardeşim sen? Liam başrol oyuncusu değil de kim başrol oyuncusu?

Game of thrones'un başrol oyuncusu yok. Ondan bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adana Devleti

quote:

quote:

Game of thrones'un başrol oyuncusu yok. Ondan bahsediyor.

Yanlış anlamışım neyse.

Bir dizide başrol olmaması onu mükemmel yapıyormuş şimdi anlaşıldı. İlk sezonda

Ned Stark'ı öldürerek çok iyi yapmışlardı zaten aferin onlara
  • Crixus ve gannicus olmasa got derdim ama ayip olur crixsus reyize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

İkiside türüne göre birinci sıradadır.Spartacus daha çok aksiyona ve görselliğe* hitap ederken, got ise geçtiği eski çağ ortamında hikayesiyle, kurgusuyla, kalitesiyle kendini gösterir.

Benin cevabım, Game of thrones.

katılıyorum..

edit: bence 2sinide izle bişey kaybetmezsin
  • Neden bir insan Spartacus ile Game of Thrones'u karşılaştırma ihtiyacı duyar anlamam. İkisi de çok ayrı yapımlar. Karşılaştırılacak pek fazla ortak yanları yok. Belki oyunculuk açısından karşılaştırılabilir.

O yüzden bir bölüm ondan bir bölüm ondan izlemek daha mantıklı. Hem vakit geçireceğin süre artan hem de iki yapımı da izlemiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuktrkylmz

quote:

Orijinalden alıntı: auToeXec_

quote:

Orijinalden alıntı: Madécassol

Spartacus final gerçekten güzeldi, etkiledi fakat AÇIK ARA HER ANLAMDA GAME OF THRONES daha iyidir

Kimse boş muhabbet içine girmesin. Game Of Thrones eğer bozmadan ve kitapdan aşırı şekilde ayrılmadan devam ederse gelmiş geçmiş en iyi diziler listesinde her zaman zirvede 1 numara olarak kalacaktır.

Kısacası;

Game of Thrones > Diğer diziler

Edit: Ayrıca bu kadar kaliteli, derin ve bir o kadar da etkileyici bir hikaye şuana kadar hangi dizide var? G.R.R.Martin'in hayal dünyası gerçekten uçsuz bucaksız çöl gibi maşallah. Adam öyle bir hayal gücüyle yazmış ki kitabı of of off

Şaka mısın nesin nedir bu takıntın kardeşim ?
    Spartacus konusuna geliyosun GOT adamı bilmem napar diyosun.Burda kimse boş muhabbet içine girmesin falan.
    AÇIK ARA HER ANLAMDA SPARTACUS daha iyidir.
    Kimle niye sidik yarıştırıyosan artık.İroniyi de anlamışsındır umarım

Nasıl her anlamda iyidir anlatsana?

Görsel efekt mesela?
    Oyunculuk?
    Senaryo?

Spartacusun üstün olduğu tek şey aksiyondur zaten got aksiyon dizisi değil.

Sen beni hiç anlamamışsın kardeşim bence tekrar oku iyice oku falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

İkiside türüne göre birinci sıradadır.Spartacus daha çok aksiyona ve görselliğe* hitap ederken, got ise geçtiği eski çağ ortamında hikayesiyle, kurgusuyla, kalitesiyle kendini gösterir.

Benin cevabım, Game of thrones.

eski çağ derken?
    fantastik bir hikâyesi var ki bi kere game of thrones'un.
  • quote:

quote:

Game of Thrones'dan bahsediyor başrol yok diye

Herkese hitap eden POV'lar var cersei,tyrion,theon,ned,rob,arya,sansa,jamie,varys sabaha kadar sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuktrkylmz -- 15 Nisan 2013; 8:03:22 >
  • arkadaş aksiyon savaş sahnesi istiyosan spartacüs elbette ...entrika hikaye bol bol konuşma istiyosan got..ikisi arasında spartacüs seçerim ben...izlemek daha heyecanlı olduğu için çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

Spartacus tabikide

+1
  • daha önce bu karşılaştırmayı görmüş ama cevap yazmamıştım.çünkü Game of Thrones izlememiştim.3 günde 7 bölüm bitirdim.işim olmasa 1. sezonu bugün bitirip 2den birkaç bölüm izlerdim şöyle açıklayayım fantastik ögelerle süslenmiş çok büyük bir kısmı diyaloglara dayalı arada kısa bazen uzun açık sahneler barındıran kimi zamanda savaş ögeleri içeren bir macera-fantistik karışımı bir dizi.

