Şimdi Ara

Sparkle Geforce 7800GS AGP Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende bir AGP anakart kullanıcısı ve 6600GT AGP ile idare eden, ve her tarafta en hızlı PCI-E kartların, üstelik de AGP lerden daha ucuz olmasına çok sinir olan biri olarak yeni bir kart almayı düşünüyordum. 6800GT AGP bulabilirsem belki alırdım ama o da eskidi artık, x800 serisi kartlar ise performansda 6800'lerden iyi olsada eski teknoloji (sm 2.0).

O yüzden yeni kartların agp sürümlerinin çıkmasını bekliyordum ki 7800GS AGP çıktı, bu seferde Türkiye'ye gelmesini çoook bekleriz diyorduk ama anlaşılan beklenenden kısa sürdü.

Ve işte "Sparkle Geforce 7800GS AGP" Türkiye'de.

Bunu bir Türk sitesinde gördüm, Mecidiyeköy'deymiş, online satış da yapıyor. Eğer forum kurallarına aykırı değilse ismini ve bağlantısını vermek isterim. Fiyatı 511,65YTL+ KDV...

Benim esas tartışmak istediğim, bu kart alınır cinsten bir şey mi ?, yani bu paraya değermi. 3D mark 2005'de, 400 - 1250 hızında (varsayılan 375-1200) 5986 puan almış. Ati X850XT PE AGP (bulunabilir bir kartmı bilmiyorum!) ise 6597 puan almış, bu sonuçlar tom'a ait.

Neyse fazla uzatmayayım, 16 iş hattına sahip bu kart, sizce bu fiyata değermi, ya da bunun yerine ne alınır...

EKLEME
    ------------------
    Bağlantıyı veriyorum kurallara uygun değilse silerim.
    http://sffcomputers.com/shop/product_info.php?cPath=26_27&products_id=490

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem YILMAZ -- 12 Mart 2006; 4:06:54 >

• O karta o para verilmez bence...Şunu belirtiyim bende bir 6600gt kullanıcısıyım...Agp kullanıyorum..ve uzun bir muddet ekran kartı almayı düşünmüyorum.......Diğer bir yandan 6600gt nin şu an çalıştıramayacağı oyun yok ve yazın directx 10 lu kartlar çıktığında ve ut2007 ve morrowind oblivon gibi oyunlarda zaten 7x serisi kartlarda kasacak..O yuzden şahsen ben oyle yapacağım 1 sene daha bu sistemle idare etmek pciex 32 ler çıktıgında komple bir sistem değişikliğine gitmek...
  • banada pahalı geldi biraz kart
  • Piyasa bayağı bir daraldı agp kartlarının bu fiyatlarda olması normal
  • çok pahalı. nerdeyse bi bilgisayar fiatı.
    bencede elindeki kartı takas veya satarakbi 6800gt 2.el al. seni komple bilgisayarını değiştirinceye kadar rahat götürür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyraxus

O karta o para verilmez bence...Şunu belirtiyim bende bir 6600gt kullanıcısıyım...Agp kullanıyorum..ve uzun bir muddet ekran kartı almayı düşünmüyorum.......Diğer bir yandan 6600gt nin şu an çalıştıramayacağı oyun yok ve yazın directx 10 lu kartlar çıktığında ve ut2007 ve morrowind oblivon gibi oyunlarda zaten 7x serisi kartlarda kasacak..O yuzden şahsen ben oyle yapacağım 1 sene daha bu sistemle idare etmek pciex 32 ler çıktıgında komple bir sistem değişikliğine gitmek...

