Şimdi Ara

sparkle 8600 gt ye overclock yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sparkle 8600 gt ekran kartı aldım ve oc yapmak istiyorum ekran kartına bios tan yapılıyor mu yoksa bi kaç program vardı onlarla mı yapacagım...

bi de bi soru daha internet cafe için 11 adet sistem topladım ekran kartı koymayı düşünüyorum kart için bütçem 70 ytl yi aşmayacak şekilde olmalı.... 8600 11 adet toptan alabilirimm yoksa daha başka önerdiğiniz bi kart var mıdır acaba f/p açısından ??

• Riva Tuner programıyla overclock yapabilirsin.8600gt internet kafe için yeterlidir diye düşünüyorum.
  • Forumun 2. el bölümünde toptan satan kişiler de bulabilirsiniz. Ancak 11 tane 8600gt bulmak biraz zor gibi. Sıfır düşünürseniz de malum, 8600gt fiyatları daha yüksek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cro-X

Riva Tuner programıyla overclock yapabilirsin.8600gt internet kafe için yeterlidir diye düşünüyorum.

default değerler nelerdir 53 derece de gpu su an hangi hızlara çıkarmam gerekli ?
  • Çıkmanız gereken hızı siz belirlemelisiniz. Her kartın oc potansiyeli farklıdır. Yavaş yavaş yükseltin değerleri. 3d uygulamalarda (oyun ya da benchmark'lar ile) zorlayın kartı. En son ulaştığınız stabil değerlerde kullanabilirsiniz. Tabi sıcaklığı da kontrol edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Forumun 2. el bölümünde toptan satan kişiler de bulabilirsiniz. Ancak 11 tane 8600gt bulmak biraz zor gibi. Sıfır düşünürseniz de malum, 8600gt fiyatları daha yüksek.

buldum orası sorun değil başka kart olur mu diye aynı performansı veren ancak daha uygun sonuçta bana maliyeti az olsun
  • quote:

Çıkmanız gereken hızı siz belirlemelisiniz. Her kartın oc potansiyeli farklıdır. Yavaş yavaş yükseltin değerleri. 3d uygulamalarda (oyun ya da benchmark'lar ile) zorlayın kartı. En son ulaştığınız stabil değerlerde kullanabilirsiniz. Tabi sıcaklığı da kontrol edin.

bu arada hocam dediğin iyi oldu 3 d mark indirdim fakat skor üretemiyorum sadece görsel oyun oynatıp fsp veriyor o kadar :S serial istiyor biliyorum yasak ama 3 d mark kendi seriali sitesinde veriyor diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maliyet açısından daha iyisini bulmanız zor. x19xx serisi dimek isterdim ancak onlarında güç tüketimi fazla performans olarak zaten 8600gt'lerle son dönem oyunlarda aynı performanstalar. O nedenle sizin için en mantıklı çözüm 8600gt olur. Tabi gddr3 bellekli olursa daha da iyi olur. Gddr2 bellekli olanlar genelde seçmece oluyorlar; hiç oc olmuyorlar. Yani bellek yönünden düşük olan performanslarını biraz olsun düzeltmek istesek bile olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ertan2641

quote:

Çıkmanız gereken hızı siz belirlemelisiniz. Her kartın oc potansiyeli farklıdır. Yavaş yavaş yükseltin değerleri. 3d uygulamalarda (oyun ya da benchmark'lar ile) zorlayın kartı. En son ulaştığınız stabil değerlerde kullanabilirsiniz. Tabi sıcaklığı da kontrol edin.

bu arada hocam dediğin iyi oldu 3 d mark indirdim fakat skor üretemiyorum sadece görsel oyun oynatıp fsp veriyor o kadar :S serial istiyor biliyorum yasak ama 3 d mark kendi seriali sitesinde veriyor diye biliyorum

3dmark'tan sonuç almak serial key ile alakalı değildir. Tüm testleri bitirdikten sonra puan ekrana gelir. Pm'den serial gönderiyim, o kolay. Ama değidiğim gibi serial ile sonuç almanın bir alakası yok. Siz yalnızca testin tamamlanmasını bekleyin. Tüm testler tamamlandıktan sonra (3dmark2005'te biraz bekletebilir) sonuç ekrana gelecektir.

• zaten ddr3 hocam :D merak etme ddr2 ler in hakkı o para değil zaten
  • arkadaşlar bu arada riva tuner adlı programı indirdm de nasıl oc yapılacak hangi menü den :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: ertan2641

arkadaşlar bu arada riva tuner adlı programı indirdm de nasıl oc yapılacak hangi menü den :S

Şöyle göstereyim:

Buradaki hızları yükselterek performansı da yükseltebilirsiniz. Aşırıya kaçmayın.

• saol ya hepsinden 30 ar arttırdım yüklenmeye gerek var mı acaba
  • Devam devam... 30 mhz pek fark oluşturmaz. Zaten shader saat hızının gpu'ya göre çok daha fazla artması gerekir. "Link clock" kutucuğunu işaretlerseniz göreceksiniz. Shader saat hızı kitlenir ancak gpu saat hızı yükseldikçe o da yükselir.
  • quote:

Devam devam... 30 mhz pek fark oluşturmaz. Zaten shader saat hızının gpu'ya göre çok daha fazla artması gerekir. "Link clock" kutucuğunu işaretlerseniz göreceksiniz. Shader saat hızı kitlenir ancak gpu saat hızı yükseldikçe o da yükselir.

tamam hocam arttırıyorum şimdi

bi de 3 d mark2006 testi yaptık skoru birazdan eklerim bakalım performansta ne gibi faydalar olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.