Asıl konuya gelecek olursam bu kadar yazdım bu diziyle Spartacus'ü karşılaştırmayın ikisinin karşılaştırılabilecek konuma gelmesi sırf Got'un ne kadar popular kültürün ekmeğini yediğinin bir göstergesidir.Bazıları burada Got izlemeden SPARTACUS ezer geçer diyorsun git izle gibi ifadeler kullanıyor.Benden selam onlara ilk önce gidin siz Spartacus izleyin. SPARTACUS'te bulunan diyaloglar Got'un yarısı bile olmamasına rağmen anlam ve etki bakımında daha tatmin edici.kısacası Got, SPARTACUS seviyesine gelebilmesi için 40 fırın ekmek yemeli.(Diziler daha farklı türde densede bıraktığı etki babında genel olarak yazdım).

SPARTACUS DİZİSİ,devam ederken yaşanan başta ANDY REYİZ'in ölümüyle dizi devam ederken diziyi çok farklı yerlere taşıdı ve dizinin içindeki duygu yoğunluğunu duygun patlamasına çevirdi.Dizinin ilk bölümünde Spartacus'ün karısı kaçırılırken hissetiğimiz ayrılık,o sezonun sonunda hissettiğimiz roma-glaber i yok etme isteği haneyi yok ederkenki duygular,GANNİCUS'un ARENA İLAHI seviyesine çıkarken hissetiğimiz,,Oenamaus-Crixus-Gannicus-Spartacus öldüğünde can arkadaşımız ölmüş gibi hissettiğimiz,ağladığımız Sura öldüğünde sevgilimiz ölmüş gibi hissettiren başka bir dizi daha gelmez.

REST İN PEACE ANDY WHİTFİELD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksoftblocker -- 21 Nisan 2013; 17:58:07 >
  • Bence Game Of Thrones. Spartacus iyidir de, +18 sahneleri biraz fazla. Rahatsız edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ero444

daha önce bu karşılaştırmayı görmüş ama cevap yazmamıştım.çünkü Game of Thrones izlememiştim.3 günde 7 bölüm bitirdim.işim olmasa 1. sezonu bugün bitirip 2den birkaç bölüm izlerdim şöyle açıklayayım fantastik ögelerle süslenmiş çok büyük bir kısmı diyaloglara dayalı arada kısa bazen uzun açık sahneler barındıran kimi zamanda savaş ögeleri içeren bir macera-fantistik karışımı bir dizi.

Asıl konuya gelecek olursam bu kadar yazdım bu diziyle Spartacus'ü karşılaştırmayın ikisinin karşılaştırılabilecek konuma gelmesi sırf Got'un ne kadar popular kültürün ekmeğini yediğinin bir göstergesidir.Bazıları burada Got izlemeden SPARTACUS ezer geçer diyorsun git izle gibi ifadeler kullanıyor.Benden selam onlara ilk önce gidin siz Spartacus izleyin. SPARTACUS'te bulunan diyaloglar Got'un yarısı bile olmamasına rağmen anlam ve etki bakımında daha tatmin edici.kısacası Got, SPARTACUS seviyesine gelebilmesi için 40 fırın ekmek yemeli.(Diziler daha farklı türde densede bıraktığı etki babında genel olarak yazdım).

SPARTACUS DİZİSİ,devam ederken yaşanan başta ANDY REYİZ'in ölümüyle dizi devam ederken diziyi çok farklı yerlere taşıdı ve dizinin içindeki duygu yoğunluğunu duygun patlamasına çevirdi.Dizinin ilk bölümünde Spartacus'ün karısı kaçırılırken hissetiğimiz ayrılık,o sezonun sonunda hissettiğimiz roma-glaber i yok etme isteği haneyi yok ederkenki duygular,GANNİCUS'un ARENA İLAHI seviyesine çıkarken hissetiğimiz,,Oenamaus-Crixus-Gannicus-Spartacus öldüğünde can arkadaşımız ölmüş gibi hissettiğimiz,ağladığımız Sura öldüğünde sevgilimiz ölmüş gibi hissettiren başka bir dizi daha gelmez.

Yani Spartacus popüler kültürün ekmeğini yemedi hiç öyle mi?

Biri drama diğeri aksiyon ağırlıklı iki diziyi yan yana getirerek karşılaştırmak yapmak zaten yeteri kadar saçma. Üzerine bir de böyle önyargılı bir yorum yapmak daha bir saçma olmuş kusura bakma da..