Hocam ben de ayyyyyyyynen sana katılıyorum. Ben de imzamdaki sistemle dx10un çıkıp oturmasını bekliyorum. Ondan sonra upgrade yapacağım. Sonuçta Socket AM2, Intel 975X üstü çipler, Intel Conroe işlemciler, vs.. gibi bir çok şey geliyor. Ayrıca SLI ve Crossfire platformlarıda geliştirilecek. En iyisi şimdilik o büyük anı beklemek. Şimdi bazılarınız der, bekle bekle nereye kadar hep yenisi çıkıyor diye . Ama bu kadar olayın bir arada olduğu an bence kesinlikle beklenir. Hem socket değişiyor, hem yeni işlemciler geliyor, hem DirectX 10 ve Windows Vista geliyor vs... Yani bence kesinlikle bunlar beklenir. Gerisi belli olmaz.

@Adem YILMAZ: Kardeş kesinlikle cyraxus arkadaşımızın dediğini yapmalısın. 6600GT kötü bir kart değil. Ben de zamamında kullanmıştım (Yakmadan önce ). 1 Yıl civarı seni idare eder o kart. Hoş eğer benim gibi full detay + aa + af manyağıysan kesinlikle yetmiyordur. Ben sırf full detay açamıyorum diye oyun oynamıyorum

EDIT: Ayrıca o karta o para kesinlikle verilmez. Bak imzama 6800GT ile çok yakın performansı. Hiç değmez. Kesinlikle ikinci el 6800gt/ultra bakmalısın. Tabi illede değişeyim diyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 12 Mart 2006; 11:00:26 >

• Bende kararsız kalanlardanım. Aslına bakılırsa detaylardan biraz feragat etmeyi düşününler için 6600GT yeterli bir ekran kartı.
    6ay sabredecekler için intel conroe ile dx10 destekli ekran kartı almak çok mantıklı duruyor, ama malum bilgisayar piyasasında beklediginde teknolojik trene o sırada binmemiş oluyorsun. MSI 7800GS AGP türkiye pazarına girsin, bir karar verecem bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sparkle 9800 GT Nasıl bir kart?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Walla benimde ekran kartıyla sorunum war. Değiştirmek istiyorum ama cok kararsızım. Bana göre en mantıklısı artık AGP yi bırakmak. Pci-x sistemlere yönelmek cok daha mantıklı. Gerçi şu anda benim 9550 nin calıştıramadığı oyun yok. Cokta rahat oynuyorum tek sorunum Call of Duty2 hastasıyım dx-7 oynamak biraz canımı sıkıyor Ben bir süre daha idare etmeyi düşünüyorum
  • Kesinlikle alınmaz o paraya .. Yazık Milleti eline düşürüp te d.düklemek buna denir
  • ya iyi ki millet agp de kalmak istiyor. kartın fiyatı nedeyse 400$+kdv. 300-350$ arası 7800GT varken ayıp yani bu fiyat. valla o paraya ben anakartı da değiştirir 7800GT alırım. böyle saçmalık olmaz hadi ben anakartla yırtabiliyorum işlemcisini değiştirmek zorunda kalacak olanlarda var. yani bi ekran kartı bütün sisteme malolcak insanlar var. bence 6600GT veya X1600PRO ile idare edip daha sonra komple sistem değişikliğine gitmek en mantıklısı şu an ki agp kart alacak insan yolunacak kaz misali olduğu piyasada.
  • bencede 600 ytl verilip agp ekran kartı alınmaz bu saaten sonra firmalar hala agp üretse alınır performan için ama bu vaziyette alınmaz yani kendi açımdan
  • Arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz da, yeni bir sistem kurmak hele de benim gibi üst-uç takılanlar için ne kadar tuzlu biliyor musunuz!
    Benim sadece anakarta verdiğim para 220 dolar + KDV idi, işlemci, bellek, ekran kartı derken bin doların üzeride saydığım bu parçaları yok pahasına satıp yine birkaç bin dolar verip yenilerini almak bana göre değil. Ben her zaman en hızlısını alıp uzun süre kullanmayı uygun görmüşümdür.

i875p, 3.5Ghz P4, 1Gb. ram beni uzun süre idare edecektir. Yaptığım en büyük hata zamanında 256mb - 256 bit bir kart almamak oldu mesela 6800GT gibi.
    Zamanında 6600GT nin neredeyse 2 katıydı fiyatı ama o parayı verip şimdi kara kara düşünmezdim.