Spartacus ilk sezonunda bu kadar takip edilmiyordu. Hatta bugün onu övenler o zamanlar ''bu ne yaaa sırf cinsellik hiç aksiyon yok'' diye burun kıvırıyordu diziye tıpkı Game of Thrones'a yaptıkları gibi.. Niye? Çünkü kompleks bir yapıdaydı dizi. Daha ağır bir senaryosu vardı. Daha çok entrika ve sınıf çatışması söz konusuydu. Ancak ne zaman Andy rahatsızlandı, proje iptal olmasın diye ( her ne kadar eleştiri alıyorsa da reytingleri yüksekti tıpkı Game of Thrones gibi ) ara bir sezon oluşturup işi daha çok aksiyona döktüler.

İşte orası bir dönüm noktası oldu. Çünkü Starz anladı ki, karmaşık yapı bu dizinin izlenmesini zorlaştırıyordu. İstenen şey tıpkı o zamanki Roma'daki gibi kan ve vahşetti. O yüzden ibreyi direkt aksiyona kaydırdılar. Sonrasında Andy'nin vefatı ile eski Spartacus'e geri dönülemeyeceği kesinleşince Liam ile girdiler son iki sezona.

Game of Thrones'un farkı ise burada ortaya çıkıyor. Çünkü Game of Thrones gerek kitabı gerekse dizisi, tıpkı Spartacus'ün ilk sezonunda olduğu gibi entrikalar ve kompleks olaylar içinde geçiyor. İzleyen karakterlerin hayatlarını izliyor, öldürdükleri insanları değil. Hikayenin ulaştığı yol önemli Game of Thrones'da.

Tabi dizi tutunca Türkiye'de daha önce önem verilmeyen, Buz ve Ateşin Şarkısı serisi de Türkçeye çevrildi. Böylece diziyi takip edenler kitapları da alıp okudu ve dizide neler olacakları noktası noktasına biliyorlar. Gerçi okumayanlar da biliyorlar ya o arkadaşlar sağolsun. O yüzden izleyen nerede ne olacağını biliyor haliyle.

Ancak daha kitaplar çıkmamışken, ilk sezonun izleyenleri nasıl etkilediğini dizinin ana konusundaki yorumlardan okuyabilirsin.

Demem o ki, bir tarafı yücelticeğim diye diğer tarafı itin birtarafına sokmaya gerek yok. İki yapımın karşılaştırılması abes bir durumdur çünkü farklı kulvarlarda olan dizilerdir.

İki diziyi karşılaştırmak, Person of Interest'i, Big Bang Theory ile karşılaştırıp, Person of Interest hiç adamı güldürmüyor ya demekle eş değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

daha önce bu karşılaştırmayı görmüş ama cevap yazmamıştım.çünkü Game of Thrones izlememiştim.3 günde 7 bölüm bitirdim.işim olmasa 1. sezonu bugün bitirip 2den birkaç bölüm izlerdim şöyle açıklayayım fantastik ögelerle süslenmiş çok büyük bir kısmı diyaloglara dayalı arada kısa bazen uzun açık sahneler barındıran kimi zamanda savaş ögeleri içeren bir macera-fantistik karışımı bir dizi.

Biri drama diğeri aksiyon ağırlıklı iki diziyi yan yana getirerek karşılaştırmak yapmak zaten yeteri kadar saçma. Üzerine bir de böyle önyargılı bir yorum yapmak daha bir saçma olmuş kusura bakma da..

Spartacus ilk sezonunda bu kadar takip edilmiyordu. Hatta bugün onu övenler o zamanlar ''bu ne yaaa sırf cinsellik hiç aksiyon yok'' diye burun kıvırıyordu diziye tıpkı Game of Thrones'a yaptıkları gibi.. Niye? Çünkü kompleks bir yapıdaydı dizi. Daha ağır bir senaryosu vardı. Daha çok entrika ve sınıf çatışması söz konusuydu. Ancak ne zaman Andy rahatsızlandı, proje iptal olmasın diye ( her ne kadar eleştiri alıyorsa da reytingleri yüksekti tıpkı Game of Thrones gibi ) ara bir sezon oluşturup işi daha çok aksiyona döktüler.

İşte orası bir dönüm noktası oldu. Çünkü Starz anladı ki, karmaşık yapı bu dizinin izlenmesini zorlaştırıyordu. İstenen şey tıpkı o zamanki Roma'daki gibi kan ve vahşetti. O yüzden ibreyi direkt aksiyona kaydırdılar. Sonrasında Andy'nin vefatı ile eski Spartacus'e geri dönülemeyeceği kesinleşince Liam ile girdiler son iki sezona.

Game of Thrones'un farkı ise burada ortaya çıkıyor. Çünkü Game of Thrones gerek kitabı gerekse dizisi, tıpkı Spartacus'ün ilk sezonunda olduğu gibi entrikalar ve kompleks olaylar içinde geçiyor. İzleyen karakterlerin hayatlarını izliyor, öldürdükleri insanları değil. Hikayenin ulaştığı yol önemli Game of Thrones'da.

Tabi dizi tutunca Türkiye'de daha önce önem verilmeyen, Buz ve Ateşin Şarkısı serisi de Türkçeye çevrildi. Böylece diziyi takip edenler kitapları da alıp okudu ve dizide neler olacakları noktası noktasına biliyorlar. Gerçi okumayanlar da biliyorlar ya o arkadaşlar sağolsun. O yüzden izleyen nerede ne olacağını biliyor haliyle.

Ancak daha kitaplar çıkmamışken, ilk sezonun izleyenleri nasıl etkilediğini dizinin ana konusundaki yorumlardan okuyabilirsin.

Demem o ki, bir tarafı yücelticeğim diye diğer tarafı itin birtarafına sokmaya gerek yok. İki yapımın karşılaştırılması abes bir durumdur çünkü farklı kulvarlarda olan dizilerdir.

İki diziyi karşılaştırmak, Person of Interest'i, Big Bang Theory ile karşılaştırıp, Person of Interest hiç adamı güldürmüyor ya demekle eş değer.

+1

spartacus un ilk sezonu mükemmeldi.Sonradan dayadılar aksiyonu kalite bozuldu(bence)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Game of Thrones'a biraz fazla yüklenmişim gerçekten güzel bir dizi ama yazında seninde birkaç hata vat gibi Spartacus Gods of The Arena yani prequel aksiyon dayatma değil tam olarak ilk sezon a benzer şekilde ilerledi bolca entrika mevcuttu doğrudur iki dizi son halleriyle karşılaştır biraz yersiz kaçabilir ama Spartacus'ün ilk iki sezonu ile karşılaştırmak gerekirse aksiyon ögeleri ile benim için Spartacus bir adım öne çıkıyor.
  • @ero444

Gods of the Arena sezonu tamamiyle sonradan plan dışı ortaya çıkan bir sezondur. Çıkmasının nedeni de Andy'nin rahatsızlanması ve geri dönüş tarihi olarak bir sonraki yılı vermesiydi. Diziyi askıya almak yerine Spartacus kadar heybetli ve ''ana karakter'' olabilecek bir Gannicus karakteri yarattılar.

Gods of the Arena ile ilk sezon arasında çok büyük fark var. Evet entrika var ancak ilk sezona göre aksiyon daha ağırlıktaydı. Bunun nedeni de ''aksiyon'' isteyen kitleye, birden bire öne sürülen bir karakteri çabucak kabul ettirmek içindi. Şu an bile Gannicus, Spartacus'ten daha çok sevilen bir karakter dizide.

Game of Thrones'u seversin, sevmesin o benim meselem değil. Benim takıldığım konu ''popüler kültür ekmeği yiyen dizi'' yaftası. Game of Thrones drama dalında bir yapımdır. Spartacus drama olarak başlayıp, aksiyona dönmüştür. O yüzden iki dizinin karşılaştırılması çok abes. Çünkü farklı beklentileri olan izleyici kitlesine hitap ediyorlar.

İlk sezonu karşılaştıracaksak, tıpkı Vikings'in konusunda dediğim gibi, dizi ''tek bir kişi'' etrafında döndüğünden, daha derli topku ve izleyici tarafından daha kolay takip edilebilir bir halde. Game of Thrones'da bir ''ana kahraman'' olmadığından ve çok büyük bir evrendeki birçok kahramanı kapsadığından izleyenin dikkati dağılabiliyor kolayca ve diziye olan ilgisini yitirip sıkılabiliyor.

Aksiyon açısından Spartacus daha öndedir kabul edilebilir. Ancak kurgu ve oyunculuk olarak Game of Thrones daha iyi bir yapım. (Andy hariç tabiki)
  • Spartacus'ün verdiği mesaj günümüz çağını bile aşıyor. Bu devirde bile adalet olduğuna inan var mı?

Görsel efektler, konunun işlenişi, cinsellik vs.. bir dizide olabilir ama diziyi ön plana çıkaran bunlardan ziyade bir fikrin bir ideanın sonuna kadar savunulmasıdır.

GOT tür olarak sevdiğim fantastik dünyada gerçekleşen bir evren. Bu evreni daha çok severim ama Spartacus gibi gerçek unsurlar veya "eşitlik-adalet-özgürlük" gibi kavramlardan ziyade farklı bir evreni anlatıyor.

İki dizide ayrı dünyalar ama verdiği mesaj ve anlam bakımından Spartacus bir efsaneydi ve bu dizi sayesinde efsane kitlesi arttı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.