Yani sonuçta AGP'de daha kalmayı düşünen ve 6600GT nin kesinlikle yetmediği bir durumda alınabilecek en hızlı kart 7800GS.
    x850xt pe daha hızlı ama hem eski teknoloji hemde bulunmuyır, 6800GT almaya kalksam onu da bulamıyorum. Ya bu duruma ne diyorsunuz, çıkmazda kaldım...

Aslında fiyatı da o kadar abartılı değil, aynı yerde :
    Leadtek Winfast Geforce 7800GT PCIe = 538,65YTL+ KDV
    256MB Sparkle Geforce 7800GT 256MB PCIe = 511,65YTL+ KDV (Yani 7800GS ile aynı 379$ + KDV)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem YILMAZ -- 12 Mart 2006; 15:21:49 >

• kesinlkle o paraya deymez o kart eski teknoloj diip durmuşsun ama o zmn anakartı değitir pci al raatla git o zmn paşa paşa istediin vga al bence..
  • Zaten AGP sistemler genel olarak islemci sinirina takilacaklari için o kadar yatirim yapmak yersiz olur AGP'ye
  • Yeni bir sistemi sıfırdan kuranlar için bu kartı tavsiye etmiyorum çünkü AGP yeni sistem kuraçaksak PCİ-E daha iyi bir platform olacaktır, Sistemi Upgrade etmek için ise 6600 GT den vazgeçip bu kartı almak çok pahalı, Bu fiyata iyi bir PCi-E kart ve Yeni Anakart alınır, Kaldıki 6600 GT okadar kötü bir performans vermiyor.

Biraz karışık oldu ama kısaca 6600AGP den bu karta geçmek için verilecek paraya değmez. Sunuçta sistemin yine AGP kalacak.
  • bence AGP bir karta 500 YTL para verilmez.
    O kadar parayı ekran kartına verebilecek babayiğit sistemini de son model üstü açık bir bir pci-ex yapabilir rahatlıkla.
    Alıcısı bir elin parnağını geçmez aha yazıyorum buraya.

resmen ölü yatırım

• quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

bence AGP bir karta 500 YTL para verilmez.
    O kadar parayı ekran kartına verebilecek babayiğit sistemini de son model üstü açık bir bir pci-ex yapabilir rahatlıkla.

resmen ölü yatırım

Kim ne derse desin 7800 GS AGP sistemini değiştirmeden son teknolojili bir ekran kartı düşünenler için iyi bir fırsat.
    Türkiye deki yüksek vergiler yüzünden fiyatı maalesef biraz yüksek..
    Pci express sistem kurmanın maliyetinin 1000$ ın üzerinde maliyeti olduğu unutulmasın.
    Kimse pci express sistem kurmak zorunda da değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 12 Mart 2006; 17:29:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: blue x

quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

bence AGP bir karta 500 YTL para verilmez.

resmen ölü yatırım

Kim ne derse desin 7800 GS AGP sistemini değiştirmeden son teknolojili bir ekran kartı düşünenler için iyi bir fırsat.
    Türkiye deki yüksek vergiler yüzünden fiyatı maalesef biraz yüksek..
    Pci express sistem kurmanın maliyetinin 1000$ ın üzerinde maliyeti olduğu unutulmasın.
    Kimse pci express sistem kurmak zorunda da değil..

birader ne yaptın
    bu karta o parayı verene kadar gider pci-x bi anakart ve aynı kartın pci-x ini alır aynı paraya
    hemde gelecek için önü açık olur.

1000$ filan Komple sistem toplamayacak herhalde...

• agp olarak en iyi seçenek gibi gözüküyor.
  • Ya arkadaşlar bir anakart almakla sistem mi değişir, ya işlemci ram bunların fiyatları, sattıklarımızda bedavaya gidecek
    Ayrıca bu kart yurtdışında 399$, yani buradaki daha ucuz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.